Luna No ja spis mam obavy z takove te prazdne nucene konverzace s ostatnimi.Kdyz se s nekym skamosim tak fajn, ja jsem docela vtipna a byva se mnou sranda, ale na nejakej ten smalltalk proste nemam bunky, natoz o detech. Jo a taky mi pripomente, at si ty deti nenasazim hned po sobe, pekne jedno se bude starat o to druhy. Ten model dite ve sportaku, ktery nevi, jestli se chce vest nebo jit nebo jet na odrazedle a vedle toho vzdorujici cosi kolem tri ctyr let je moje nocni mura, s tim se neda v klidku dojit ani na nakup, teda malokdy takovou klidnou trojici potkam:-D. Segra to mela, ale ta se s nima nikam nevydavala, ta je jen vozila v aute a vypoustela na ruznych zajistenych prostranstvich, coz byly nejcasteji domy a zahrady pribuznych a kamaradu.
Vše o těhotenství a dětech
Karja Nojo, ja jsem to tak taky mela...Teda furt mam. Prvni dva roky s obema detma si nepamatuju, proste jsem se potacela po venku polomrtva s kocarem a vresticim batoletem.![]()
Luna A oni ti pritom fukcne pomahaju? Lebo si viem predstavit ako nieco vyrabam ja, ale co s dietatom?
letfenixa Mladsi moc nepomaha, ta si kresli bokem neco nebo si hraje se zviratkama. A starsi lepi se mnou. A buzeruje me, kam patri blesk a napisy.
Jinak co s ditetem jsem nikdy neresila. Nemusi mit zabavu 24/7, at si taky neco najde sam. Pokud ho to ohrozuje na zdravi, zatrhnu, jinak nechavam volnost.
Karja Tak té nucené konverzace se nemusíš bát, ty děti většinou provádí věci, které se nedají nekomentovat, takže small talk, kterému se jinak vyhýbám jak čert kříži, je na hřištích fakt úplně přirozený, žádná křeč ;)
Tak já jsem zrovna dneska strávila poprvé celé odpoledne na hřišti. Před chvílí jsem přišla domů, ležím na gauči, dítě po mě rajtuje a já čekám, až přijde domů manžel a postará se o nás ![]()
Nicméně dcera si to hodně užila a já se rozhodně nenudila, byla tam jediný nechodec, zato zdatný výškolezec. Prostě šichta ![]()
A po příchodu domů si krásně chvíli hrála sama...
Ale chodit tam denně? To by mě klepla pepka.
letfenixa No treba vyrabim elektroinstalaci ze starych krabic nebo jsem vyrobila tuhle bozi pojistkovou skrin. Syn to pak nosi do skolky a ostatni matky mi nadavaji, ze ty jejich decka to chteji vyrobit taky.
No proste tak normalne, jako kazdej.
![]()
Cas na hristi = cas, kdy nevznika doma dalsi bordel a dite se fyzicky unavi = nejlepe straveny cas ;-) To predci uz jen vlastni zahrada.
ziginka ja takto jezdila do zoo. rano odchod z celkem uklizeneho bytu, tam jsem diteti koupila neco k jidlu (v te prazske tam meli i normalni jidla jako svickovou nebo pecene kure, ktera ja doma delam malo) a vecer navrat s utahanym potomkem do uklizeneho bytu. kdyz byly deti male a prazska zoo mela permici s neomezenym poctem vstupu tak jsme tam byly 2x do mesice urcite a nekdy i casteji. ![]()
continuity Taky dobre ;-) Celodenni vylety zavedu, az decka nebudou pres poledne spat.
Luna Tiez ho nechavam, nech sa hra sam. Ale asi trpim nejakymi vycitkami, ze ked uz teda chodim od neho do roboty, tak ked sme spolu, mala by som sa mu venovat. Na ihrisku si sam najde tolko veci na pozorovanie. Doma to uz pozna. Kresli zatial stale len "auticko", tj cmaranica.
Priznám sa že keď sa cítim zle a mám blbú náladu tak viem že si mám prečítať toto vlákno. Vždy mi to zdvihne náladu ![]()
paktofonika jako, že si uvědomíš, že by mohlo být i hůř? S dětmi? ![]()
Poraďte prosím, jak se léčíte v těhotenství z nachlazení a podobných krás, když člověk nic kloudného nemůže? Od pondělí jsem nějaká nemocná, rýma a hlava už je trochu lepší, ale nevím si rady s bolavým krkem. V lékarně mi dali jakýsi Septilen, že prý nic jiného nemůžu a kloktám slanou vodou, ale přijde mi, že jsem si tím ten krk jen vysušila a je to ještě horší :(
Tulipe Tak nejak ![]()
Sairon septilen a ještě pastilky Vincentka, nic jinýho asi pro těhotné není testovane. Mně dikybohu pomahal ten septilen a pak ruzne tradicni domácí řady jako zábaly, studené/teple podle onemocnění, med, citron, s mírou zázvor. Ať je to brzy pryč.
Taky mě dnes skolila letní viróza, dikybohu dítě se vyblblo na hřišti s tatínkem, tak je zlatý ![]()
Sairon Bohuzel si vzpominam jen na septilen, kdyz jsem mela fakt vysokou teplotu, tak si dala paralen, ale to se doporucuje az nad 38 a jeste to byl druhy trimestr. Na kasel mi pak ve druhem trimestru dovolili uz taky hodne kapek. Sranda je, ze ani ORL, ani gynekolog vubec nemeli prehled jake leky se smi ci nesmi, vzdycky me poslali zeptat se do lekarny a tam jsou hodne prisni a nedoporuci nic. Ale stejne toho moc nevymyslis. Mne pomahala vincentka, pit I do nosu ten sprej. S bolavym krkem jsem bojovala dlouho po nachlazeni a pak se zjistilo, ze je to reflux a ja to jeste vic drazdila ruznym kloktanim. Ale na bolest v krku z nachlazeni mi ten septilen pomahal a taky ten zaparovaci obklad na krk. Drzim palce, je to desny.
paktofonika Jo a kdyz ses takhle vycerpana a trosku v depce a malej synovec na tebe zakrici z okna ,,tak cau vy hovnove,, tak to se posunes psychicky fakt na uroven toho ho.na!
Muzu jist ke konci tehotenstvi hodne sladkeho? Ja mam na nej hroznou chut, za den bych toho spraskala, ale nevim, jestli to nema vliv na velikost mimina, nerada bych si za ty posledni tydny vypestovala nejakyho obra. Moje velikost je mi ukradena, moc jsem nepribrala a navic to urcite vsechno brzo shodim:-D:-D. Fakt se pri tom odpirani trapim. Dnes dva nanuky, lipanek, ctvrtka melounu, kakao, ale jako jeste by to ctvrtku melounu chtelo!!! Cukrovku nemam.
Nejnovější komentáře k vůním
Nejnovější články
Nasaj (vůně) v KORY
Esxence 2026: Zavíračkou to nekončí
Esxence 2026: Podruhé. Teda pokračování.