Vše o těhotenství a dětech

02. února 2017 08:39
Offline Makara
3635 příspěvků moje polička 15. listopadu 2023 21:47

Tabea , netrpíš ty stresem? Tlapkam.

Online Potrefenáhusa
38822 příspěvků moje polička 15. listopadu 2023 21:49

Karja  

Offline continuity
43008 příspěvků moje polička 15. listopadu 2023 21:50
Reakce na Mrakoplas:

Ale oni mali tu moznost volby, vela ludi nema na vyber a spokojni tam urcite nie su. 

​to je přesně to, ta možnost volby. 

Ono je to podobné se vším. Teď jsem se nachomytla k nějakému vlaknu, kde si různé matky stěžovali, že nejsou na tom finančně nejlíp a dávaly za příklad, že už nemůžou kupovat dětem lotuskovou pomazánku. Dost mě to zkraje zaskočilo, protože starší ji má ráda, ale domů ji kupuji jen velmi výjimečně, tak max 2x do roka. Jenže to je moje rozhodnutí, kdybych chtěla, tak může mít pixli každý týden. Jenže ty jiné mámy jsou k tomu omezení dotlačené okolnostmi a to je obrovský rozdíl v motivaci. 

Offline Kokoska
34871 příspěvků moje polička 15. listopadu 2023 21:51

Zrovna dneska snacha posilala video, jak se neco po tretim roce vnoucek snazil rikat "teta Simonka", porad a porad rikal Pimonka a skoncil na Sipimonka. Druhe video byla Ema, ktera je ted ve stejnem veku, ta to dala bez zavahani. Dneska jsem ji tu pul dne mela, skoro vubec ji nerozumim, uplne stejne jako kdysi tomu jejimu brachovi. Treba "kocicka" je "kochicha", a to je zrovna jedno ze srozumitelnejsich slov, nejak tak divne to kouli vzadu v krku. Ale jak se jmenuje jmenem i prijmenim, to vi. A obcas rika What? a I do :) to ji naucil bracha a kupodivu to rika ve spravnem kontextu. "Emi, jis mrkvicku?" "I do!"

A ze vsech tech ctyr vnoucat jedinou Emu asi bude bavit kresleni, zatim teda spis vybarvuje, dneska delala takove ty obrazky jen vodou a netrpelive cekala, az to uschne a ztrati se barvy, aby mohla zacit znovu. Kluci jsou desni patlove, to mam vzdycky mindraky, kdyz tady vidim Risovy vytvory, zdravim Pinot Noir . Adelka je sice jeste mala, ale pastelky zdarne ignoruje.

Banda jedna

Online Potrefenáhusa
38822 příspěvků moje polička 15. listopadu 2023 21:52

Ale kreslí pěkně

Offline continuity
43008 příspěvků moje polička 15. listopadu 2023 21:52
Reakce na Tabea:

Vyčistila jsem dceři zuby krémem na ruce. Ona si toho vůbec nevšimla, já až když jsem po spodní čelisti měla podezření, že jí syn dal na kartáček mýdlo, protože to bylo divně cítit. Kartáček jsem umyla a dala na něj ten krém znovu.

​Nechci být neuctivá, ale to jsi pořád žabař.  Znám člověka, co vyčistil dítěti zuby na chalupě krémem na psí tlapky a to si aktivně stěžovalo.

Offline Tabea
8093 příspěvků moje polička 15. listopadu 2023 21:54

Potrefenáhusa má to krásný! Hlavně na tom obličeji má to kolečko perfektně vycentrovaný.

Offline Kokoska
34871 příspěvků moje polička 15. listopadu 2023 21:55

Mrakoplas my kdysi meli souseda pravnika, ktery sel nejak po tricitce radsi jezdit s tramvaji. A syn me kolegyne ty tramvaje miloval uz od detstvi, tak vystudoval nejakou dopravni VS a sel jezdit s tramvaji

Offline Tabea
8093 příspěvků moje polička 15. listopadu 2023 21:55

Makara oni pořád mluvili oba naráz, tak jsem nebyla moc při smyslech. A ten krém tam nikdy nestál....

Online Evaeva
příspěvků moje polička 15. listopadu 2023 21:56

Potrefenáhusa ty jo, toho panáčka kreslila malá sama? Tak o tom si můžu nechat zdát. Syn tak maximálně nakreslí jedno oko a něco jako pusu do překreslené hlavy, i tužku kolikrát chytne jak roční batole, starší v jeho věku měl krásný úchop.

Online Potrefenáhusa
38822 příspěvků moje polička 15. listopadu 2023 21:58

Tabea on je to prtsc z videa, jak si naprosto soustředěně a jistou rukou maluje ty kruhy kolem dokola

fixky z ikey muzu doporučit, kupodivu to pustilo driv než za tejden

Offline Tabea
8093 příspěvků moje polička 15. listopadu 2023 21:58

continuityještě že doma žádný psí tlapky nevedeme, bůhví, jak by to dopadlo. Jednou jsem si cestou do práce uvědomila, že jsem si nevyčistila zuby. Tak jsem pečlivě v obchodě cestou vybrala pastu a kartáček, abych pak při nanášení pasty na kartáček zjistila, že jsem si koupila nějaký lepidlo na zubní protézy.

Offline continuity
43008 příspěvků moje polička 15. listopadu 2023 22:00
Offline Tabea
8093 příspěvků moje polička 15. listopadu 2023 22:01

Potrefenáhusa ono se to vždycky pak časem osoupe do polštáře

Offline Kokoska
34871 příspěvků moje polička 15. listopadu 2023 22:01

Potrefenáhusa takovou postavu nenakresli nas petilety ani omylem! 

Online Potrefenáhusa
38822 příspěvků moje polička 15. listopadu 2023 22:02

Evaeva jj

Muj nejoblíbenější je tygr v trávě

Offline continuity
43008 příspěvků moje polička 15. listopadu 2023 22:03

Potrefenáhusa ale to je dost dobrý.

Online Potrefenáhusa
38822 příspěvků moje polička 15. listopadu 2023 22:04

continuity Jj, to aspiruje minimalne na vanocni hrnek pro babičky!

Offline Mrakoplas
9996 příspěvků moje polička 15. listopadu 2023 22:06

continuity no lenze nie kazdy ma na to "lepsie"  hlavu a mozem si mysliet cokolvek, kludne to moze byt aj jedno z mojich deti, ktore na VS proste nebude mat. Alebo ju jednoducho nebude chciet. Nutit ich nebudem. 

Ja myslim, ze nie sme v spore. Tiez sa budem snazit podporit deti, aby isli co najvyssie v ramci ich moznosti, ale asi som malo ambiciozna matka, lebo to, co popisovala Gatita na zaciatku tejto diskusie (precizne planovanie kruzkov, v siestich rokoch plan na 8 rocne gymnazium atd) ide proste uplne mimo mna. Ale my tu na malomeste nemame taky problem so skolami ako vy v Prahe, mozno to bude aj tym.

Offline Kokoska
34871 příspěvků moje polička 15. listopadu 2023 22:07

Tabea uz jsem tu asi psala, jak si moje babi malem "vycistila" zubni protezu lepidlem kanagom, ktery tata odlozil vedle zubni pasty. Nastesti jen strejchla jednu stranu kartackem, kdyz ji zarazil ten smrad lepidla, a nastesti ty zuby drzela v ruce.