Vše o těhotenství a dětech

02. února 2017 08:39
Online Garfie
28564 příspěvků moje polička 29. května 2018 13:24

brrr Zažili jsme domácí dětskou party, kdy se po celé vile hledaly ukryté bankovky... (ukryl dědeček oslavence)

​Mohli se účastnit i rodiče? 

Jinak my se zatím oslavám vyhýbáme, ale stojí to trochu manévrování :-/ Naštěstí dcera je na konci prázdnin, takže to vždycky nějak vyšumí, ale jednu dobu to prožívala hrozně. A mně se do pořádání vůbec nechce, jsem takový asociál, dost na tom, že pořádám oslavu pro rodinu :-)

Když si vzpomenu, jak mi bylo 15, mohla jsem si pozvat celou třídu, zavřeli jsme se do mého miniaturního pokoje, vůbec nevím, co jsme tam dělali, ale bylo to super a byla jsem největší frajerka (protože žádná jiná oslava za těch osm let nebyla)....

Offline moninika
1033 příspěvků moje polička 29. května 2018 13:24

Taky jsem si myslela, že se oslavám narozenin vyhneme (a výrazně ušetříme), ale nedá se. Jakmile začnou být děti zvané od spolužáků, musí se to oplácet. Ve školce to šlo ještě v omezeném poštu, ale tady ve škole mají přímo od učitelky doporučeno, že buď nedělat oslavu nebo pozvat všechny spolužáky, aby to nebylo nikomu líto. Dětem bych asi vysvětlila, když bychom žádnou neorganizovali, ale tu radost bych jim zkazit nechtěla...

Offline Stará Stanová Kůže
1333 příspěvků moje polička 29. května 2018 13:27

Garfie A na oslavy jiných chodíte? (my tedy jo, ale sami zatím nepořádáme, protože z toho mám docela strach - asociál, byla bych nejhorší hostitelka na světě)

Offline Pinot Noir
29890 příspěvků moje polička 29. května 2018 13:29

To zvaní celé třídy nechápu vůbec, jako dítě bych rozhodně všechny mít na oslavě nechtěla, tvořili jsme partičky, měla jsem ve třídě tak tři, čtyři kamarády a dva, tři kluky, které bych třeba ráda na oslavě viděla. Zbytek mi byl volnej, nebo jsem je přímo nesnášela. A ano, bylo to tak už i na prvním stupni. 

Online Garfie
28564 příspěvků moje polička 29. května 2018 13:29

moninika Jenomže to je hrozný kolotoč, mě štvou i ty hloupé bonbony ve školách, když si vezmu, že by jich ve třídě bylo 20, což je dneska většinou spíš víc, jsou to dvě akce za měsíc! :-/

Zrovna nedávno mi líčila sestřenice hroznou historku, jak byly pozvané na oslavu nějakého chlapečka ze školky (cca 4 roky)-ona a jedna další matka, která je Francouzka a česky umí jen málo. Nakonec se ukázalo, že dorazily na čistě rodinnou akci, babičky, tetičky, bratranci....oslavenec ty dvě školkové děti úplně ignoroval, ony tam nikoho neznaly a ta nebohá cizinka seděla celou dobu vedle dědečka, který do ní klavíroval cosi o vylodění v Normandii. Líčila to tak, že jsem slzela smíchy, ale muselo to být strašné! 

Online Garfie
28564 příspěvků moje polička 29. května 2018 13:36

Stará Stanová Kůže Jojo, chodíme, napsala jsem to špatně, myslela jsem tím, že se vyhýbáme pořádání oslav, důvody máme myslím stejné jako ty :-)

Dcera je ve třetí a pravda teda je, že první dva roky byla zvaná častěji, takže už možná sklízíme plody  (dělám si srandu, to ji zvaly i starší holčičky, které jsou teď už na druhém stupni). 

Offline Gatita
8635 příspěvků moje polička 29. května 2018 13:38

A jeste dam up date nasi story s  malym uplakanym nestastnikem v jeslich,nad nimz uz ucitelky pomalu lamaly hul: JE TO DOBRY!!! Vcera se mu ani nechtelo domu! Obcas jeste po ranu nejaka slza ukapne,ale pry ji rychle utre a spokojene si hraje. Trvalo to ale dlouho a uz jsem mela strach,ze budeme muset zmenit skolku nebo premluvit babicky k celodennimu hlidani.mam hroznou radost,snad to zas nejak nezakriknu. Pomohlo,ze jsme zaridili,aby syn mohl chodit nektere dny po obede domu,tak asi uz nema pocit,ze tam trci porad.tak snad to casem zvladne i s delsi dochazkou...

Offline Luna
10867 příspěvků moje polička 29. května 2018 13:41

Garfie Ja mam o prazdninach obe deti, jupi!a oslavu maji dohromady, vetsinou na dovolene.

1333 příspěvků moje polička 29. května 2018 13:41

Garfie Ona ta frekvence pořádání oslav upadá i u nás, ve třetí třídě. (Určitě to není tím, že by nás považovali za divné, určitě určitě nééééé :)

Je mi to sice blbé chodit k druhým a sama nepořádat, ale ono je snad ještě hloupější tam nejít - ti lidé s tebou počítají a nejhorší je pořádat oslavu, na kterou nikdo nebo málokdo nedorazí. Už se mi i stalo, že mi volala maminka malého oslavence, ať proboha dorazíme aspoň na chvilku, že skoro nikdo nepřišel. :(

Už jsem se i chystala organizovat - no ale pak mi na to nějak nevyzbyly duševní síly a odvaha, myslela jsem něco jako Koala Kafé, aby se vyblbli.

Online Garfie
28564 příspěvků moje polička 29. května 2018 13:43

Luna No jo, někdo si to holt umí zařídit!! 

Offline Pinot Noir
29890 příspěvků moje polička 29. května 2018 13:45

Gatita Tak to je super zpráva! Dobře, že se s tím chlapeček popral. Taky se pochlubím, včera ráno měl syn při předávání v jeslích sice obrácenou pusu do obloučku a bradička se mu třásla, ale udržel to a nebrečel, a odpoledne říkaly tety, že už byl úplně v pohodě, jedl, spal, hrál si. Tento týden jde ještě dvakrát, příštích pár týdnů bude taky chodit nejméně třikrát týdně, tak snad si brzo zvykne (modlím se, aby zase neonemocněl). 

Offline tv
4200 příspěvků moje polička 29. května 2018 13:46
Reakce na Luna:

Garfie Ja mam o prazdninach obe deti, jupi!a oslavu maji dohromady, vetsinou na dovolene.

​Ja taky! Nejsi ja? V mnoha vecech se poznavam.

Offline MaeGandal
1632 příspěvků moje polička 29. května 2018 14:15

jo, narozeninove oslavy, to je veda. Ja jsem teda rozhodla, ze narozeninove oslavy poradam az od predskolaku, mensi deti doma nechci. A zveme jen tolik deti, kolik je oslavenci. Takze kdyz 5. narozeniny, tak pozvat 5 kamaradu (namichat kluci/hoky). Ocividne jsme tedy jedni z mala, co to takhle limituji, ale my poradame (zatim) oslavy doma a potrebuji to nejak ukocirovat.

Na 'Ten me pozval, tak ja musim zase jeho' si nehraju. Na oslavu nosime darek, to mi prijde jako dostatecne.

Co se mi libilo, kdyz byl jednou syn pozvan na oslavu, kde maminka napsala, ze deti maji hracek hodne a ze by ocenila hracku recyklovanou, ze urcite nase deti maji hracky, se kteryma si nehrajou a muze hracka najit novy domov jinde.

Offline Luna
10867 příspěvků moje polička 29. května 2018 14:16

tv No nestras, ze bych mela schizu a nevedela o tom?

Offline Karja
44718 příspěvků moje polička 29. května 2018 14:18

Ja si pamatuju, ze jsem svou prvni narozeninou oslavu pro spoluzacky (a, zde namet, jak snizit pocet, diskriminovat pohlavi a je to) poradala v 10 letech. Mama udelala obcerstveni, upekla dort a pak nevim co ji to napadlo, vytahla lahev vajecnaku. Ji asi nedoslo, ze v tom sladkym cancu alkohol je. No jedna spoluzka se tam docela rizla a bylo to blby. Coz je zase treba namet na to, jak zaridit, aby pristi rok rodice nikoho nepustili.

1333 příspěvků moje polička 29. května 2018 14:22

Karja Nojo, s tím vaječňákem to od maminky bylo mazané.... Jenže jako návod to není dobré, protože být oslavenec, kterému na oslavu nikdo nechce přijít, mám trauma doteď. :(

Online Garfie
28564 příspěvků moje polička 29. května 2018 14:34

MaeGandal Ta recyklovaná hračka je moc hezký nápad! Já se zase vždycky maminek ptám, když potvrzuju účast, jestli nemají nějaký tip. Teda občas si tím naběhnu, že jo 

Stará Stanová Kůže No pozor! Po kauze vaječňák by naopak každý CHTĚL přijít, jen rodiče ho nepustí  (mmch, výborná historka!)

Offline viktorka_od splavu
49356 příspěvků moje polička 29. května 2018 14:42

Karja chachaa a ja myslela ze nazor me babicky ze kdyz je piti sladke, tak je vhodne uz od batolete (narozdil od treba slivovice, ta az tak od 2. stupne:-)) byl ojedinely, a ono ne!:-)

Offline brrr
12341 příspěvků moje polička 29. května 2018 19:25

Děti jsou obě z kraje roku, to všichni ještě tráví vánoční cukroví. Letos jsem se s nimi domluvila, že oslava bude až po půl roce (kruci, už se to blíží), ať ji můžeme udělat venku. Předpokládám, že pokud budeme někdo zvát, tak to budou děti z okolí, takže obvyklá sestava, která se u nás vyskytuje průběžně furt. Ale děsím se toho, až to začne být nějaké sofistikovanější.

Kamarádka oslavu vyřešila tak, že ok bude, pokud si oslavenec pozve děti. Nebylo nic, páč je dítko introvert

Offline Karja
44718 příspěvků moje polička 29. května 2018 19:54

viktorka_od splavu Nebo to brala podle vzoru, ze co je domaci, to je zdrave. Ale ja slavim v lete, takze domaci asi nebylo. My se uz dneska vsechny pochopitelne nekamaradime, ale vime tak nejak jak ty dalsi zijou a fakt neni roku, aby nekdo nepripomnel, pamatujes, jak se H. cinkla na tech desetinach? :-D. No jestli me takovyhle povinny akce taky cekaj, tak se mam na co tesit.