notna díky, taky se na ni podívám.
Vše o těhotenství a dětech
711990 Termín mám posledního srpna, tak uvidíme ![]()
Rhaenys Ja zase trapne souhlasim sPotrefenáhusa.
Mela jsem spoustu podedeno, ale realne jsem točila 5body z Lindexu vel. 56. K tomu mini ponozky a asi dvoje kalhoty (opet lindex). Obcas jen dala i ty podedene veci, ale spis pro dobry pocit, ze to dite melo vubec na sobe. Mikina a svetry jsou uplne k nicemu. Jo a jeste jeden plyšový overal s ušima vlastne nosil. Pyzama jsem zacala davat az v dobe, kdy jsem nemusela v noci prebalovat. Jinak Lindex vel. 62 ma dite jeste jako 8,5kg v 6m a dlouho mit bude.
Mrakoplas No zrovna velkamala je hrozně učenlivá, ta je fakt jak houba. No jen ta matka, to pokulhává. Já jsem prostě radši,když se zabaví sama než abych ji učila třeba kreslit. Je to trochu smutný!
Rhaenys A ja ti to zkomplikují, já zas měla hrozně ráda dupačky. Nemame doma extra teplo a chtěla jsem aby měly pres zadicka dvě vrstvy a přišly mi i praktické, že to narozdil od kalhot netlačilo. Ale moje holky unosily i svetřík a i takove ty oldschool bavlněné kabátky.
Rhaenys Tonda se nakonec narodil 3.zari a pocasi bylo ok rovnou na ty overaly. Ale kdyz se ti narodi o mesic driv, muzes chytit vedra....no proste bych mela naplanovano co chci koupit a z porodnice to objednala:)
Rhaenys mě by ty počty od 71xxx:) asi nestačily. Možná na prvního, ale musela bych častěji prát. Druhý blil pořád, klidně spotřeboval za den pět bodýček:) Jestli budeš používat overaly nebo bodýčka uvidíš sama, já od příchodu z porodnice na den dávala body+tepláky, overal je pro mě pyžamo. Já bych asi koupila nějaký balík po novorozenci, tyhle malé věci se tak nezničí, jak rychle rostou a nemají to čím opatlat:) Budeš to mít těžší s tím letním miminkem v tom, že potřebuješ letní i "zimní" věci, v srpnu může být 35 ale taky klidně 18 stupňů.
Karja dupačky jsou dobré na teplo, ale horší na přebalování. Svetříky kluci taky nosili i takové kabátky, co popisuješ, vyhovovalo mi zapínání vepředu, oblíkala jsem jim to rovnou v kočáře.
Evaeva ja pak dokoupila ty overaly, ale proste tohle jsem mela doma nez se Tonda narodil, protoze jsem fakt netusila, jestli bude mit 2.5 nebo 4.5 kila:) vsichni do me sili, at rozhodne nekupuju nic ve vel.50, nejmensi at beru 62....to nosil na Vanoce pritom az:D
Rhaenys Syn se narodil na zacatku zari a bylo jeste teplo. Takze nic pres body jsem nedavala, jen ty kalhoty a balila ho do swaddleru ci pletené merino deky. To je pro me uplny must have. Ale to dopredu neodhadnes, co ti sedne. V nekterych porodnicích půjčují obleceni. Takze ja jeste z porodnice doobjednavala veci po netu ![]()
711990 jo, no já měla všechno už po ségře a něco od babiček. A jsem opravdu nic menšího než 56 neměla, u nás se rodí obříci:) Samozřejmě kdyby se narodil dřív, bylo by mu to velké. Já dokupovala akorát pár bodýček, fusak a kombinézu, do půl roku jsem měla kompletní výbavu:) Mě by vadilo to nemít nachystané, přecejen s malým miminkem do obchodu nepůjdeš a nevěděla jsem v jakém budu stavu já. To má samozřejmě každý jinak.
Evaeva Dupačky teď mají patentky i mezi nozkama. Ty celosvlikaci jsou na nic!
Karja jo, takových jsem měla jen pár, já fakt skoro všechno zdědila:)
Evaeva dupacky se delaj i s patentama mezi nohama, ne?
mne zas bylo na pendrek všechno s ťapkama, protože ji to všechno ohybalo prsty
Já toho oblečení i pro malá miminka měla mraky, asi až moc, ale protože Rosťa byl celkem blicí a my nemáme sušičku, jen skládací sušák a malý balkon, byla jsem ráda, že nemusím furt prát.
Potrefenáhusa já jsem tým bez ponožek, takže ty věci s ťapkama jsem taky moc nedávala. Akorát na nic, ve velikosti chodidel u nás problém nebyl, oni byli velký celý:)
Evaeva nojono, tak ja musela vsechno kupovat a do dneska se musi jeho obleceni vejit do 2 supliku, vic mista bohuzel nemame. Takze treba predstava, ze koupim nejakej balik veci po nekom, me desi, protoze co kdyz pulku z toho nepouziju a hlavne kam to dam. Kdyz ve vysledku staci ty 4 overaly, nez z nich za 14 dni vyroste:) a u toho mrnete me stvalo, kdyz mu to bylo velky.
Jinak ja ty nejmensi kousky pak darovala do porodnice, protoze jsem sama byla rada, ze tam maji hezky obleceni a dite nebylo v roztrhanym nebo extra zapranym. Ale ty vetsi, od cca 62, se krasne daly prodavat, takze me nakup novych veci neprisel vubec draz nez kdybych nakupovala z druhy ruky.
Potrefenáhusa cože? 62? My už máme 80 a ty už zavinovací nedělají ![]()
711990 jo to věřím, mě tohle prodávání nějak prudí. Já vždycky vyndám krabici ze sklepa s aktuální velikostí a co je malé do jiné naskládám:) Zrovna bodýčka jsem taky dokupovala, moje máma používala víc trička a navíc růžová:) Když nepočítám bundy a kombinézy, tak mladší má akorát dvě poličky. Po starším si ty věci daly ještě jedno kolo u švagrové.
INCOM1 Hele, syn ma ted tak 70cm a 62 davam v pohode jeste na ty prvni patentky. Čistou 68 jsem teda nemusela vytáhnout ani jine značky...
Nejnovější komentáře k vůním
Nejnovější články
Ataratma – vůně pocitů
Nasaj (vůně) v KORY
Esxence 2026: Zavíračkou to nekončí