Gatita to se teda hodně těžko slibuje ![]()
Vše o těhotenství a dětech
Gatita uaa, valka. To jsem resila tak v 6-7, vydatne podporeno "vychovnymi" filmy ve skole, fakt jsem mivala nocni mury. Produkt komunisticke vychovy.. ![]()
A do tretice vseho pleveleni: nemate prosim tipy na nejaky pekny sesit s "ukoly" pro predskolaky?Mam ted syna doma a nevim, jestli se jeste vubec do skolky vrati:(
Idealne nejake trochu matematicke nebo logicke hadanky, to ho bavi a je ochotny se tim chvili zabavit. Melo by to byt i trochu atraktivni, hezke obrazky, nebo zajimave - vyskrabovani, stirani.
Uroven muze byt treba i pro prvni tridu, aby to nemel uplne jednoduche. Neumim to pres internet nakupovat, postupne jsme techto sesitu nasbirali asi 8, ale jen 2 jsou k necemu. Zbytek je bud moc jednoduchy, nebo moc tezky (vyzaduje se tam treba i znalost pravopisu), nebo jsou tam seredne obrazky.
No a pak kdybyste znaly nejaky sesit s tlapkovou patrolou. To by mohly byt jakekoli aktivity, máršla a čejse by syn byl ochotny mozna i vymalovat.
Edit - hrubice:)
žluťásek já taky cíleně nepředstavuju nic, o co neprojeví zájem sama. Ale na hrob tátovi chodíme (zapalovat tu svíčku) a máma má doma nějaké fotky, takže dcera ví, kdo to je, a že umřel.
Nejvíc mně asi zatím rozhodila otázka, položená zničehonic konverzačním tónem u večeře: Proč Ježíše ukřizovali? Budu muset pořídit nějakou tu velikonoční knížku, díky za tipy, mimochodem!
Gatita ve školce odebírají předškoláci Kuliferdu, máme pár sešitů doma, tak ti můžu poslat večer fotky. Asi to splňuje všechny nároky kromě graficky hezké :) ale asi nejsou ani nijak ohavne, nevybavuju si je teď dobře.
Starsi se smrti potkala hodne brzo, tim ze si bourame ovce sami. Ale jeji uplne prvni setkani bylo s rozjetou mysi na ceste pred domem, doted se u toho mista zastavi a musi to okomentovat. A jedna z muzovych babicek je uz dlouho vdova, takze otazky proc nrma dedecka, jak se jmenoval, na co umrel a kde ted je atd byly jednu dobu na dennim poradku. Vzali jsme ji na dusicky na hrbitov, ukazat nahrobek, no s jedina touha bylo sfouknout svicky v sirem okoli![]()
U nas ve skolce uz byly dnes tety s rouskama. Ale predpokladam ze jen na dobu, kdy tam prichazi rodice.
Gatita uaa, valka. To jsem resila tak v 6-7, vydatne podporeno "vychovnymi" filmy ve skole, fakt jsem mivala nocni mury. Produkt komunisticke vychovy..
![]()
![]()
Pinot Noir no prave.
Pavlena take by me zajimalo, kde na to tema narazil.
rasaNori u nás jsou učitelky s rouškami v době předávání dětí celou dobu...tedy od října.
Pinot Noir U nás včera. Já: "Jsi moje bejby a budeš, i když už budeš velkej." On: "I až budu mrtvej? A až ty budeš mrtvá?"
A skoro denně. "Co vaříš? Je to maso? Jaký maso? A je mrtvý?"
" Co je v tý sklenici?" "Zavináče." "A jsou mrtvý."
A všechny možný variace na mrtvý jídlo....
žluťásek diky moc, jsi hodna, ale neztracej cas posilanim fotek. A ja jsem teda taky moc lina na to, abych si to pak doma tiskla
. Myslela jsem tak nasbirat tipy, abych neobjednavala uplne naslepo.
Gatita djeco delalo kartičky s úkoly a hlavolamy.
Dnes večer si syn nechcel umyť zuby. Tak som tu okopirovala nápad pustiť mu Bol raz jeden život, diel o zuboch. No, pomohlo, ale teraz chce umývať zuby tri krát denne (!) a keď som mu navrhla, že ráno si môže už sám, tak skoro hystericky zakričal, že on to tak nedokáže! No tak neviem či z toho teraz nebude mať akurát traumu
To je totiž snad nejvíc sugestivní díl ze všech!! DRRRRRRR zbíječkou ![]()
Potrefenáhusa
A pak jsme byli v deemku a pak na kafi, a to bylo boží (výlet do deemka jako highlight dne, to jsme dopadli)
sakryš, to jsme se mohly včera potkat, byla jsem taky nahoře ve městě!
Potrefenáhusa krásné fotky. Mlha je hrozně fotogenická. ![]()
Tabea mrtvý jídlo ![]()
žluťásek my to měli dneska taky náročný, nejdřív dávila kus jablka (bylo na hodně tenkej plátek) a pak mi sežrala odloženej prstýnek a odmítala ho vydat, já se bála ji v ty puse moc šťourat, aby ho nespolkla.
A pak jsme byli v deemku a pak na kafi, a to bylo boží (výlet do deemka jako highlight dne, to jsme dopadli)
Tam taky někdy jezdím do DM!
A ještě vlastně jednou seřval velkej malou, když vjela na kole do silnice. " To nesmíš, přejede tě auto a budeš mrtvá, jako kachna. To chceš?!"
(U babičky ve městě ležela u rybníka rok předtím přejetá kachna, dokud babička nezmobilizovala technický služby, aby ji odstranily. Už ty řeči o kachně nemohla vydržet.
)
Dítko si přišlo stěžovat, že nemá sesit na Sloh. Tak ten jsme sice nenašli, ale zato máme tři sešity na hudební výchovu. ![]()
Nejnovější komentáře k vůním
Nejnovější články
Ataratma – vůně pocitů
Nasaj (vůně) v KORY
Esxence 2026: Zavíračkou to nekončí