Vše o těhotenství a dětech

02. února 2017 08:39
Offline DrowRanger
3906 příspěvků moje polička 02. května 2018 09:47

Karja mne sa ešte nezdá, že by som mala nejaké gigantické brucho, asi je to tým, že sa tak nejak celá zväčšujem  Ale tiež som si myslela, že teraz to už bude horšie, že budem nemotornejšia. Jedna známa si už v 6 mesiaci nevedela obuť topánky, ja som zatiaľ schopná v pohode sa zohnúť, postaviť z postele/kresla. Som zvedavá, kedy sa to prehupne do tej fázy, keď ma muž bude musieť dvíhať zo sedu a obliekať mi silonky 

Offline JankaM
3106 příspěvků moje polička 02. května 2018 09:53
Reakce na DrowRanger:

Inak, neviete čo je pravdy na tom (podľa mňa mýte), že deti, ktoré boli kľudné počas tehotenstva a "nebudili" matku v noci, že sú kľudné aj po narodení?

​potvrzuji hned na dvou kusech 

Offline olivieraa
505 příspěvků moje polička 02. května 2018 10:14
Reakce na brrr:

Karja No zavinovacku sme v novembri pouzivali asi tyzden, potom sme zistili ze mala spi len na brusku, tak mne sa zdala zbytocba aj ta za 4 stovky (Kc, nie eur :) ). A ty mas termin v lete, tak to uz teda fakt neviem ako by to dieta vydrzalo v tom teple, ja mam rovnako a tipujem ze zavinovacku ak vytiahneme tak len tu tenku (akoby teplakovina?)

oDrowRanger nepotvrdzujem a horlivo vyvraciam tuto teoriu :D

Offline MP Meri
5672 příspěvků moje polička 02. května 2018 10:19

DrowRanger Mně je úplně líto, že se někdo cítil takhle mizerně. Přeju vám to zlepšení. Mně není od začátku vůbec nic. Až asi na týden, kdy mi bývalo po ránu zle v tramvaji a asi měsíc, kdy jsem byla fakt unavená (ale to jsem se na to možná spíš jen vymlouvala, únava to byla vcelku standardní z nekonečné zimy, spala jsem pořád stejně ), se necítím ani jako těhotná. Asi to teda přijde, ale zatím chodím na každou kontrolu vlastně s hrůzou, že mě doktor vyžene. Že vlastně vůbec nejsem těhotná a že jsem si to celé nějak vymyslela 

Offline viktorka_od splavu
49356 příspěvků moje polička 02. května 2018 10:25
Reakce na Sairon:

je to daný tím, jak se cítila matka v těhotenství. Když byla hodně spavá, bude spavé i miminko - dost se na to upínám

Offline DrowRanger
3906 příspěvků moje polička 02. května 2018 10:26

MP Meri ja som o tehotenstve netusila nič cca do 8 týždňa (od 6. som vedela, že som tehotná), potom to prišlo skokovo :) Čo sa mohlo pokašľať, to sa pokašľalo, ale teraz je to už našťastie dobré :) Dúfam, že Vám tá pohoda v tehotenstve vydrží, kamarátka, čo je 2 týždne za mnou v tehot. sa cíti úplne skvele a vidím na nej, že si to neskutočne užíva a raduje sa z každého dňa (a nespravodlivo pribrla len 4 kilá ), u nej možno aj platí, že to je najkrajšie obdobie v živote ženy 

Offline Karja
44707 příspěvků moje polička 02. května 2018 10:27

olivieraa Aha,aha. Ano, mam na leto, chtela jsem prave koupit tu vetsi, ta se da pouzivat asi do dvou let I jako perinka. Myslela jsem, ze ji vyuziju I na obycejne lezeni mimo postylku, polohovani a tak (misto vsech tech lehatek, hnizdecek a kdovi ceho, kde to dite muze stravit par minut.), protoze na leto zavinute v peri to asi nebude:-D. Mam pak jednu tenkou, nejakou bambusovou, je to jak velka plina. Tak nevim, levne to zrovna dvakrat neni.

DrowRanger No budes chodit bez silonek:-)'

Offline DrowRanger
3906 příspěvků moje polička 02. května 2018 10:31

Karja to by som asi neprežila, do práce nosím sukne/šaty (musím :) a silonky sú momentálne povinná súčasť (inak by sa mi poodierali stehná), ale už pracujem na nejakom vylepšováku, aby som ich nosiť nemusela, idem si spraviť návleky 

Offline paktofonika
16370 příspěvků moje polička 02. května 2018 10:39

DrowRanger Na odieranie sa predávajú buď silonkove kratasy, alebo návleky alebo dlhšie nohavičky. Ale všetko sa to navliekanie takže neviem či ti to niečo pomôže :) 

Offline brrr
12341 příspěvků moje polička 02. května 2018 10:41

DrowRanger Jako jako mini mimino ještě dobrý, ale zřejmě nabral síly na milion dalších životů :-D Ale už to tu bylo milionkrát, takže po milionprvé "Každé dítě to má jinak"

Offline DrowRanger
3906 příspěvků moje polička 02. května 2018 11:02

paktofonika tu som na nič také nenatrafila (a veď prinajhoršom odstrihnem silonky ;) Ale hlavne v silonkách tehotenských je strašné teplo (aspoň mne) ako to má človek vytiahnuté až ponad brucho, uvidím, či budú držať tie návleky, ak áno, bola by to paráda, ak nie...asi začnem nosiť vejár 

Offline paktofonika
16370 příspěvků moje polička 02. května 2018 11:22

DrowRanger Tie stehenne pásy vyzerajú takto. Kúpiš to normálne v obchode s pančuchovým tovarom (či ako sa to) bývajú hladké alebo čipkované. Prepáč ak ti radím blbosť, vieš ako nemám skúsenosť ale baví ma to tu čítať. :) 

Offline betsey
4257 příspěvků moje polička 02. května 2018 11:44

Sairon ehm, ja celé tehotenstvo spávam 7-8 hodín v noci a počas dňa som nespala ani raz. Ak je to pravda, tak to aby som už teraz išla variť makovicový odvar

Offline DrowRanger
3906 příspěvků moje polička 02. května 2018 12:46

paktofonika juu, presne toto si vyrábam :D :D Ak to nebude držať, tak sa pôjdem pozrieť a kúpim si tieto - ak na ne samozrejme niekde natrafím. Nebývam síce v malom meste, ale teda je tu problém kúpiť aj pančušky pre tehotné v obchode, nieto takéto vymoženosti 

Offline DrowRanger
3906 příspěvků moje polička 02. května 2018 12:48

brrr ak to dieťa bude po mne, mám sa na čo tešiť, mama doteraz spomína, že som bola satan odmala. Urevaná, spať som nechcela a keď som bola väčšia, bola som hyperaktívna (ale zato od 1. triedy na ZŠ so mnou nebol problém, ani nevedeli, že ma majú). Sestra zas pravý opak, tichá, dobrá, spávala vraj celô noc od 1. dňa doma z pôrodnice, dúfam, že tie gény sa nejak pokrížia :D

Offline Sairon
1855 příspěvků moje polička 02. května 2018 12:51

betsey no vhledem k této reakci Viktorky bych si nedělala žádnou křeč

Offline tv
4200 příspěvků moje polička 02. května 2018 12:52

Karja Polovysypana perinka od Kiedronove zda se mi jako totalni zbytecnost. Staci ti nejaka obycejna zavinovacka, kup nekde na bazarku. Ja to pouzila parkrat-kdyz prisla navsteva a chtela si dite pochovat, ono je to v tom takove "bezpecnejsi". Na lezeni na zemi pouzijes nejakou malou deku, to stejne na prikryvani v postylce.

Online Pinot Noir
29890 příspěvků moje polička 02. května 2018 13:09

Karja Mně ty peřinky taky přijdou jako zbytečnost. Syn vyžadoval pevné zavinutí, ale omotávala jsem ho bambusovou plenkovou osuškou, myslím, že v něčem teplejším by se uvařil. Na podložení stačí jakákoliv dečka, v IKEA, OBI a kdekoliv jinde mají hromady takových těch fleecových dek, stojí pár korun, já jsem je i stříhala na menší, třeba do kočárku. 

Online Pinot Noir
29890 příspěvků moje polička 02. května 2018 13:11

DrowRanger Silonky a ponožky jsem si v pohodě oblékala až do konce, taky lakovala nehty na nohou :) Neboj, fáze "lokomotiva" vůbec nemusí přijít 

Offline DrowRanger
3906 příspěvků moje polička 02. května 2018 13:44

Pinot Noir tiež sa na to spolieham aj keď...myslím, že to riadne priberanie ešte len príde, tak uvidíme. Ale zas na druhej strane, už 2 mesiace sa mužovi vyhrážam, že sa teším na deň, keď mi začne slúžiť v takýchto drobných veciach a v noci ma bude musieť z postele dvíhať, hádam ho o to nepripravím