DDM je asi ako naše CVČ, že? Tak tam krúžky začínajú obvykle o pol 4, ale mali sme už aj 3, aj o pol 5.
Vše o těhotenství a dětech
Už je půlka srpna, nějak mě to vyděsilo! Letos ty prázdniny hrozně utekly. V minulých letech to byl vždy stres, takove upocené vymýšlení, jak týden po týdnu zajistit děti. Letos jsem byla frustrovaná, že se starší syn po roce přemlouvání neuchytil v "skautu", nepojede na tábor a nebudem pro něj mít program. No a on si ten program zajistil sám, a jakej! Jeden celý týden strávil u CIZÍ babičky. A tento týden celý tráví na cizí chalupě, se svým nejlepším kámošem. A pozval se na obě akce prosím úplně sám a bez mé iniciativy![]()
. A další 3 týdny, kdy byl doma, si teda vyplnil taky docela dobre, většinou u sousedů v bazénu...
Pinot Noir Našemu staršímu jsem vyrobila takový jednoduchý kalendář aktivit, aby věděl, který den ho co čeká (po-pá, dopoledne obrázky se školkou, odpoledne taky, když spal, a nebo obrázky kroužku, který ten den měl, a posouvali jsme šipku, co je dnes za den), a zrovna včera jsem si všimla, že si nadepsal velkou cedulku VOLNO a přidělal si ji nahoru nad kalendář
Zuzuli zrovna pro tuhle kategorii jsem vůbec nemohla vybrat. Příští rok je tam několik těch objevitelských kroužků a tak. Ale asi začínají brzo. My máme za sebou i toho elektrikáře
Ono záleží na lektrorech, za tu almužnu to nikdo moc dělat nechce.
Myrtila ví, co je důležité. ![]()
Evaeva kluci si asi vyberou lip, ale pro holku, co chce tancit a hybat se, to bylo dost zoufaly. Jsem ji cetla celou nabidku pro sestilete a proste si nevybrala. Tim, ze bude chodit do druziny, odkud ji budeme vyzvedavat az po ctvrte, chceme pro ni spis nejaky krouzek, kde se bude hybat a nejak se vyradi, nepotrebuje klidove aktivity jako treba kresleni. Ty objevitelske ji vubec neberou, vytvarku a keramiku taky nechtela. Zatimco jinde neni problem, tam si vybrala krouzku vic, jen to taky stoji vyrazne vic. Ma zatim prihlasenou gymnastiku, chce inline brusleni, fletnu (ta prave zacinala v ten obskurni cas), chtela by nejake jine tanceni, nez tu baletni pripravku nebo brisni tance, ktere jedine se tam pro sestilete nabizi. Uvidime, jestli jeste bude ta atletika, ale jinak byla nabidka krouzku dost zklamani.
Zuzuli jo, hodně záleží na tom, co chceš. Neteř vymetá ty výtvarné a má toho moc no. Ten sport je takový slabší, v ddm není pořádná tělocvična, takže musíš mít průnik času lektora a tělocvičny ve škole. Mně mrzí, že tam není víc sportů pro dospělé, ta jedna lektorka už to musela osekat, i tak nechápu, jak to zvládá ![]()
Těch tanců mi naopak vždycky přijde, že je tam hrozně moc. Možná pro starší? Ve škole si třeba vyberete líp. U vás mají ping-pong, myslím
Mně to naopak u nás ve škole nevyhovuje, protože všechno začíná až po té čtvrté. Přijde mi zbytečné, aby tam na to čekal. A družinou ale bude chodit ven, ne? Tak aspoň nějaký pohyb mít bude.
Starší už tam letos taky nebude chodit, na atletiku už chce do klubu a ostatní kroužky má taky jinde.
Evaeva pro sestilete jen ty pripravky od ctyr let. Pak contemporary dance od 14:20, irsky tanec od tri a ta belly amira, coz ale neni uplne nase volba. Az od sedmi nebo osmi se da prihlasit i neco jineho.
Zuzuli aha, aha. Jako tanec jde úplně mimo nás, ale mladší už letos na kroužky pro sedmileté může, takže máme asi zase větší nabídku.
Mimiňák si plánuje, že bude chodit tancovat tam, co ségra. A že mi se na něj budeme chodit koukat do divadla. Tak uvidíme, co za rok ![]()
U nas si starší uz konečně letos muze dělat úkoly v družině, čekám na to jak na smilování bozi:D
Ale taky bude mít atletiku, lezení, možná tu gymnastiku, pak chce mažoretky, jako netuším jak si to představuje. Do toho ma klavir a přípravku, neco budem muset zrušit, tohle nemůže dát. Mladší ma šachy a celý tyden gymnastiku:D A chce taky mažoretky, ja uz si jen klepu na čelo...
rasaNori obě moje ségry měly už od školky tak šest kroužků (jako lekcí) týdně.
Zuzuli na podzim bude dceri pět a nevybrala jsem tam nic. Nemůžu odjíždět z prace v jednu. Ale vcelku jsem ve vysledku překvapená, kolik se mi aktivit podařilo pro dceru, podobne jako loni, sehnat v pozdějších časech, ryze teda v tech "komercnich" zařízeních, ale to neresim. My teda jdeme ryze po pohybových aktuvitach typu gymnastika a tanec, ale mam uloveno dvakrát v tydnu od pěti a jednou od šesti. Což uz ujde, chapu ze treba sesta neni pro každé dítě zase, ale pro nas značka ideal, dceru stejně neunavi nic a stejne se bude resit spaní po 22.h.
Muslik od šesti chodil syn loni, ve druhé třídě. A ano, byl to první rok, kdy mi to pro něj nepřišlo pozdě. On je sice ještě v tuhle dobu akční, ale jak je tma, tak nikam sami nechtějí, nemá už náladu na organizované aktivity... Plus s více dětmi je komplikovanější vyzvedávání v době večeře a koupání, ale tohle jsme měli blízko, tak to nebyl problém jen tak vyběhnout. Já mám ale pocit, že v Praze je toho tolik, v různé časy, v různých institucích, že mám spíš problém, aby toho neměli moc![]()
rasaNori obě moje ségry měly už od školky tak šest kroužků (jako lekcí) týdně.
ty jo a my premejslime, ze 3 aktivity jsou pro prvňáka azaz ![]()
Potrefenáhusa no mně tři taky přišly jako maximum. Kdyby měl jít rovnou z družiny na kroužek a psát úkoly až potom, tak spíš dva, vzhledem k těm jeho potížím s učením.
Jako nevím, jak to zvládaly, ale ségra to tak má do teď, jednu nebo dvě aktivity denně, jeden den volný. Ono teda, jakmile začneš třeba se ZUŠ, tak to už máš nástroj a nauku, tj. dvě akce týdně.
Evaeva já jsem to tak na ZŠ taky mela, sólový zpěv, sborový zpěv, nástroj a nauka, z ty nauky mě pak nasi omlouvali a jen jsem skládala zkoušky, bylo toho uz moc.
Obchazela to se mnou babicka, ted ai to představit neumím
Potrefenáhusa jo, malá ségra toho asi taky měla ze začátku míň, nauku měla až později a taky jí dělala individuálně. Část věcí měla ve škole, část od druhé třídy zvládala obejít sama. S ní máma pracovala na plný úvazek, s námi ne, babička vodila jednou týdně. Ale ono to pak narůstá, spousta těch kroužků okolo té třetí třídy začíná být 2x týdně.
Šikovné dieťa toho môže zvládnuiť veľa - aj sa dobre učiť, aj chodiť na krúžky, na tréningy, na vystúpenia, a naučí sa správne využívať čas . A potom na to môže doplatiť , ako chlapec z tohto článku .
https://www1.pluska.sk/spravy/otec-zverejnil-synovu-poznamku-naozaj-ju-dostal-za-toto
Evaeva Samozřejmě musíš být chytrá a pohotová a nástroj a nauku si dát za sebe, aby z toho byla jedna akce! ![]()
Aranel to jsou pořád dvě akce
A hlavně nauka je jednou týdně, tohle se povede jen pár dětem. A ani to nemusí být ve stejné budově ![]()
Nejnovější komentáře k vůním
Nejnovější články
Znamenitým ženám, které si libují v parfumérském umění
Ataratma – vůně pocitů