Vše o těhotenství a dětech

02. února 2017 08:39
Offline viktorka_od splavu
49356 příspěvků moje polička 03. května 2018 13:46

DruI no na to chodily se mnou k moji zubarce preci. 

Offline 711990
18319 příspěvků moje polička 03. května 2018 13:46

žluťásek napada me jenom, ze treba deti, ktere uz ji beznou stravu a k tomu jsou kojene, maji jine pH v puse, coz by mohlo vest k vyssi kazivosti zubu - v tu chvili uz by to mleko nefungovalo jako ochrana...ale nevim no:D 

Offline žluťásek
8863 příspěvků moje polička 03. května 2018 13:51

tv Lékařka se jinak zdá celkem fajn. Předpokládám, že za půl roku nebo za rok už ji ani nenapadne se ptát, jestli dítě ještě kojím, takže kdyby jo, bude o třecí plochu míň :)

Offline betsey
4257 příspěvků moje polička 03. května 2018 13:53

Potrebovala by som poradiť. V júni sa mi črtá babský predĺžený víkend na Slovensku v cca 150 km vzdialenom meste. Budem už v 34. týždni, a teraz si fakt netrúfam odhadnúť, ako mi môže byť, keďže som tehotná prvýkrát. Má zmysel tam ísť, alebo to budú zbytočne vyhodené peniaze, lebo to bude pre mňa utrpenie? Viem, že nikto nemá vešteckú guľu, to len tak z vlastnej skúsenosti ako ste sa cítili vy, či by ste dokázali v teple fungovať niekoľko dní na výlete cúrať sa po meste a tak. Bude tam ešte jedna tehotná, ale nie v takom vysokom štádiu. Mám sa vyjadriť čo najrýchlejšie kvôli rezervovaniu hotela, ale fakt neviem

Offline Mohučanka
7364 příspěvků moje polička 03. května 2018 13:54

Jedna známá zubařka mi říkala, že kojence a batoleta povozí na křesle a snaží se vytvořit přátelskou atmosféru, a při prvních návštěvách jde prohlídka zubů stranou. Jde jí hlavně o to, aby se jí děti pak nebály otevřely pusu bez nějakého násilí...

Taky to budu brzy řešit, zubař je další z mých fobii a chtěla bych, aby to u mých dětí bylo jinak.

Offline žluťásek
8863 příspěvků moje polička 03. května 2018 13:55

711990 I když po večeři zuby vyčistíš a pak už se mrně jenom kojí?

Offline Mohučanka
7364 příspěvků moje polička 03. května 2018 13:57

betsey To je fakt těžký. Ja uz jsem ve 34. týdnu nechtěla jet nikam, ale mně bylo blbě. Kamarádka jela někdy tou dobou v klidu do Alp (mám na mysli v podobném stádiu těhotenství). Ideální by bylo, kdyby šla ta rezervace nějak bezbolestně odřeknout a ty by ses rozhodla na poslední chvíli.

Offline viktorka_od splavu
49356 příspěvků moje polička 03. května 2018 13:59
Offline žluťásek
8863 příspěvků moje polička 03. května 2018 14:00

betsey Ve 34. týdnu jsem toho ještě zvládla celkem dost, ale spíš tak že to bylo potřeba. Kdybych se mohla jen tak natáhnout, byla bych asi spokojenější :) Jak tam pojedete? Cestování s tím velkým břichem už není nic moc. A jaký předpokládáte program? Na velké výletování bych to asi už moc neviděla, procházka po městě se zastávkami na zmrzlinu a kafe by ale určitě byla fajn. Ty jsi myslím obecně spíš akční, asi bych se toho moc nebála.

Offline MP Meri
5672 příspěvků moje polička 03. května 2018 14:13

Muz nám na stejny tyden (34tt) preplanoval wellness vikend, na ktery jsem se puvodne tesila jak mala. Jsem myslela, ze ho zabiju 

Offline betsey
4257 příspěvků moje polička 03. května 2018 14:14

žluťásek pôjdeme určite autom, program asi len tak oddych a zmena prostredia, nič svetoborné, a keby náhodou chceli niečo akčnejšie netehotné, stále tam budem mať jednu tehotnú ako spoločnosť :-) Asi na to kývnem, máš pravdu, som dosť akčná, a stále dosť výkonná, a cítim sa fajn. Keby som si to na poslednú chvíľu rozmyslela, budem riešiť potom, snáď by som našla za seba aj náhradu.

Offline 711990
18319 příspěvků moje polička 03. května 2018 14:17

žluťásek ja nevim, nejsem zubar;) jen me to napadlo jako varianta. Vim, ze pH slin kazivost a tvorbu zubniho kamene hodne ovlivnuje, tak me napadlo jestli to neni tim, no...

Offline žluťásek
8863 příspěvků moje polička 03. května 2018 14:25

betsey Změnit prostředí a vyrazit s kamarádkami jen tak na pokec, tak to rozhodně využij. Po porodu na takové kratochvíle nejspíš chvilku nebude čas, tak si to ještě užij :-) (A pro případ nouze dopředu pozjišťuj, jak je tam dostupná lékařská péče a kde je nejbližší porodnice :-))

Online Pinot Noir
29890 příspěvků moje polička 03. května 2018 15:05

betsey Tamější aktivity určitě zvládneš, ale já ke konci dostala strach z jízd autem (nemyslím přesuny po městě, ale třeba jízdy po dálnici). To dítě je už pak v tom břiše úplně všude a když jsem si představila, co udělají ty pásy i jen při prudkém zabrždění, i když vedou kolem břicha... No, ten strach mi za to už prostě nestál.

Offline betsey
4257 příspěvků moje polička 03. května 2018 15:11

Pinot Noir no ja šoférujem každý deň po diaľnici do práce, podľa toho odkiaľ idem aj 120 km denne a ešte teda aspoň mesiac a pol budem, takže s tým som tak nejak vyrovnaná

Offline barbucha blogger
35867 příspěvků moje polička 03. května 2018 15:24
Reakce na žluťásek:

711990 I když po večeři zuby vyčistíš a pak už se mrně jenom kojí?

Šiš, zubatý dítě se kojí?! 

Offline Luna
10867 příspěvků moje polička 03. května 2018 15:36

barbucha Tak ja znam osobu, co koji skolkove dite. V satne to vytahne a hotovka. 

Offline paktofonika
16370 příspěvků moje polička 03. května 2018 15:38
Reakce na Luna:

barbucha Tak ja znam osobu, co koji skolkove dite. V satne to vytahne a hotovka. 

Offline Tulipe
2474 příspěvků moje polička 03. května 2018 15:49

betsey 34. tyden je z me zkušenosti ok. V 35tt jsem nastoupila na mateřskou, jeli jsme do Třeboně a měli jsme cestou bouračku  ale dobře to dopadlo 

žluťásek  chodíme od jednoho roku sem - jsou zaměření na děti, milý přístup, mají v Praze tři kliniky a dobrá zkušenost

Offline Garfie
28562 příspěvků moje polička 03. května 2018 16:35

betsey Já  bych jela, ale zjisti si, kde je poblíž porodnice a moc se nepřetěžuj :-)