já mám tuhle: https://www.detskezbozi.com/ceba-baby-cestovni-prebalovaci-podlozka.html?gclid=CjwKCAjww6XXBRByEiwAM-ZUIFd-e-D3K-MW3zOhPpkJ6i8JgXkqASMFhFHZcpNRLL6Oze3kkMQMHhoCUbUQAvD_BwE a na to jsem dala vzdycky latkovou plinku, protoze jak se ta podlozka skládala stále, takje v těch skladech popraskana tudiž by protekla...ale na cesty dobrá:)
Vše o těhotenství a dětech
Mám dotaz z trošku jiné kategorie. Odcházeli jste někdy s dítětem na revers z nemocnice? Skvrně má sice jistý problém, nicméně nadále řešitelný ambulantně (jako jestli pije a kolik jsem stejně schopná posoudit doma jako tady a proto tu nemusím zbytečně trčet...)
žluťásek Tak to asi bude záležet na značce, přesně takhle jsem o víkendu tu podložku vyklepávala po přebalování v lese a dobrý...
MP Meri No ta nepropustna vrstva byla dole a nahore byl ten ,,samet,, proste chloupek. A bylo to takove jemne, upozorneni prat na 40 a fakt bych se to bala dat I na 60, natoz navic. Ale treba je to neco trochu jineho. Nakonec jsem koupila takovou klasiku skladaci umelohmotnou,mela ji kamoska a bylo to funkcni, skladne, dobre cistitelne. Stacila ji jedna na celej cas.
rasaNori zalezi o jaky problem jde. obecne bych to ale neriskovala. a dehydratace u malych deti je rychla a hodne nebezpecna. na revers jsem neodchazela nikdy, jednou jsem se s pediatrem dohodla ze budu hlasit pravidelne po telefonu vysledky a jak rekne tak hned valime na prijem. ale to bylo uz vetsi dite, 2-3 roky
rasaNori jojo, odchazela, ale bylo to po zasadni chybe zdravotnickeho personalu, ktera nam vyrazne prodlouzila uz tak neprijemnou lecbu. Takze kdyz se ta chyba jasne ukazala, tak meli tolik masla na hlave, ze se mi pri odchodu (temer z minuty na minutu) jeste omlouvali a malem i uklaneli.
Odhaduji ze u tebe to je jinak, ale jestli jsi rozhodnuta, tak trvej na svem. Mala bude vic benefitovat z matky v pohode nez z odborneho lekarskeho dohledu..
Syn si právě vytvořil vlasový styling rukama od másla a medu
![]()
viktorka_od splavu Jde o to že dostava antibiotika a sleduje se příjem mlíka a výdej moči. Teprve zítra mají zjišťovat jestli dostala ty správné antibiotika. To je taky řešení jak stehno![]()
rasaNori bych nefrflala a využila toho a nechala udělat ty výtěry sobě a muži![]()
Jupi uz jsme sbalene:D me ty nemocnice opravdu nedelaji dobre...
Ženy pražské, kam chodíte s miminy k zubaři? Pokud jste spokojené, můžete dát tip? My jsme změnili ordinaci a jsem pořád nějaká rozčarovaná.
První lékařka velela přijít, až bude mít všecky zuby a ani se mu do pusy nepodívala, beztak se mu tam prý nemá co zkazit za těch pár měsíců.
Druhá lékařka doporučuje zrušit noční kojení i společné spaní, aby ho to nelákalo. Než se to odnaučí, tak po kojení v noci zuby otřít nebo aspoň vypláchnout pusu vodou. Během dne mezi jídly rozestupy min. 2 hodiny, vztaženo i na kojení. Zuby čistit krouživě, nestírat....
Tak já teda nevim, co všechny ty nejnovější výzkumy a studie vlivu kojení na zubní kaz, co vykazují spíše pravý opak?
žluťásek ako sa miminu vyplachuje pusa vodou?? Navyse v noci? No akoze prestat kojit kvoli dentalnej hygiene mi pride ako prinajmesnsom zvlastna rada...
žluťásek Zubaře neporadím, s péčí o zuby taky ne, nechci na syna jít nějak moc násilně a zuby si moc čistit nenechá, tak tak nějak bojujeme, ale zaujalo mě to zrušení nočního kojení a společného spaní - já totiž zavedla společné spaní právě kvůli hladkému zrušení nočního kojení
Zrušit obojí naráz je docela drasťák teda.
Pinot Noir někdo tu dřív radil zrušit kojení tím, že dítě večer a v noci matku vůbec neuvidí. to mi přišlo taky krutý.
olivieraa Pinot Noir No právě... Podle té nejnovější brazilské studie kojení naopak pomáhá předcházet zubnímu kazu a má pozitivní vliv na vývoj tvaru chrupu. Podle antropologů by byla evoluční sebevražda, kdyby mateřské mléko mělo vést k ničení chrupu.
Já nevím, no. Mně to přijde logické, přeci by si příroda nevytvořila něco tak hloupě nefunkčního. Ale zas je pravda, že čerpám hlavně z literatury pro-kojící a komunit kontaktních rodičů :-D
viktorka_od splavu Jo, to řikala doktorka dneska taky. Že když se bude v noci chtít kojit, má k němu vstávat tatínek, aby mě ani neviděl. Na to teda nemám a ani o to nestojím.
žluťásek pak mi ovšem uniká smysl chození s kojencem k zubaři...
viktorka_od splavu Já to chození k zubaři chápu spíš tak, že si dítě od mala zvyká, že se k zubaři chodí a že mu tam někdo prohlíží zuby, než že by to mělo nějakou vyloženě léčebnou funkci :o)
viktorka_od splavu Tak já nejsem úplně ekobiolesana, co by děcku nečistila zuby vůbec a spoléhala jen na mateřský mlíko, že ty zuby opláchne od všeho balastu, co do sebe dítě během dne narve :-) Máme vhodný kartáček, snažíme se zuby čistit pečlivě a pravidelně, v rámci toho, co dítě dovolí. Jsem ráda, že ta možnost kontroly zubním lékařem je, navíc si dítě zvykne, že se jedná o normální a bezbolestnou věc, které není třeba se obávat.
Jen jsem čekala, že ordinace zaměřená výhradně na dětské pacienty bude k těm miminkovským potřebám trochu vstřícnější.
žluťásek Pokud ti zubarka radi, at prestanes kojit, urcite si najdi jinou. Starsi syn se kojil 26 mesicu a kaz mel az ted ve ctyrech a pul letech. Mladsi bude mit v lete dva, koji se, kaz zadny nema a u zubarky byl uz dvakrat.
Tyhlety zajimavosti se beztak uci jeste na fakulte. Stejne jako to, ze kojeni ditete starsiho jeden rok je lenost matky. Jsem si vyslechla u kozniho.![]()
Nejnovější komentáře k vůním
Nejnovější články
Nasaj (vůně) v KORY
Esxence 2026: Zavíračkou to nekončí
Esxence 2026: Podruhé. Teda pokračování.