Vše o těhotenství a dětech

02. února 2017 08:39
Offline žluťásek
8863 příspěvků moje polička 26. dubna 2018 22:49

barbucha Přitom by ale bohatě stačilo, kdyby na těch postelích byly přidělané zábrany. Apolinář to třeba má a s miminkama se tam normálně může spát v posteli.

V šestinedělí jsem měla pro syna postýlku babybay, takový balkonek k rodičovské posteli a snažila se ho tam po kojení ukládat. Velmi brzy jsme přešli na společné spaní bok po boku. Když se náhodou syn neprobudí, když si jdu lehnout já a mám možnost se pořádně natáhnout, nemůžu usnout a převaluju se tak dlouho, než se probudí, nalepí na mě a usneme oba při kojení.

Kontaktní rodičovství je takový novodobý termín, no. Jakože třeba spát společně s dětmi v jedné posteli nebo místo kočáru dítě nosit v šátku. Ale viselce ty nerada, žejo?

Offline zimnivecer
143 příspěvků moje polička 26. dubna 2018 23:10
Reakce na Sairon:

když jsme u těch zážitků z porodnice, nějaké aktuální zkušennosti z Brna by nebyly?

​pokud chcete baby friendly nemocnici, jsou to Milosrdní. Pokud výbornou neonatologickou péči, tak Obilný trh, nebo Bohunice. V případě, že máte bezproblémové těhotenství, upřednostńujete menší zařízení a nevadí Vám jet 20 km, tak je v nabídce ještě Vyškov. Porodnice má výbornou reputaci, 10 nadstandardů s vlastní koupelnou a velmi milý personál. je velmi nakloněná vlastní dule nebo PA, partnerům během celého porodu, na šestinedělí s Vámi může být partner celou dobu  /pokud tedy máte nadstandard/, mimino Vám nikdo pryč neodveze, pokud není důvod .  Pár roků zpět byl Vyškov oblíbený mezi bratislavskými rodičkami, jak je to tedˇ nevím.

Offline continuity
43132 příspěvků moje polička 26. dubna 2018 23:20

betsey já som šla s kontrakciami v aute pol hodiny a celkom to stačilo. Poznám aj lepšie zábavy.

Offline Sairon
1855 příspěvků moje polička 27. dubna 2018 08:17

Luna Já se upřímně pobytu doma na RD dost děsím, navíc pokud to klapne a navážeme druhým,tak to bude 5 let domácího vězení. Proto už nějakou dobu připravuji manžela na to, že se po MD vracím na nějaký pidi úvazek do práce. Tak jsem zvědavá, jaká pak bude realizace

zimnivecer Vyškov se mi moc líbí, ale bydlíme přesně na opačnou stranu od Brna a vzhledem k tomu, že dálnici v úseku Ostrovačice-Vyškov aktuálně předělávají na největší P+R parkoviště, tak se bojím aby to neskončilo porodem v autě.

Online viktorka_od splavu
49355 příspěvků moje polička 27. dubna 2018 08:28

Sairon tjo pripravit brnakovi “misto narozeni: vyskov”, to by me nenapadlo

Offline rasaNori
8845 příspěvků moje polička 27. dubna 2018 08:33

Aranel mam 156 cm a cca 58 kilo, prsa monentalne 2-3 bo kojim. Vazne myslis ze jsem vhodny COS prijemce? :D

Offline rasaNori
8845 příspěvků moje polička 27. dubna 2018 08:36

continuity ja chtela puvodne z ovy do krnova, manzelovym stylem jizdy dojezdna doba cca 30 minut? A stacily mi blbe dve kontrakce v aute cestou na fifejdy (5 minut jizdy) a mela jsem dost ;)

Offline Sairon
1855 příspěvků moje polička 27. dubna 2018 08:47

viktorka_od splavu myslím, že se na svých dětech dopustím větších zvěrstev než je "místo narození:vyškov" 

Navíc ta Vyškovská porodnice je teď mezi brňáky dost moderní, ona ta masáž na téma, jak byli v které porodnici zlí a oškliví, v porovnání s vyškovem, kam si dovedu svou PA prostě dělá svoje :)

49355 příspěvků moje polička 27. dubna 2018 08:57

Sairon tak to je spis sranda, ale pri predstave ze by byla potreba nejaka specialni pece.. ja teda jela skoro hodinu autem s kontrakcema jen abych v podobne p.deli nerodila

Offline 711990
18318 příspěvků moje polička 27. dubna 2018 09:22

rasaNori mam stejny parametry, o 10 kilo vic a moje prsa se momentalne rozhodly nabyt obrich rozmeru a presto COS nosim;)

Offline rasaNori
8845 příspěvků moje polička 27. dubna 2018 09:31

711990 hmmm, nasadila si mi brouka do hlavy :)

Offline Aranel
6612 příspěvků moje polička 27. dubna 2018 09:31
Reakce na rasaNori:

Aranel mam 156 cm a cca 58 kilo, prsa monentalne 2-3 bo kojim. Vazne myslis ze jsem vhodny COS prijemce? :D

​No, já mám totiž o 10 kilo míň, takže ve všem tom oblečení vypadám ještě víc jak ubohá sirota než jejich modelky 

49355 příspěvků moje polička 27. dubna 2018 09:37

Aranel ja myslela ze ten look ala uboha sirota je prave zadouci (ja bych mohla byt leda uboha starenka, takze nic)

Offline Aranel
6612 příspěvků moje polička 27. dubna 2018 10:00

viktorka_od splavu Tohle je už moc ubohá, většinou mi padají ramena, což nemám ráda a vypadá to fakt jak nechtěně poděděný 

Online barbucha blogger
35861 příspěvků moje polička 27. dubna 2018 10:50
Reakce na žluťásek:

Ale viselce ty nerada, žejo?

​Proč? Viselci mi jsou celkem volný  Sama jsem měla dávno, dávno tomu, břišní nosítko na haranta - dokonce z dovozu z kapitalistický ciziny, kdy u nás se to ještě ani omylem nepěstovalo. Ale byl to teda sofistikovanej, technicky vymakanej moderní výdobytek - s pojistkou, s pevnejma nastavitelnejma zádama... žádnej fair trade šátek  Moc ráda bych ho bývala používala, až na to, že buřt, narozenej v zimě s váhou čtyřiapůl kila, do jara ještě víc nakynul a byla bych přišla vo záda  Ale jako nic proti, je to pohodlný, rozhodně lepší než se všude hrkat s kočárem...

Offline tv
4200 příspěvků moje polička 27. dubna 2018 12:55

Mladsi syn zacal jezdit venku na odrazedle a jeho nove, krasne sandalky vydrzely presne tyden.

Offline zimnivecer
143 příspěvků moje polička 27. dubna 2018 12:55
Reakce na Sairon:

zimnivecer Vyškov se mi moc líbí, ale bydlíme přesně na opačnou stranu od Brna a vzhledem k tomu, že dálnici v úseku Ostrovačice-Vyškov aktuálně předělávají na největší P+R parkoviště, tak se bojím aby to neskončilo porodem v autě.

V tomto případě bych Vyškov asi vynechala, to by mohlo být místo narození někde mezi Brnem a Vyškovem a to by byl teprve průšvih Vím, že podobný přístup mají ještě Boskovice a Ivančice,ale pořád je to cesta autem. Z Brněnských při nekomplikovaném těhotenství hlasuji za Milosrdné bratry

Offline zimnivecer
143 příspěvků moje polička 27. dubna 2018 12:58

Sairon tjo pripravit brnakovi “misto narozeni: vyskov”, to by me nenapadlo

​podobný komentář jsem slyšela od kamaráda brňáka  a pak mu ve Vyškově žena porodila druhé dítě. srovnal se s tím. do té doby mě nenapadlo, že místo narození může být pro někoho důležité

Offline žluťásek
8863 příspěvků moje polička 27. dubna 2018 13:08

barbucha Jo tak pardon, beru zpět :) Když jsem tu ještě jako těhotná vybírala nějakou nosící bundu, tak si vzpomínám na nějakou poznámu o chudácích harantech viselcích, tak jsem si to nějak vybavila teď

Online barbucha blogger
35861 příspěvků moje polička 27. dubna 2018 13:55

žluťásek 

Však viselci to jsou, ne?  Ale vono se to nemá zas přehánět, viselec by se měl taky občas natáhnout, v kočáru... některý ty profesionální matky (=bohyně ) snad ani kočárek nemaj!