Isca To chápu. Ale tady jsou gangy matek, které se tam scházejí, přinesou si termosky s kafem, sváču a bivakují tam od nevidim do nevidim. A jednou jsem zabrousila na emimino, kde se nějaká nebohá maminka ptala, od kdy chodí ostatní na ta veřejná pískoviště a hřiště, že dítě má rok a půl, jestli to má pro něj význam, a pustily se do ní mamyny, že je úplně blbá a co jako ten rok a půl dělala a že si teda neumějí představit, co by jako bez hřišť dělaly
Vše o těhotenství a dětech
Karja Je videt, ze jeste nevis, co to obnasi
To mas rano venku 9-11, z toho 1 hodina cisteho casu cumeni do blba, odpo musim do skolky, kde jsou akorat deti na hristi a misto aby kluk sel dom, prida se k nemu dcera, dalsi cuceni do blba ve skolce nez je premluvim, aby vypadli. A u baraku... Tadaaa, dalsi hriste a dalsi nejmene 2 hodiny cumeni do blba. A to prosim minimalne 5-7x tydne. Miluju hnusny pocasi!
Mně chození na hřiště nevadilo, většinou jsem byla domluvená s nějakou kamarádkou, nebo jsem si četla. Ale ani cizí matky nebyly nikdy nějak nepříjemné, natož agresivní. A slepic jsem si nevšímala.
Dítě mělo pohyb, interakci, měli jsme dost široký rádius a vinohradská hřiště a parky jsou hodně dobrý, zajímavě vybavený, mnohdy v sousedství hospůdky ![]()
Tulipe Děkuju ti z celého srdce, žes to napsala. Už jsem si říkala, že jsem asi úplný cvok...
Sweet Potato Aby tam s nima sel nekdo jinej?
Ne, ja to kvuli nim vydrzim, jenom me to proste nebavi, to je cely.
Pinot Noir Hele, v životě by mne nenapadlo, že se budu zastávat matek z emimina nebo odkud, ale ne každá má zahradu. A že si ten čas s dítětem zpříjemní a neprotrpí to jako nutné zlo, je snad jen dobře.
Sweet Potato Ale divit se, co jako dělá ženská, která na hřiště nechodí, mi přijde vtipné. Umím si představit asi milion lepších náplní dne (a některé z nich zahrnují i dítě ;).
Tulipe Sraz s kamaradkama je fajn, ja myslim takovy to kazdodenni neplanovany postavani. Jine matky mi nikdy nijak zvlast nevadily, vetsinou tam ale byvam sama prave.
Pinot Noir To mě zajímá, uveď prosím ty lepší náplně dne s dítětem.
Stará Stanová Kůže Tak já radši jdu do lesa a nechám ho prolézat křoví, s kočárkem se dá běhat, to ho i baví, když jsme na zahradě, není to ztráta času, protože on se popelí v hlíně a já vypleju záhony, zaliju, ostříhám stromy. Taky se dá společně vařit, uklízet, hrát na klavír nebo čumět na telku. Nebo dát dítě do jeslí a jít pracovat ;) Lepší neznamená nutně zábavnější, já se nepotřebuju bavit, ale jak psala Viktorka, postávání na hřišti je pro mě ukrutná ztráta času.
ja teda nevim, proc vzdycky tohle vyvola takovou prestrelku. Nekoho hriste serou, nekdo je ma rad. Ja treba s nima radsi hraju na klavir nebo neco vyrabim, ale nekdo zas nesnasi ty tvorivy veci a tak to je podle me uplne normalni. Proste Pinot Noir ma rada zase svy aktivity, to je cela magie.![]()
Pinot Noir Njn. Máš pravdu a užívej si to, dokud ho to nepotáhne za kamarády na hřiště. Ono to zas tak špatná věc není, hodně tam od ostatních odkouká a socializuje se.
Pro o trošku starší jsem si snad na většinu dnů dopo v týdnu vymyslela nějaký hodinový organizovaný program - Sokol, plavání, malování, tanečky.... Odkoukala jsem tam zase nové věci, děti se unavily, opravdu něco naučily a snad vždycky se tam našla nějaká podobně naladěná matka a většinou to bylo zábavné i pro mě... :)
mne treba pripada idealni, kdyz ja neco delam (pleju zahon/varim/sbiram houby/plavu...) a dite to dela se mnou. normalni zivot proste. ne ze dite si hraje a ja ho pozoruju - hodinu denne ok, ale tewba pul dne kazdy den?? pro me cisty peklo. samozrejme popisovana dvojcata - to naprosto chapu.
Stará Stanová Kůže Sázím trochu na to, že když chodí do jeslí, má socializace až až, takže zbytek času můžeme strávit sami na doma a na zahradě. Já nikomu hřiště nevymlouvám, však podle vkusu každého soudruha, že, ale divit se, co jako máma, která tam nechodí, teda dělá, je vtipné. Jakoby bylo jen hřiště nebo nic. Ostatně já jako dítě o existenci takových míst neměla tušení a přežila jsem.
Já mám hřiště ráda. Chodíme ven dopoledne i odpoledne, většinu času trávíme na hřišti. Občas se tam potkáme s jinýma známýma matkama, to je fajn. Ale i sami si vystacime. Že mi stojí doma práce je mi dost fuk, obědy vařím jen rychlý, úklid zvládnu v mezičase během poledního spánku nebo s dítětem, případně doma zůstane binec.
Pinot Noir zase když se matka 1,5 roku starého dítěte ptá, od kdy chodit na hřiště a zda to pro dítě má smysl, to je taky na pováženou
proste mateřský fora jsou nebezpečná půda
obcas mi přijde, ze je tu in vyjadřovat se o dětských aktivitách s despektem. Jenže děti nejsou mali dospělí a mají taky svoje nároky. (A není hned třeba být jejich otrokem
)
Luna A v tom hnusnom pocasi co robis s detmi?
Třeba já jsem si malovala, jak s kočárkem a školkáčem budeme edukativně postupně poznávat pražské památky... No tak jsme vyrazili... a skončili snad vždycky NA HŘIŠTI! tam u Karlova mostu, protože děti se tak strašně otravovaly... ![]()
Karja Mne sa teda tiez pocas tehotenstva v podstate zmenil len obvod, a pri kojeni max o 1 pismeno to islo. Ked este Barbyl davala fotky s nepadnucimi vystrihmi a odovodnovala to kojenim, tak som sa bala, co pri mojich velkych prsiach, ako to bude vyzerat. Ale vyzeralo to normalne.
letfenixa No treba vyrabim elektroinstalaci ze starych krabic nebo jsem vyrobila tuhle bozi pojistkovou skrin. Syn to pak nosi do skolky a ostatni matky mi nadavaji, ze ty jejich decka to chteji vyrobit taky.
No proste tak normalne, jako kazdej.![]()
Nejnovější komentáře k vůním
Nejnovější články
Nasaj (vůně) v KORY
Esxence 2026: Zavíračkou to nekončí
Esxence 2026: Podruhé. Teda pokračování.