Vše o těhotenství a dětech

02. února 2017 08:39
Offline žluťásek
8868 příspěvků moje polička 18. března 2021 09:19

rysamona já bych nejvíc doporučila na FB skupinu Deskovky pro tři bratry, ale průvan v peněžence je součástí vstupu do skupiny

S osmiletou jde myslím už hrát hodně rodinných jednodušších deskovek i pro dospělé, tak asi nejvic záleží na tématu, co jí baví, zajímá.

Na první dobrou mě napadá Takenoko. Vizuálně krásná jednoduchá hra z japonského prostředí. Na císařském dvoře chovají dost žravou pandu a úkolem hráčů je obhospodařovat dost políček a vypěstovat dostatek bambusu, aby neměla hlad.

Nebo jsem teď vybalila Krabčáky, to je jednoduchá karetní hra s vtipnou grafikou s ptáčky.

Edit: Jo promiň, blbě čtu, teprve sedm let. Ještě se zamyslím, nahoď zatím co má ráda :)

Jak jsem psala o té jednoduché karetní pro děti Piratatak, tak úplně stejná ale v holčičí verzi je Diamoniak. Taky mají na agatine světě, s se slevovým kódem za 200, to mi přijde na začátek na rozjezd ideál :) 

Offline continuity
43338 příspěvků moje polička 18. března 2021 10:14

žluťásek takenoko mě už taky napadlo. My ho hráli brzo, s otevřenými kartami a radili jsme nejmladší - podle mě ještě nechodila do skoly. Ona furt zrala bambus a stavěla ostatním, kde co vyrostlo, dost ji to bavilo. 

Určitě jde brzo hrat carcassone.

Offline SunEclipse
3502 příspěvků moje polička 18. března 2021 10:21

hlasim novy prirustek..5 min pred pulnoci se mladym narodila holcicka

Offline SunEclipse
3502 příspěvků moje polička 18. března 2021 10:21

hlasim novy prirustek..5 min pred pulnoci se mladym narodila holcicka

Offline continuity
43338 příspěvků moje polička 18. března 2021 10:22

SunEclipse gratuluji! 

Hlavně ať je všechno v pořádku a hodně zdraví. 

Offline Pinot Noir
29973 příspěvků moje polička 18. března 2021 10:25

SunEclipse jů, tak to bude mít narozeniny se mnou! To je šťastný den .

Tak gratuluju, ať jsou všichni v pořádku

Offline žluťásek
8868 příspěvků moje polička 18. března 2021 10:37

MPLee ta kniha s kočkou, cos hledala, nemohla by to být náhodou Kdo tu bydlí? s ilustracemi od Filcíka? Nevidím na netu náhledy těch stránek dobře, ale zrzavé kočky často maloval :) Kniha je velká, bez textu, ale má teda tvrdé listy.

Offline continuity
43338 příspěvků moje polička 18. března 2021 10:49

Pinot Noir taky všechno nejlepší.

Offline betsey
4257 příspěvků moje polička 18. března 2021 10:59

SunEclipse gratulujem a nech je zdravá

Pinot Noir všetko najlepšie k narodeninám

Offline Resch
152 příspěvků moje polička 18. března 2021 11:11

žluťásek Deskovky pro tři bratry jsou peklo  Třeba zrovna Takenoko se u nás nechytlo, já teda asi měla větší očekávání a děti to moc nebavilo, ale je pravda, že to hrály v sestavě, převažovali kluci, takže tomu dávali trochu jinčí náboj a ani to soustředění nebylo takové.. 

Ono fakt záleží, který styl her ty děti baví, u nás třeba vůbec nefungovalo Člověče, Žížaly apod.

Offline MPLee
3042 příspěvků moje polička 18. března 2021 11:34

žluťásek To by mohla být ona, potvrdila to i maminka. Navíc je právě v předprodeji a má vyjít znovu, jdu objednat! To mimino teda vyjde draho  

Jinak jsem konečně objednala nepadací ponožky z H&M. Jen teda bílé opravdu nepadají, vzala jsem i balení barevných a ty jsou k ničemu jako všechny ostatní co máme  Je to u nich pravidlo a mám bralt jen bílé, nebo máme jen smůlu na vadný kusy? 

Offline 999
19850 příspěvků moje polička 18. března 2021 11:35

SunEclipse Moc gratuluju :-). 

Offline Evaeva
příspěvků moje polička 18. března 2021 11:38

MPLee my máme šedé a modré a jsou stejné, bílé teda nemáme. Já je dávala až lezoucímu.

Offline rysamona
1112 příspěvků moje polička 18. března 2021 12:06

žluťásek ona má už 7,5a je to typická holka, vily, princezny a stavení domečku (u sestřenice jede Minecraft- píše se to tak?), A zvládá i dospělé karetní hry, momentálně je v kurzu kanasta a upravená verze žolíků. a.dekuji

Offline Emi
1116 příspěvků moje polička 18. března 2021 12:07

Mulen Dcera taky měla děsné noční můry přibližně v tomhle věku a nejvíc nám pomohlo, když jsme jí povolili, aby měla ve svém pokoji kočku i na noc. Z frekvence 4x týdně noční můry bez známého důvodu se to pak hned změnilo na 1-2x za rok, obvykle s jasnou příčinou. 

Původně jsem to nechtěla psát, když to nebyl odpověď na tvou otázku, ale když jsi pak psala cokoliv...

Offline 711990
18326 příspěvků moje polička 18. března 2021 12:22

žluťásek MPLee jezisi tahle kniha me hnedka napadla, ale pak jsem si rikala, ze to nebude ono, kocku si nepamatujumam ji, svoji z detstvi a miluju ji!!!

Offline Mulen
5038 příspěvků moje polička 18. března 2021 12:34

Emi my máme bohužel jen morče a to nezabralo. Zkoušela tu noční můrou nakreslit a pak ji přidat něco legračního, aby nebyla děsivá, ale nepomohlo. Bojí se Siren heada, bratranec ji ukázal obrázek a od té doby to z hlavy nedostala.

Ona hlavně nechce zůstat ani chvilku sama, jakmile se setmí..

Offline JankaM
3111 příspěvků moje polička 18. března 2021 12:38
Reakce na žluťásek:

MPLee ta kniha s kočkou, cos hledala, nemohla by to být náhodou Kdo tu bydlí? s ilustracemi od Filcíka? Nevidím na netu náhledy těch stránek dobře, ale zrzavé kočky často maloval :) Kniha je velká, bez textu, ale má teda tvrdé listy.

​tu mám, jdu hledat kočku

Offline Karja
44805 příspěvků moje polička 18. března 2021 12:42

SunEclipse Gratuluju! Přeju hodně zdraví a taky ať si ji užiješ;-)

Offline rysamona
1112 příspěvků moje polička 18. března 2021 12:47

Mulen dcera trpí na noční můry taky, ale bez konkrétního důvodu. Jednou ji honí příšera, pak ji ztratíme v obchodě apod. Moc taky nevím co s tím. U nás se bojím že to má po mě (jestli se to dá zdedit), já na noční můry trpěla i v dospělosti, s manželem to zázrakem přešlo. Asi jí taky pořídíme kočku do postele