Pinot Noir na prevenci se, doufám, zve. Nebo ty si jim volala?
Vše o těhotenství a dětech
Evaeva volala, naše doktorka nezve. Takže se obávám, že i očkování si mám hlídat sama.
Pinot Noir aha. Naše snad zve.
Pinot Noir tak to je vtipné, ze vy mate tu tetanovku, protože my máme naopak mmr z te pětileté kontroly a celou dobu ziju v domnění, ze obě mluvíme o tom samém, jak jsme si pochvalovaly, ze to kluci pekne zvládli
o nějakém dalším očkováni jsem dosud neměla ani tušení.
Este raz vsrtkym dakujem za gratulacie. Malicku mam uz druhy den pri sebe a zatial musim 3x zaklopat, je skvela, pekne sa koji, spinka, velmi neplace. A dokonca dodrziava tabulkove normy bdenia (30-60minut), to som pri synovi nezazila. Tak dufam, ze jej to vydrzi
. A je sranda ked pozorujem samu seba aky je to rozdiel oproti prvemu pobytu v porodnici. Som kludna, pokojna, plna lasky, to vs tko mi po prvom porode chybalo. A strasne sa tesim, ze najblizsi skoro mesiac s muzom nemusime riesit ziadnu pracu ale len zzivanie sa nasej rodinky.
Ale teda strasne mi chyba syn, normalne tu kvoli tomu smoklim do vankusa a pomedzi to ma preparaju pochybnosti, ci si to doma bezproblemovo sadne. Mali ste to tak aj vy? Myslim tie obavy z toho ako si to doma sadne...
To je skvělé, že vám to s dcerou tak jde. Já říkala, že je to možné
. Když jsem se vrátila s holčičkou z porodnice, syna mi hodně hlídaly babičky. Obrečela jsem, jak se mi po něm stýskalo...
DrowRanger presne všetko čo píšeš, som po druhom pôrode zažívala aj ja. Neboj, bude to dobre ![]()
dynda ona je zatial fakt skoro bezudrzbova, navyse aj tento druhy cisarsky ako som sa ho strasne bala, tak uz po par hodinach som bola schopna hybat nohami, na druhy den som si vedela lahnut, po menej ako 24 hodinach som chodila. Vcera ma sestricka na poobednej sluzbe karala, ze sa prepinam, ze som si dcerku nemala brat k sebe tak skoro, ale ja sa fakt citim neuveritelne dobre, dokonca aj mlieko uz mam co asi necakal nik okrem Olivie
.ba podarilo sa mi dostat vip izbu, kde som sama, takze sa zrejme aj vyspim na rozdiel od vcerajsej noci (spolubyvajucej syn celu noc preplakal, asi 6x u nas boli sestricky pomoct jej s nim).Mrakoplas za ako dlho si to sadlo? Ja uz mam teda podozrenie aj na hormony, lebo tu revem od dojatia aj teraz ![]()
DrowRanger já jsem celkem odstrašující příklad co se týká psychické vyrovnanosti v mateřství. Asi 30hod po druhém porodu mi hráblo, asi se mi spustil prolaktin, protože jsem cítila jak mi najednou topí a zvětšujou se prsa a chytla mě šílena schíza že musím domů za příšerkou, byl už teda večer, takže jsem asi hodinu prořvala a další den ráno si vydupala odchod domů (příšerka s babičkou, celá šťastná a vůbec jsem jí nechyběla
) pak jsem většinu šestinedělí probrečela s ohromnýma výčitkama že jsem jí zničila život. Pak jsem se tak nějak uklidnila ale toho pocitu výčitek jsem se zbavila až bylo krkovi tak rok a něco. Ty jsi ale normálnější takže to určitě bude rychlejší ![]()
Sairon ke mně starší syn nechtěl, když jsem se po těch deseti dnech vrátila domů. Já jsem s tím počítala, měla jsem v porodnici dost času na to dát se dohromady, tak mě to nerozhodilo. Byl na mě naštvaný, celou dobu mě vůbec neviděl. Zkoušeli jsme videohovory, ale to ve dvou letech vůbec nechtěl. Dobré bylo, že na miminko naštvaný nebyl, to si vůbec nedokázal spojit asi. DrowRanger
Evaeva Druhá dávka MMR (Priorix - spalničky, zarděnky, příušnice) vakcíny (živá, první dávka se podává po 14. měsíci věku).
Také proti záškrtu, tetanu a černému kašli (Adacel, je to booster proti polovině nemocí, proti kterým se očkuje hexavakcínou).
Očkuje se mezi 5.-6. rokem, takže před 5. narozeninami to myslím nepíchnou (nevím to jistě, ale předpokládám, že by byl problém to vykázat pojišťovně) , ale můžeš počkat na jaro/léto před 6. narozeninami.
Jinak ale chodila sem i přímo praktická lékařka pro děti, nevím, Resch ? Nebo jsem mimo? Ta bude lepší zdroj informací než já, která to mám jen načtené.
To je pamatovák
Úplně přesně napsané .. k tomu se teď bude opět po 4 letech ménit metodika, takže místo Hexacimy u miminek by měl být zpátky Infanrix Hexa, místo Adacelu po 5.roce Boostrix a místo Boostrix - Polio po 10. roce Adacel Polio
Jinak třeba MMR (Priorix) se doporučuje očkovat spíš na jaře, kdy jsou děti zdravé a momentálně má stejně výpadek. U nás dáváme první Adacel a pak až Priorix
DrowRanger Já si v porodnici taky prohlížela fotky velkémale. Podle mě je to standardní stýskání si;-). Ale já šla velmi brzy domu (po dvou nocích) a vlastně velkamala pak jela hned k babičce asi na tři dny, ale ona byla malá (pliny,asistence u všeho ještě), takže jsem to ocenila, neodpocinula bych si. Ale podle mě je to normální a normální je si pobrecet. Já teda bulela celej rok:-D:-D. Sambo vždycky říkal, přijdu domů a tam tři lidi bulej, kdyby aspoň jedna nebulela. Ale nebylo to pořád, ale podle mě tak deset minut denně jsem si vždycky dala:-D:-D:-D.
Sairon fiha, tak to musel byt masaker
. Ja som cele toto tehotenstvo bola v porovnani s tym predtym normalna, vobec som nejak nepocitovala nejaku hormonalnu nepohodu a aj teraz som celkom vyrovnana. Ale teda v hlave mam, ze som ich radsej jedneho aj druheho mala mat ako jedinacikov
.Evaeva fuha s touto moznostou ani neratam,skor predpokladam,ze sa odo mna nepohne a bude ziarlit na votrelca.
Karja ok, 10 minut denne pkakat je primerane, budem sa tym riadit ![]()
DrowRanger No nevím, jestli je dobré brát zrovna mě jako nějaký měřidlo standardu. Ale uvidíš, bude to dobrý;-).
DrowRanger ono to trvalo asi pět minut:) Mě ta reakce nepřekvapila, malá ségra měla podobné. Ale počítej se vším, nic si neber osobně. Já teda vždycky byla přesvědčená, že dělám dobře, že to určitě bude skvělé, budou se mít rádi,... Žádné problémy jsem si nepřipouštěla, bylo to až naivní. Určitě jsme měli i náročné dny, ale zpětně si žádný saigon nevybavuju. Doufám, že se sžijete taky dobře.
DrowRanger dvě sú super, uvidíš sama, aj im to nakoniec hodne dá.
DrowRanger jasne, poplac si keď potrebuješ. Ja som po druhom nemala taku hormonálnu búrku, bola som oveľa kludnejsia a asi som ani neplakala. Ale to si skôr myslím, že je amnezia, určite tam dačo bolo :)) Ja som mala veľkú výhodu, že zrovna v deň môjho (trochu predčasného) pôrodu nastúpil sambo na materskú so starším na tri mesiace, takže mi fakt dosť pomáhal, aby sme to všetci zvládli.
Mrakoplas já si myslím, že podruhé tělo (a duše) ty hormony zvládá líp.
Nejnovější komentáře k vůním
Nejnovější články
Nasaj (vůně) v KORY
Esxence 2026: Zavíračkou to nekončí
Esxence 2026: Podruhé. Teda pokračování.