Vše o těhotenství a dětech

02. února 2017 08:39
Offline Kokoska
35099 příspěvků moje polička 18. března 2021 18:52

Dneska jsem si na nektere z vas vzpomnela, kdyz se mi chlapecek na odrazecim kole seknul uprostred prechodu a pak rval, ze nechce domu. Z prechodu jsem ho odnesla i s kolem, pak jsme si to nejak vysvetlili a zpatky jel vzorne. Ale museli jsme jeste udelat zajizdku kolem jedne zahrady, aby se nechal odvest domu. On je teda jeste malej, ale smlouvat uz umi skvele. Nastesti to domluvene  pak vetsinou dodrzi. Teda mit tyhle hratky denne, na to bych uz nemela, to chce mladsi material.

Offline letfenixa
10921 příspěvků moje polička 18. března 2021 18:56

Mrakoplas s nami sa kľudne porovnavaj, prstove rukavice si nielen že nevie obliecť, ani si ich nenechá. A ani neviem, či vie fúkať do bublifuku, lebo máme taký, čo sa s ním máva a nefuka. Čo tam ešte máš?

Offline letfenixa
10921 příspěvků moje polička 18. března 2021 18:59

Kokoska ďakujem

Offline SunEclipse
3502 příspěvků moje polička 18. března 2021 19:05

děkuji všem za gratulace, týden jsem u mladých bivakovala, než se mimino rozhodlo, že břicha bylo dost.. narodila se 10 dnů po termínu.  No jsem ráda, ža už jsem zas doma a oni určitě taky

Offline Mrakoplas
9996 příspěvků moje polička 18. března 2021 19:23

Evaeva Pinot Noir Karja no to učenie je naozaj blbosť, to mi došlo hneď po odoslaní príspevku :) Len tak rozmýšľam, či tie jej obidve sú také popredu alebo ti moji pozadu .  Starší sa tiež nič nencha naučiť ale jeduje sa, že mu to nejde. Ten bublifuk som ho naučila ľsťou :)) Tiež mám problém ho motivovať, aby sa učil sykavky, on pri tom vyplazuje jazyk a to je zle..Ale akonáhle mu niečo nejde na prvý raz, tak sa nahnevá a vzdá to. Ale R sa naučil úplne sám, čo sa veľmi tešil ale tie sykavky sa obávam, že sami nepôjdu. No, to už som dosť odbočila :)

Offline Mrakoplas
9996 příspěvků moje polička 18. března 2021 19:27

letfenixa . Ja tu vždy obdivujem výtvarný talent tvojho syna. Ale ja neviem nakresliť ani poriadne auto, tak to nemá môj syn túto dovednost kde získať

Offline Mrakoplas
9996 příspěvků moje polička 18. března 2021 19:28

SunEclipse juu bábätko blahozelam a nech sa mu na tomto svete dobre vodí!

Offline tv
4265 příspěvků moje polička 18. března 2021 19:31

žluťásek tak jsem objednala z Agátina světa, děkuju. Samozřejmě jsem toho vzala víc.

Offline žluťásek
8868 příspěvků moje polička 18. března 2021 19:47

tv já tam dnes byla vyzvednout dvě :) velikonoce za rohem, koupila jsem Piou Piou, taky karetní hra, se slepicema a vajíčkama a kuřátkama

Offline Rhaenys
350 příspěvků moje polička 18. března 2021 19:50

Vím, že je o tom všude možně milion článků a diskuzí, přesto se s dovolením zeptám - podle Vašich zkušeností, kolik oblečků reálně člověk pro novorozence potřebuje, když moc nechce pořizovat zbytečnosti a případně spíš dle potřeby dokoupit?

Offline Kokoska
35099 příspěvků moje polička 18. března 2021 19:51

Ze vsech nasich vnoucat z obou stran hezky kresli a vytvarne nadana je jen nejstarsi holcicka od manzelova syna. Na ni bylo videt uz tak od tri let, ze ji to pujde. Vetsi kluci, cca 6 let, ale zas uz dost dlouho mistrovsky skladaji lego, sami jedou podle navodu a maji tu prostorovou predstavivost, hned vidi, co kam patri.

Offline 711990
18326 příspěvků moje polička 18. března 2021 19:59

Rhaenys koukala jsem do seznamu co jsem si delala a Tonda mel 6 pyzamovejch overalu, po 3 v ty dany velikosti, tj. 3x56 a 3x62. A pak zavinovaci body 2x56, 3x62 s dlouhym rukavem, asi trojbaleni dupackovejch kalhot vel.62, jeden bavlnenej svetrik a jednu cepici(narodit se mel na konci zari). Zbytek jsem planovala koupit az podle toho, jak velky dite se mi narodi a dokoupila jsem akorat overaly ve vel.50 a teplejsi overal do kocarku. Mela jsem ho prvni tydny jen v tech pyzamkach, na ne nedam dopustit. Bodycka a kalhoty prakticky neunosil. Ale ostatni tady zase prisahaji na jiny kousky:) 

Jo a 40 bavlnenejch plin, ty byly furt v obehu, byl blici dite.

Offline eless
2039 příspěvků moje polička 18. března 2021 20:03

Rhaenys pre novorodenca (rychlo rastie) by som zadovazila tzv rastuce body. napriklad lindex ma take tie s dvomi radmi patentiek medzi nohami. dost pomohli aj zavinovacie body napr z hm ked som nechcel amanipulovat s navliekanim cez hlavu. co koho kolko kusov zalezi aj od rocneho obdobia ci praktickej stranky. niekto nechaval cely den v dupackach a niekto dava body a poldupacky ci nohavice s ponozkami. ja som mala pre jarne dieta asi okolo 10ks body+nohavice/poldupacky, asi 2-3 dupacky/pyzama a 2 teplejsie supravy nohavice+mikina+ciapka

Offline eless
2039 příspěvků moje polička 18. března 2021 20:11

otazka do eteru:

mam chlapcenske oblecenie (3-24m) a topanky (od velkosti 19 do 25) po synovi (narodeny na jar). kto by mal zaujem? podarujem/za postovne. nechcem to tu plevelit fotkami tak poziadavky na konkretne velkosti mi pripadne piste do sz a ja to nafotim a poslem

Offline Pinot Noir
29973 příspěvků moje polička 18. března 2021 20:12

Rhaenys na prvního jsem toho měla zoufale málo, protože se narodil maličký, všechno bylo velké. Na druhého už jsem byla líp připravená, ale na rozdíl od prvního vůbec neblinkal, takže by mi pro změnu stačilo mnohem míň věcí. Pro klidný průběh bych řekla vzala ty čísla od 711990 vynásobila dvěma, tj. 6 ks body, 6 overalů. Těch kalhot tolik být nemusí, poblitý jsou ramena a hrudníky (jejich i tvoje ). A jsem tým overaly, pro úplně první týdny bych vlastně ani nic jiného nepotřebovala.

Offline Pinot Noir
29973 příspěvků moje polička 18. března 2021 20:18

Rhaenys jo a ty overaly doporučuji ty, které mají rozepínání souměrné na obou nohavicích. Ty, co mají jedno zapínání šejdrem od krku k jedné noze, jsou na prd.

Offline Rhaenys
350 příspěvků moje polička 18. března 2021 20:19

Pinot Noir Taky se mi na to mini děťátko pocitově nejvíc hodí ty overálky

Offline Potrefenáhusa
38943 příspěvků moje polička 18. března 2021 20:20

Rhaenys mne se narodilo dite na přelomu června a cervence a overal s dlouhejma nohavicema jsem vyuzila snad jen jeden, bylo vedro, měla jsem ji jenom v body nebo v lindexu maj i ty overaly s kratkejma nohavicema i rukavama. 
a blici nebyla skoro vůbec, já si poridila ty pleny na radu @711990 a i když jsem jich měla půlku, stačilo by mi jich třeba jen deset a par hezkých na podkladani, ale to člověk dopředu vůbec neodhadne

ja fakt přísahám na ty zavinovaci body z lindexu, ty jejich 68 nosi cca od 2 měsíců doted (i nějaký 62 ještě má, ty už jsou teda naknap, ale ona není žádný tintitko), takže půl roku a vůbec to ještě nebudu vyrazovat, to samy jejich teplaky s vysokým napletem v pase, velikosti z haemka jsem proti tomu vyřazovala už snad třikrát 

Offline notna
9485 příspěvků moje polička 18. března 2021 20:38

Mulen Nevyužila jsem její služby, ale sleduji ji na fb a potkala jsem se s ní virtuálně. Její přístup a názory jsou mi sympatické https://www.luciekotkova.cz/

Offline 711990
18326 příspěvků moje polička 18. března 2021 20:42

Rhaenys a stopro ty Lindex rostouci body, co radi Potrefenáhusa . Bud pockat na slevu 25%, byva casto, staci koukat na web. Nebo mrknout na Vinted. Tonda taky nosil ty 68 od 2 mesicu a mozna by se do nich vesel i ted, kdybychom je neposilali dal(v roce a pul se vejde do Lindex body 80, je standardne tlustej i velkej). Ale nevim vlastne, kdy rodis.