Vše o těhotenství a dětech

02. února 2017 08:39
Offline brrr
12341 příspěvků moje polička 29. dubna 2018 13:24

rasaNori Jo, v Opavě taky přidávají postele, to se stalo kolegyni.

Ty WC na chodbě mě fakt udivily, co kdyby mi mezitím někdo štípnul/vyměnil dítko (teď bych ho občas s radostí darovala )

Offline rasaNori
8845 příspěvků moje polička 29. dubna 2018 13:45

brrr 

Offline Luna
10867 příspěvků moje polička 29. dubna 2018 13:49

brrr Tak v Brne na Obilnaku jsou spolecny wc a sprchy na chodbe. Pro nekolik pokoju jen 2 zachody. Je to tam cely jak z 80. let, ale bydlela jsem od toho 2 zastavky mhd, takze zvitezila dostupnost. Jinak hnus.

Offline paktofonika
16370 příspěvků moje polička 29. dubna 2018 14:07

No ja som raz bola za sesternicou v košickej nemocnici ma gyn. - pôr. oddelení a tvl to bol hnus. Chudera tam musela byť 2 mesiace. Oddelenie tuším na 11 poschodí, leto, okná zaklincované, na izbe 4, nadštandard prekvapivo furt obsadený a na záchod som radšej ani nešla po tom čo som videla sprchy. No vedela by som si predstaviť príjemnejšie miesto na pôrod. 

Luna Ty si bývala v centre a odsťahovala sa da het? 

Offline Karja
44705 příspěvků moje polička 29. dubna 2018 18:56

DruI Tak si pisu kojici podprsenka 2x, prezuvky, nocni kosile, prodluzovacka:-D. No tak super, ja jsem to tam moc neprochazela, I kdyz to v ramci toho porodniho kurzu da, ale prislo mi to fakt blby ocumovat, uz tak tam maji malo soukromi, natoz s cumily:-D.

Online Tabea
8116 příspěvků moje polička 29. dubna 2018 20:39

Dnes rocni dcera svistela po ctyrech, zapomnela si prehodit ruku a padla na bradu. Kdyz jsem ji zvedla, zacala brecet, pak se chtela nadechnout ale nenadechla. Casto pri placi potrebuje dlouho na nadechnuti, ale tentokrat to bylo fakt dlouho a zdalo se mi, ze uz modra. Foukla jsem ji do obliceje a zase se chytila. Pak znova, znova jsem foukla a pak uz dobry. Nastesti jsem o tomhle pred par lety cetla, takze jsem se ani nestihla vydesit...

Offline dynda
7291 příspěvků moje polička 29. dubna 2018 20:47

Tabea 

Ten pád rovnou na pusu se synovi stal asi 4x, většinou si rozsekl ret  Ale teda ten zastavený dech, to je děsivý. Ale já teda v takové chvíli reaguju taky nad očekávání chladnokrevně. Nejhorší bylo vytáhnout z dusícího se človíčka křupku, kterou si narval až někam do krku. Byla jsem pohotovější než manžel, a to jsem u toho nacpání ani nebyla. Hrůza mě obešla až potom.

Online Tabea
8116 příspěvků moje polička 29. dubna 2018 21:15

dynda Rozrazeny ret mela v pondeli . Na krev jsem zvykla od syna, ten mel casy, co si prokousnul ret i dvakrat tydne. Ted uz jsen kontroluju, jestli jsou zuby jeste fest. Ale on ani moc nerve. Leda kdyz mu chce nekdo rany chladit . V roce a trictvrte ukradl kratce po mem prichodu do jesli ucitelce centrofix, bezel s nim po trave, upadl a rozrizl si tim kovovym hrotem tvar. Ten moment, nez jsem videla, ze si to nevrazil do oka me stal urcite rok zivota. Kdyz byl adrenalin na ustupu, zacala jsem omdlivat, ucitelky me polozily na zem a mladik, kdyz videl nebohou matku lezet na zemi, okamzite na ni skocil a zacal ji masit. Krev nekrev.  

Ohledne maly mury jsem uz poucila rodice i manzela, bohuzel maji tyhle zachvaty vetsinou opakovani. 

Offline rasaNori
8845 příspěvků moje polička 29. dubna 2018 21:26

Dneska jsem se zloprckem jela na otocku do brna. Plan byl jasny, vyjet v 6 at to prospi a vecer se vratit tak aby to opet prospala. Uspech 1 ze 2. Z brna vytuhla na najezdu na dalnici, aby se ve zuzeni za olomouci vzbudila ale s takovym jekotem ze jsem neslysela radio pres ni. Ta prvni benzinka byla opravdu vysvobozenim. Pretrhnout ji jak hada jsem mela teda chut obrovskou. 

Offline Pherenike
70 příspěvků moje polička 29. dubna 2018 22:32

Tabea Jo to znám taky moc dobře. Myslela jsem, že starší dcera to měla hrozný, ale ta mladší je ještě větší expert. Ta párkrát už padala na znak, jak se dlouho nenadechla. Včera padla na chudáka psa, tak se lekla a znovu řev. Ale to fouknutí do obličeje zabírá celkem spolehlivě :-). 

Offline rasaNori
8845 příspěvků moje polička 30. dubna 2018 22:25

Tak jako jo. Myslela jsem ze si jeste uziju doma nez dorazi muz z olomouce. Kdoze tu prvni zminoval ty nemocnice at se prihlasi o facku...baru ma napichlou packu, bojovala jak lvice, az se urvala do spanku, coz jsem samozrejme orvala taky. Sestry teda dost neschopne az jsem koukala. Mela bych jit spat, ale nejak to nejde...

Offline Mohučanka
7364 příspěvků moje polička 01. května 2018 08:00

rasaNori Co se jí stalo chudince?

Offline DrowRanger
3906 příspěvků moje polička 02. května 2018 08:37

Výnimočne sa nejdem sťažovať, ale sa skôr poradovať. Po poslednej návšteve lekára, keď ma nastrašil tým, že nemám veľa chodiť atď. - lebo či sa nebojím predčasného pôrodu - som tak trochu odignorovala jeho odporúčania (zdali sa mi prehnané). Chodievam skoro denne na prechádzky (je pravda, že nie 6,5km :) so psom, 1-2x v týždni cvičiť a je mi skvele. Fakt mi je tak dobre ako mi zatiaľ počas tehotenstva nebolo, začínam rozumieť tomu, že ak sa ženy cítia aj takto, tak chcú mať viacero detí (rposím, nestrašte ma pôrodom a šestonedelím, ďakujem). Už nepotrebujem spať 12+ hodín denne, ustúpilo zadýchavanie, síce cítim nárast hmotnosti ALE paradoxne mi ustúpila dýchavičnnosť a v teréne som zrýchlila, našla som si recept na pálenie záhy (smotanová zmrzlina s ovocím po obede - síce mi z toho narástol zadok, ale za ten komfort bez pálenia to stojí), ešte stále vydržím cvičiť cca 1,5 hodiny (miernejším tempom a takmer bez váh) bez bolestí, na prechádzkach je mi skvele a dokonca ma prešlo aj to tehotenské osprostenie.

Paradoxné je, že mi je takto super až na začiatku 7. mesiaca

Offline Sairon
1855 příspěvků moje polička 02. května 2018 09:03

DrowRanger super, třeba to bude už jen lepší a lepší :)

Offline DrowRanger
3906 příspěvků moje polička 02. května 2018 09:11

Sairon hádam áno, navyše sa smejem pri príbehoch kamarátok, ako ich deti budia nadránom kopancami a prevracaním sa, ten môj je buď extrémne lenivý alebo kľudný, keď kope, tak nežne, maximálne sa občas trafí do mechúra, aj to nie nejak silno, hýbe sa v pravidelných intervaloch po obede a večer keď si čítam, inak je fakt kľudný. Dúfam, že takýto bude aj po pôrode a nie, že teraz zbiera silu, aby nás mohol riadne terorizovať .

Inak, neviete čo je pravdy na tom (podľa mňa mýte), že deti, ktoré boli kľudné počas tehotenstva a "nebudili" matku v noci, že sú kľudné aj po narodení?

Offline Karja
44705 příspěvků moje polička 02. května 2018 09:15

DrowRanger Tak to je dobře, že je dobře:-). Mně je taky líp až teď v posledním trimestru, se mě všichni ptají, zda mě už to břicho štve a musim říct, že teď ne. Navíc mi to ještě docela i sluší, v tom začátku jsem vypadala jak největší chudák...

Já se jdu zase radit s nákupy, měl jste někdo tu polovysypanou péřovou peřinku, co se dá použít na zavinování, ležení etc.? Mně se to líbí, zdá se mi to dobré, lepší než ty všechny věci plněné molitanem - to mi přijde, že se časem po praní "zpucne", jsou tam hrbolky. Má smysl kupovat tu z kennyshopu.cz od Kiedroňové, nebo jsou i nějaké ne tolik marketingové varianty ale stejně obstojné?

rasaNori Ať je brzo líp, nemoci dětiček jsou hrozný:-/. 

Offline brrr
12341 příspěvků moje polička 02. května 2018 09:16
Reakce na DrowRanger:

Inak, neviete čo je pravdy na tom (podľa mňa mýte), že deti, ktoré boli kľudné počas tehotenstva a "nebudili" matku v noci, že sú kľudné aj po narodení?

Offline DrowRanger
3906 příspěvků moje polička 02. května 2018 09:17

brrr čiže opačná skúsenosť, hej? 

Offline Sairon
1855 příspěvků moje polička 02. května 2018 09:34

brrr  prosím, nebrat iluze :D

DrowRanger mě zas okolí tvrdí, že je to daný tím, jak se cítila matka v těhotenství. Když byla hodně spavá, bude spavé i miminko - dost se na to upínám

Offline DrowRanger
3906 příspěvků moje polička 02. května 2018 09:43

Sairon tak to to moje bude asi hybernovať  aj keď je pravda, že momentálne som zas vo fáze, kedy chodím spať po polnoci, lebo sa mi skôr nedá a o 7 30 som už hore, vyspatá, čerstvá...Ale zas ja si dávam aj poobedného šlofíka, výhoda živnostníka, čo môže pracovať aj z domu