Vše o těhotenství a dětech

02. února 2017 08:39
Offline Luna
10867 příspěvků moje polička 02. května 2018 14:13

paktofonika Me to tu bavi citat hlavne proto, ze uz mam to nejhorsi za sebou a vzdycky si jen pripomenu, jaka je to ted vlastne pohoda, kdyz uz nemam mimina.

Jinak zitra jdu s mladsi na zapis do MS, tak snad to vyjde a budu moct hledat praci...

Online Karja
44707 příspěvků moje polička 02. května 2018 14:31

tv Pinot Noir Tak díky, ušetřim teda:-D. Na zimu bych to koupila asi, ale teď je teda více faktorů, co mě odrazuje.. Na chování návštěv mám nějakou obyčejnou, plus teda na zavinutí ten bambus a když se to nebude líbit, koupim merino zavinovačku, to má nějaké mega kladné recenze napříč všemi mimi weby. Prostě dopředu radši nic moc pořizovat nebudu. 

Offline MP Meri
5672 příspěvků moje polička 02. května 2018 15:06

Když už se jedou deky ... (bože, snad mi tu ty dotazy nezačnete účtovat)

Máte někdo zkušenost s těmi cestovními přebalovacími podložkami? Třeba https://www.unuo.cz/unuo-prebalovaci-podlozka-kvety-z-louky-bezove--se-zlutou/ ? Celkem ráda podpořím českého výrobce, na druhou stranu mi přijde 60x60 cm dost malé, navíc je to takový tenký hadřík ... jenže nějak nevím, na čem jiném bych vlastně měla přebalovat (mimo domov)?

Offline DruI
5585 příspěvků moje polička 02. května 2018 15:14

MP Meri Než začne lézt, tak 60x60 stačí, až začne lézt, tak už je to skoro jedno :o)

Ale přiznávám, že cestovní přebalovací podložku používám jenom na kontrole u doktora, jinak jsem dceru na výletech přebalovala vždycky přímo v kočárku.

Offline moninika
1033 příspěvků moje polička 02. května 2018 15:37

MP Meri Podle mě stačí na přebalení použít na podložení látkovou plenu nebo ty jednorázové přebalovací podložky.

Online Pinot Noir
29890 příspěvků moje polička 02. května 2018 15:44

MP Meri Mimo domov jsem používala ty jednorázové, pokud je dítě neznečistí, nejsou samozřejmě na jedno použití. Ono to stejně není na dlouho, jak začne lézt, je podložka k prdu, i kdyby měla dva metry :) Aspoň u nás teda. Na to, jak na ní tu chobotnici udržet, jsem nepřišla.

Offline Mohučanka
7364 příspěvků moje polička 02. května 2018 17:19

MP Meri Já jsem pořídila takovou skládací umělohmotnou, jsme dost často venku, tak aby dcera neležela na zemi jen na té "jednorázové". (Uvozovky proto, že u nás určitě není jednorázová.) Tu druhou používám vždy, neboť saje. Od té doby, co dcera leze,  je to teda taky špatný, když jsme v polních podmínkách a je potřeba odklidit hovínko, musí na to být nejmíň dva dospělí - jeden drží, druhý čistí, a kolemjdoucí se chodí koukat, co se to děje za vraždu.

Online Karja
44707 příspěvků moje polička 02. května 2018 17:30

MP Meri Mne asi neco podobneho prislo a skoncilo to na tom, ze to nebylo omyvatelne a zaroven to ale neslo prat na vic stupnu( coz me vubec pri objednani nenapadlo).Z jedne strany to bylo heboucke a z druhe prave zatrene tou nepropustnou vrstvou a nejake vetsi nebo castejsi prani by to nevydrzelo.

Offline notna
9450 příspěvků moje polička 02. května 2018 18:35
Reakce na Sairon:

když jsme u těch zážitků z porodnice, nějaké aktuální zkušennosti z Brna by nebyly?

Mám zkušenost s Obilním trhem. Sice už je staršího data, ale ke změně k horšímu tam pokud vím, nedošlo. Je možné mít vlastní porodní asistentku, pokud si vyberete z těch, které mají mimo svoji soukromou praxi i částečný úvazek ve FN Brno. PA bez smlouvy s FN nebo dula bude jen jako další osoba u porodu. Moje PA nestihla k porodu přijet, ale přes telefon se domluvila s PA, která tam měla službu, a vyhověli mi ve všem. Odmítla jsem medikaci, dítě po porodu neodnesli. Pediatr nemohl přijít, tak ho v náručí na vyšetření odnesl, u vyšetření byl a zase hned přinesl otec. Naíbdli mi, že dítě může být na sesterně, pokud si budu chtít kdykoliv odpočinout, ale normálně mi ho nechali.  Pak jsem ještě při odchodu domů odmítla jednu medikaci dítěti a doktorka se jen zeptala na důvody a zapsala to do karty. Žádný nátlak, nepříjemné řeči apod. 

Já tam šla živená historkami, jak je personál na Obilňáku nekompromisní, na ničem se nelze domluvit, ale já tam byla velmi spokojená. 

Porodní boxy jsou samostatné pokoje s vlastní sprchou a WC, nové, moderní,u porodu může být další osoba celou dobu. Pokud tedy jste v porodním boxu. Při přijetí na nemocniční pokoj, samozřejme nelze.

Šestinedělí je fajn s nadstandardem. Buď úplně samostatný pokoj s WC a sprchou a lůžkem pro další osobu, nebo pokoj s lůžkem pro další osobu, ale WC a sprcha společné pro 2 pokoje. Normální pokoje jsou staré a s WC a sprchou na chodbě.

Offline continuity
43132 příspěvků moje polička 02. května 2018 18:48

MP Meri  my jsme používali podložku do postýlky z ikea a na to látkovou plinu. Akorát byla bílá. Docela hodně jsme obě děti větrali, kolikrát se u toho znova počurali, tak se to hodilo. Měla jsem tři a na stridacku to prala.

Offline MP Meri
5672 příspěvků moje polička 02. května 2018 19:07

Mi právě přišla ta podložka fajn, že je omyvatelná, takže se v případě potřeby jen otře/osprchuje a jedeme dál. Popravdě si nedovedu představit, že přebaluju jen na látkové plíně, někde na návštěvě ... to se přeci okamžitě prosákne a drhnout pak někde koberec apod. ... 

Karja Když tam byla ta nepropustná vrstva, jaktože to nebylo omyvatelné?

Čemukoli jednorázovému bych se ráda (pokud možno) vyhla. Jen tohle mi přišlo nějak podezřele malé. Ale asi to tedy pořídím. 

Offline Mohučanka
7364 příspěvků moje polička 02. května 2018 19:45

MP Meri Jen pozor na to, že po omyvatelném se rozleje, cokoli tam ukápne, a ty jednorázové podložky používám právě poté, co jsem musela jednou převlect komplet dítě i sebe, když se na té omyvatelne pocuralo. Ale fakt je používám tak dlouho, dokud se nestane nehoda nebo dokud není obalená treba listím z lesa.

Offline paktofonika
16370 příspěvků moje polička 02. května 2018 19:53
Reakce na Luna:

paktofonika Me to tu bavi citat hlavne proto, ze uz mam to nejhorsi za sebou a vzdycky si jen pripomenu, jaka je to ted vlastne pohoda, kdyz uz nemam mimina.

Jinak zitra jdu s mladsi na zapis do MS, tak snad to vyjde a budu moct hledat praci...

​Držím palce aby to vyšlo. Ja sem chodím len tak zo zvedavosti že ako to vlastne chodí a či náhodou o niečo neprichádzam :D Nemám v okolí ani tehotné ani detné kamarátky 

Offline MP Meri
5672 příspěvků moje polička 02. května 2018 21:01

paktofonika Chááchááá, takhle jsem sem taky chodila a podívejte se, co z toho teď mám ! Je to tu nakažlivé stejně jako škrobenka a cif, tak bacha na to !

Mohučanka Jo, dík za tip, nejlíp zní asi kombinace, jak píše continuity. Nepromokavá + navrch plenu. Taková blbost a jak to člověka zaměstná to vymyslet ... 

Offline Renusatko
11684 příspěvků moje polička 02. května 2018 21:04

Tak dnes převlíkám mladýho, jak má zlomenou tu klíční kost a on mi najednou říká...tak konečně vím, jaký je to mít služku.  

Smrádek

Offline viktorka_od splavu
49356 příspěvků moje polička 02. května 2018 21:11

Renusatko 

no jsou to zlatíčka

Offline žluťásek
8863 příspěvků moje polička 02. května 2018 21:29

MP Meri Já mám doteď nejradši přebalovací podložku z IKEA. Je velká, nepropustná, z dotykové strany je bavlna, takže nestudí a počurání vsákne. Schne velmi rychle, takže není potřeba jich pořizovat spoustu, se dvěma třemi nejspíš vystačíš. Používala jsem ji doma při přebalování na posteli, protože je tenoučká, tak se v pohodě vejde i do tašky na cesty, brala jsem ji vždy k doktorce. Ty malé mi vadily, že dokud byl syn maličký, nechtěla jsem ho někde pokládat na špinavý povrch a dát mu podložku jen pod zadek. Na tuhle se pohodlně vešel celý a ještě zbylo dost místa pod ním na dostřel, kluci čůrají daleko :-))) Ještě i teď ji používám, když malého potřebuju přebalit v noci, tak si ho radši v posteli položím na podložku.

EDIT: Hm, jsem ti chtěla dát odkaz a koukám, že už tuhle nedělaj... tak leda na bazaru bys možná sehnala tu stejnou velkou :-( Je šedobílá pruhovaná a má zelený okraj.

DRUHEJ EDIT: Novej design a poutko, je to tahle :-D https://www.ikea.com/cz/cs/catalog/products/80373086/

Online Pinot Noir
29890 příspěvků moje polička 02. května 2018 22:33

žluťásek To jsem neznala, tahle podložka vypadá užitečně, dík za tip.

Offline žluťásek
8863 příspěvků moje polička 02. května 2018 23:21

Jo ženy a bacha, kdybyste ve snaze ušetřit a chovat se ekologický někdy v přírodě vyklepavaly jednorázovou podložku obalenou listím, když ji dítě nepocuralo a ještě by se dala použít... To takhle chytnete za dva roky, pořádně třepnete... a pak můžete hodinu sbírat malé žmolky vaty nebo čím je to naplněné. Nebo zbaběle zdrhnout a nechat za sebou nasnezeno. Stalo se mi ve stromovce, pak už jsem ty jednorázové nikdy nekoupila :-))

Offline paktofonika
16370 příspěvků moje polička 03. května 2018 06:09

MP Meri Tak vraví sa že nikdy nehovor nikdy ale myslím si že voči tejto nákaze som imúnna.