Mohučanka jo, moje mama tohle taky tvrdi, ze to vazany pismo vic rozviji mozek. Ale zaroven (po temer 40 letech praxe) uz vi, ze proste kazdej skrabe jak potrebuje a krasopis z tebe genia neudela:)
Vše o těhotenství a dětech
Ma zacala zaprazni sezona. Piju kafe a koukam jak se prte pinozi u vody a kaminku:D
dzizisketa
Tonda ma u nas na hristi uplne stejne staryho Tondu, je to desne vtipny:))
Lamicka ty dvě první třídy jsou ve stejné škole? Že jedna paní učitelka učí tak a druhá jinak?
rasaNori v takových chvílích závidím zahradu
Lamicka kasli na pismo, vzdyt to je otazka prvnich 2 let a pak stejne pisou podle svyho. Ucitelka je nejdulezitejsi.
mas pravdu, asi mam jeste v pameti, jak nas drtila ucitelka ve 4.tride v pisankach ![]()
Evaeva kazdy učitel může učit jak chce. To je teď takový systém. Když ti pak ve třetí třídě dítě převedou z Hejného na normální matiku a ty se domáhas pokračování ve stejném systemu ( původní učitelka byla ochotná matiku učit dál, kdyby ji ředitel vzal výchovy a učil je někdo jiny), tak ti je vysvetleno, že dítě takových změn během školní docházky zažije hodně a musí si zvykat.
continuity hele ale na druhym stupni by stejne Hejnyho nemeli, ne? Jak se to vlastne dela?
Lamicka Ono taky za nás se psaní známkovalo (jako na vysvědčení) zvlášť, teď je součástí českého jazyka, to taky pomůže! ![]()
continuity aha, tak to je fakt super. Koukám, že výběr školy bude ještě horší než jsem čekala. Naštěstí mám ještě dost času, teď mě spíš trápí školka.
Evaeva ano, u nas na skole jsou 3- 4 prvni tridy a jedna je comenia script, v dalsi skole jsou 4 tridy a jedna je bilingvini (od 1.tridy jen v aj pro vsechny), dalsi ma program Zacit spolu a 2 klasicke. Dalsi skoly nevim, tyto mam v sousedstvi.
Evaeva vcera byl prvni ohen s klobaskama, byli jsme venku od 1 co se mala vzbudila asi do 6. Akorat neudelas nic doma a ani poradne venku, furt resis dite...
Garfie jo, to je pravda. To bylo desny. Byla jsem jednickarka a z psani mi neustale hrozila dvojka.
Lamicka já jsem právě myslela, že všechny třídy ve škole budou mít tyhle základní způsoby výuky stejné. Jasně, že nějaká je třeba jazyková, nějaká víc matematická,... To jsem netušila, že je to až tak rozdílné.
711990 tak některé vyvolené třídy mají, uči je ta samá učitelka, už jsou osnovy myslím do devitky.My vyvolení nebyli.
Každopádněmi nepřijde vhodné, aby se male dítě každé dva-tři roky učilo úplně jinak. Navíc oni spoustu věcí prostě neuměli nebo uměli jinak. - já mám to dítě na matiku nadané, takže tyto (ne)znalosti jsme doběhli během dvou týdnů, ale propad té třídy třeba v matematickém klokanovi byl do očí bijící.
Lamicka
Já ji právě dostala, ve druhé třídě na pololetí-byla to jediná dvojka za celou základku. A dodnes si pamatuju, že mi paní učitelka říkala, že kdybych jinak neměla samé jedničky, byla by to trojka....a pak se divím, po kom to dítě má!! ![]()
rasaNori já vím, že by nám to spadlo na hlavu a navíc bysme museli odejít z Prahy a opustit pohodlí sídliště, ale pro malé děti je to super. Synovi stačí lopatka, lavor a klacek a tři hodiny o něm nevím.
continuity vidis, to jsem nevedela ze uz to jde i do 9.tridy. Ale porad nechapu, jak se to vyresi na gymnaziu? Kdy se zacnou ucit klasicky priklady, rovnice, Pythagorovu vetu atd? Nebo se to da nejak namotat na toho dedu Lesone?
711990 oni se to všechno samozrejme učí, i nejaké veci navic. Umí násobit asi třemi způsoby, ale neumí napriklad zpameti nasobilku tím drilem během jednoho měsíce, prostě se to naučí postupně.
ten systém je, že děti mají umět stejně veci na konci těch stupňů - teda na konci 5., 9. třídy. Co se děje v mezidobí je na SVP a každém učiteli, takže kdyz se to změní uprostřed toho celku je to někdy blbé - hlavně kdyz to učitele nemají vhled do toho, jak se to učili předtím.
Třeba na tom rozhraní prvního a druhého stupně to může být nepěkné, u nás na škole je učitelka na matiku, která to těm Hejnovym dětem dávala docela sežrat ( z té samé školy). V kombinaci s tím, že já si toho Hejného pro dite nevybírala, ale bylo nám to přidělené, je to myslím docela maso.
continuity aha, ja si to proste nejak neumim predstavit, no...a myslim teda ze ani nehejnovy deti neumi nasobilku nazpamet za mesic:D mne ta metoda sympaticka neni, i kdyz chapu, ze asi pro nektery deti je mozna vhodnejsi.
Nejnovější komentáře k vůním
Nejnovější články
Ataratma – vůně pocitů
Nasaj (vůně) v KORY
Esxence 2026: Zavíračkou to nekončí