Vše o těhotenství a dětech

02. února 2017 08:39
Offline Mohučanka
7364 příspěvků moje polička 27. května 2018 20:54

Pinot Noir Na to je expert můj manžel..."To máme ale na ten výlet krásné počasí!" Následuje bouřka a padaj trakaře. "To mi ta práce jde od ruky!" Spadne systém. "Kočka se asi poučila, už dlouho se jí nic nestalo..." Následné ošetření kousnych ran vyžadovalo narkozu a léčba zrušení dovolené. Vždycky, když se chystá něco takového říct, tak začnu ječet  

Offline Karja
44718 příspěvků moje polička 27. května 2018 23:06

Pinot Noir Mohučanka Jo vlastne dekuji za nabidku pujceni kocarku od obou. Nakonec se to zase melo protahovat, tak jsem koupila minuly tyden jiny. Tak diky, muzete zachranovat jinde:-). Ja teda jeste nesmim zapomenout zrusit objednavku nebo mi tady pak pristane i ten druhej:-D. I kdyz za tu ,,komunikaci,, by si eshop zaslouzil mozna tak 10 fejkovejch objednavek!:-,D

Offline Gatita
8635 příspěvků moje polička 28. května 2018 18:36

Rozmáhá se nám tu takový nešvar - dětské oslavy. Dnes jsem valila oči na kolegyni, která vystresovaně zařizuje párty pro dceru. Žádný takový pozvi si dvě kamarádky domů na zmrzku, jako to bylo za mých dětských let. Zve se celá třída, tisknou se pozvánky, program až do večera, animátor. Vše se musí domluvit se všemi rodiči, děti vyzvednout, rozvozit. Prý to je u nich ve škole standard, taková spirála, která nejde zastavit:) Uf...

Offline Tulipe
2474 příspěvků moje polička 28. května 2018 18:46

Gatita Tak já si raději zorganizuju oslavu mimo, než zvát hordu dětí domů   Celá třída je teda trochu moc, bývá to tak pro 10-14 dětí, laser game, jump park, škola vaření, bowling... Ale u nás to teda není spirála, každý to uspořádá podle svých představ a možností a děti jsou spokojené na akci s programem i jen tak.

Akorát ty domácí párty končí často tak, že děti nakonec vytáhnou mobily a každý kouká do svého displeje...

Offline Pherenike
70 příspěvků moje polička 28. května 2018 19:07

No já zaznamenala takové tendence s organizovanýma oslavama už u některých dětí u nás ve školce. Jsem zvědavá, kdy dojde i na nás. Zatím si vystačíme s dortem, dědečkama a babičkama a všichni jsou spokojení :-). Ale možná si tak trochu dokážu přestavit, že by mě to bavilo něco takového těm dětem chystat....ale na druhou stranu tuším, že to v reálu musí být dost na budku.

Offline Gatita
8635 příspěvků moje polička 28. května 2018 19:19

Tulipe me prave prekvapilo,jak je to bezne. A narocne. Kolegyne je schopna zena a ma toho plne kecky,ale dcera by byla jinak zklamana a taky uz byla X podobnych akcich,tak ted je rada na nich. Nijak to nekomentuju,detem preju zabavu,ale prijde mi to fakt moc. ja bych to nedala organizacne a tipuju,ze dost rodicu to pociti i financne. Jako jasne,nikdo prece nikoho do niceho nenuti,ale asi je tezke to vlastnimu diteti  odeprit,kdyz v tom vsichni jedou.videla jsem to v nejakem americkem serialu a byla rada,ze to tu tak neprozivame a ejhle:) 

Mne rodice taky dovolili zvat si domu kamarady,ale maminka proste nachystala obcerstveni a zbytek byl muj byznys,klauna nikdo nezval.tatinek pak ty dve kamaradky odvezl domu a pak se o tom tyden mluvilo,jaka to byla akce;)

Offline brrr
12341 příspěvků moje polička 28. května 2018 19:20

Gatita Toho se děsím. Naštěstí se nám to zatím vyhýbá, hlavně starší je takový asociál, že ho nikdo nikam nezve a on nikoho taky ne. Děti si vystačí s dětmi od sousedů běhat po zahradě.

Offline Stará Stanová Kůže
1333 příspěvků moje polička 28. května 2018 20:39

brrr Zažili jsme domácí dětskou party, kdy se po celé vile hledaly ukryté bankovky... (ukryl dědeček oslavence)

Offline Pinot Noir
29890 příspěvků moje polička 28. května 2018 20:46

brrr Nápodobně, pevně doufám, že tohle se nám vyhne. 

Offline continuity
43134 příspěvků moje polička 28. května 2018 21:56

Tak nám se to vyhýbalo do třetí třídy ZŠ. A bylo by to tak asi napořad, ale všechno rozjely dvě nové spolužacky. Jedna vypadá v té třetí třídě tak na 12. let.  

Offline continuity
43134 příspěvků moje polička 28. května 2018 22:04

jinak deti jsme letos zavedli do skautske klubovny na kraji lesa, citila jsem se jako zle jezibaba. vetsina rodicu to nebyla schopna najit, ani kdyz jsme je vybavili mapou a GPS souradnicema. na pozvance stalo, ze maji byt oblecene vhodne k ohni. vraceli jsme je nerozbite, ale docela zmazane. predpokladam, ze pristi rok se nahlasi jenom to odolnejsi jadro a tak to bude uz celkem v pohode. 

Offline Stará Stanová Kůže
1333 příspěvků moje polička 29. května 2018 07:30

V naší třídě tedy dětské organizované oslavy frčely nejvíc v první třídě - pronajatý bazén, trampolíny, prolézačky v hale, turnaj v deskových  hrách atd. Máme štěstí na spolužáky i rodiče, takže to snad vždycky bylo tak nějak přiměřené, vkusné, nikdo se nepředváděl ani nediskriminoval někoho neoblíbeného - pozvala se vždycky  úplně celá třída nebo kluci/holky, rodiče se při tom seznámili při čekání, bylo to fajn.

To s hledáním bankovek po vile jsme zažili u kamaráda z fotbalu a byl to šok. :)

Teď už ve třetí třídě to tak nějak ustává, asi se to rozproudí zase až v pubertě. Ale u toho už my rodiče asi těžko budem. :)

Offline Renusatko
11684 příspěvků moje polička 29. května 2018 10:45

Pinot Noir Myslím, že nevyhne. U nás to teda začalo tak konec školky s pár kamarádama. Škola tak do těch 12 let, pak šli někde už sami. Jenže třeba moje švagrová už pořádá obří oslavy od narození se spoustou lidí a tihle lidé vtáhnou do oslav ve škole postupně všechny. Jedině ustát brečení dítěte, že chce taky oslavu, jak měl Pepíček od vedle a vlastní trpaný pocit, že moje dítě na oslavy zvou a já nic nedělám. 

Offline Gatita
8635 příspěvků moje polička 29. května 2018 11:02

Renusatko to jsou presne ty veci,o kterych si clovek rika,ze ON se do toho vtahnout nenecha. Ze neni ten typ rodice,co by plnil premrstena spolecenska ocekavani.ja jsem zatim taky presvedcena,ze to ustojime:)

Ale uz jsem zjistila,jak rychle ta rodicovska tabu padaji.mela jsem spoustu zasad,kdyz se syn narodil. Ze nebudu delat to ci ono.a dobra pulka predsevzeti uz vzala za sve. I na tom strolleringu a cvicenicku jsme byli...obcas poustim youtube k jidlu....a parkrat melo dite i hranolky...a neupravena jsem taky uz vysla z domu,stacilo,ze jsme hodinu obouvali boty jenom proto,aby se vesele sundaly....takze uz zadne matky nesoudim! Ale porad jeste jsem presvedcena,ze oslavy s klaunem ne.

Online Sweet Potato
40398 příspěvků moje polička 29. května 2018 11:13

Gatita Já bych to nedémonizovala. Dětských oslav všeho druhu se účastníme už školky, jako hosté i hostitelé. Ještě nikdy se nikdo z žádné nezhroutil. Kdo to nechce mít doma a má prostředky, objedná něco externího, bez rodičů i s nimi , jiný doma s dětmi smaží palačinky, někdo nepořádá nic a dítě tím není za vyvrhela. Já jsem dětem spáchala oslavy all inclusive i vaření kotlíkové bramboračky v lese

Offline Renusatko
11684 příspěvků moje polička 29. května 2018 11:20

Gatita Já mám děti už větší, tak oslavy s klaunem tak v módě nebyly. Ono ale stačilo někam partu dětí vzít a hlídat. Doma jsem oslavy nedělala. Manžel je puntičkář a já líná, abych se snažila 15 dětí zabavit, aby mi ten byt nezdemolovaly. 

Offline Gatita
8635 příspěvků moje polička 29. května 2018 11:25

Sweet Potato nic nedemonizuji,jen jsem vcera byla svedkem organizace a koukala,jak se to posunulo od mych detskych let;)

Offline Mohučanka
7364 příspěvků moje polička 29. května 2018 11:58

Z mých mladých let si tyhle hromadné oslavy vůbec nepamatuju, a když teď vidím, jak to u příbuzných hýbe víkendovým programem celé rodiny (měla bych napsat "víkendovými programy", protože se jedná o spoustu víkendů), tak mi to příjde trošku zu viel.

Ale já jsem starý asociáll, že ano. Dneska jsem jela s kočárkem kolem školky, kam jsem chodila, tam děti řvaly, učitelka řvala, no normálně se mi udělalo mdlo.

Offline Gatita
8635 příspěvků moje polička 29. května 2018 13:06

Mohučanka presne.

Jinak ja sem prave dospela do toho trapneho veku,kdy mam dojem,ze driv byly deti nejak hodnejsi a ze si dneska fakt dovoluji. I cizi deti vuci me jako dospele osobe,kolikrat mi z toho jde na navstevach hlava kolem.

Ucitelky ve skolkach zpravidla obdivuji,hlavne ty nase.ty si poradi vetsinou s noblesou,rvat jsem je zatim nezaslechla.

Offline Pinot Noir
29890 příspěvků moje polička 29. května 2018 13:15

Gatita Tak o tom, že dětské megaoslavy pořádat nebudu, jsem přesvědčená, a ačkoliv moje kamarádky už pořádaly docela velké oslavy 2. narozenin a jedna i prvních narozenin svých dětí, pořád doufám, že se ubráním a děcku to vysvětlím. Ale soudit, zda jsou děti hodné, zlobí, jsou vychované, či ne, to si poslední dobou vůbec netroufám, když vidím, co za klacka mi doma vyrůstá