Potrefenáhusa v hluku a samé
Vše o těhotenství a dětech
Včera jsem se vyšťavila v práci, i mentálně teda, 14 dní spíme nadivoko- malá malá vykřikuje, povídá nebo povrzává ze spaní mnohokrát za noc. Dneska jsem už vyždímaná a rozhodla jsem se vytěsňovat, páč už nemám sílu se dohadovat. Nechala jsem je krámovat, sedím na štokrleti a dávkuju si kofein. Válí se tu plavky, plavecký brýle, dřevěná stavebnice, mezi tím jezdí auto na dálkový ovládání, vytahaly se moje časáky o vaření, balonek z nafouknuté rukavice, v koupelně 10cm vody ve vaně a v ní čajový lžičky, který se chytaj na magnetky jako ryby. Taky se ještě nemkdy oblíkaj do těch plavek a brýlí hrajou si na plovárnu. A já nemám nejmenší sílu a chuť s tím cokoliv dělat. ![]()
To může být. Než se narodila dcera, syn už přes den začínal špatně usínat. Bránil se a často se nepovedlo ho uspat. Po narození malé už to nešlo vůbec. Ona mi v té době, kdy bych měla uspat jeho, nespala, spala dopoledne a odpoledne, po obědě, kdy by byl jeho čas, jsem se musela věnovat jí, protože jinak by plakala - kvůli tomu by neusnul on. Holčičce je rok a 3/4, co ji máme, tak přes den oba spali najednou tak 3x, a to říkám s rezervou, pamatuju si konkrétně dva případy. Ale zase jak je každý dítě jiný, tak dcera usíná celkem dobře. Sice uspáváme nošením, ale netrvá to dlouho a určitá hladina hluku se snese.
Tak jestli neteče krev a nemíří k vám návštěva, je všechno v nejlepším pořádku. Přeji zdar a sílu ![]()
marieu ta chvíle u kafe za to stojí, ne
marieu dokud se nemordujou navzajem nebo nehrozi uraz, uzivej si kofeinu. Ale bacha na delsi ticho ![]()
MPLee je to jeste cerstvy, jestli nebudou jiny problemy (preju aby ne!), na tohle se rychle zapomene.
MPLee ďakujem, je fakt nádherná, bambuľka malá
A teda čudovala by som sa, keby si chcela druhé pár dní po pôrode prvého. Ale neboj, to príde :-)
MPLee to jsme tu říkaly všechny a vidíš, už se řeší třetí (i čtvrtý) ![]()
Hele, tohle se nikdy neokouká
Je dokonalá, že? Já si nejvíc pamatuju, jak ty čerstvý miminka různě funí, mlaskají, vrní, takový ty zvuky, co už pak nikdy nikdo neumí, to bych se uňuňala. Já po prvním porodu druhé dítě pořád chtěla, ale rodit už ne (a muž taky ne).
dynda nic takovýho, naštěstí. Nechávám jim zcela volný prostor působnosti.
Potrefenáhusa Chvíle s kávou je posvátná, ale tu svojí jsem si musela vybojovat- odjakživa jsem měla tendenci od ní vstávat, tu přeložit stéblo, tam uďelat něco jiného a mezitím usrkávat. Muž si vždycky udělal kávu, velkávelká mu přinesla brýle a knihu a ztatila se z parády. A ten v klidu četl. No ale dneska fakt sedím, hnípu a nechám se sluníčkem šimrat na nose.
Já to mám jak kdy, někdy si s dětmi hraju, někdy je nechám a mažu uklízet nebo vařit, někdy si taky jen sednu a zírám na vzor na podlaze nebo na stébla trávy. To třetí jsem si musela nějak vnitřně dovolit a je to taky dobrý, možná bych to měla dělat častěji.
marieu To ale zní naprosto ideálně - samy si spolu hrajou.
MPLee Jee, gratulace. Hlavne ze jste vsichni zdravi! Ja vzdycky chtela jedno dite a zatim se nic nezmenilo. Ale tahle volba je jen a jen na vas a vubec bych neposlouchala, co tvrdi okoli.
MPLee Gratuluji! A holčičce do života všechno nej! Je jako panenka.
dynda Neokouká. Muž tu byl do dnešního rána s námi. Jak dva exoti jsme naběhli s mobilama a fotili ji kdykoliv jinak ohla prst nebi o milimetr otocila hlavu, protoze takhle roztomile prece jeste nelezela ![]()
Pinot Noir Tak snad to ještě přijde
Nebo možná bude nakonec zlobit tak, že mi proti tomu porod přijde jako pohoda ![]()
A hrozně mě mrzí, že se nám po covidu ještě nevrátil čich a necítím tu miminí vůni ![]()
MPLee gratuluju a dodavam, ze te tyhle myslenky prejdou:)
Nejnovější komentáře k vůním
Nejnovější články
Ataratma – vůně pocitů
Nasaj (vůně) v KORY
Esxence 2026: Zavíračkou to nekončí