Vše o těhotenství a dětech

02. února 2017 08:39
Offline Pinot Noir
29973 příspěvků moje polička 18. března 2021 23:08

MP Meri promiň, ale

Offline tv
4265 příspěvků moje polička 18. března 2021 23:16

Pinot Noir Ježíš, já se nedívám na miminko, ale na ten biceps!

Offline continuity
43338 příspěvků moje polička 18. března 2021 23:18

Evaeva je to o prekerka. Ja ten byt nechci príliš hejtovat, vlastne je to nejlepší paneláková dispozice, ve které jsem bydlela. Akorát kuchyň byly takové myší díry, ale nenosná příčka, takže buch, buch kladivem a nám prostor 6x5. to se uz da. 

Me vlastně nejvíc štve ten balkon, kdyby byl o 30 cm širší, šlo by ho uz normalne používat, takto je to nevyužitelná nudle. Tak akorát na kytky a kafe. 

Bydlela jsem napriklad v bytě, ve kterém byly dva pokoje 4x4m a ten třetí panelový modul byl rozděleny na pokoj a kuchyni.  Takže kuchyň 1.8 x 4 m - to fakt chceš. 

Nebo byt, ve kterém byla průchozí koupelna a v pruchozim obýváku na každé zdi dveře. Ten byl top 3 pokoje, kuchyň a velká spajz na 62m2. Do ložnice se vešla postel a 1meter šatní skříně, ve dvou dilech. 

Offline Evaeva
příspěvků moje polička 18. března 2021 23:22

continuity já taky si taky nechci stěžovat, tady jsou ty dispozice dobré, účelné. Žádné průchozí koupelny a podobné věci. Akorát některé věci zamrzí, no. Ty úzké balkony máme taky, někde si je rozšiřují o 20 30 cm a to udělá dost.

Offline MPLee
3042 příspěvků moje polička 18. března 2021 23:32

Rhaenys Mám aktuálně 2 měsíční mimino, narozené teda v zimě. Co fakt využíváme je cca 5 overalů bez tlapek, 5 zavinovacích body a 3 tepláčky, 5 párů ponožek, jeden fleecový overal (sehnala jsem nepodšitý, jen jednu vrstvu fleecu se 2 zipy, je nejvíc nejlepší). A máme úžasný péřový fusak. Reálně toho mám jednou tolik  Ale většinu mám z Lindexu, takže to vydrží dlouho, má přes 4,5kg a 55cm a pořád má vel 50 na menší řadu patentek. Měla jsem i 2 body a 2 overaly ve vel 44 a nosila to tak 3 týdny, nesnáším, když v něčem uplně plave. Dál pak používáme tenkou a silnou čepici, tenké a silné rukavičky a teplé capáčky. 
Co mě zklamalo jsou capáčky od Lodgeru, které jí vůbec nedrží na noze. Overaly s tlapičkama a polodupačky jí deformovaly prsty u nohou, tak to jsem vyřadila. Nemáme žádné kalhoty na gumu, všechny s tím vysokým nápletem. Přišlo mi fajn, když mají body ohrnovací manžety prěs ručičky, ale nesnáší to. Na tom teplém overalu je to ale super a má ohrnovací i nohavice. Ty látkový pleny naopak nepoužívám skoro vůbec. Stačily by mi tak 3-4. Co používám víc jsou našité malé čtvercové ubrousky z gázoviny. Malá vůbec nezvrací a na otření sliny to stačí a je mi to příjemnější, než velká plena. Tak snad zásobu pěkných a drahých plen od Lodgeru využiju třeba v létě místo deky  Nikdy na sobě neměla žádnou mikinu, nějak jsem nepochopila kdy jí to dát. Skvělý je spací pytel s odepínacíma rukávama. Většinu věcí jsem nakoupila z druhé ruky na Vinted a jsou jak nové, že to ještě po malé minimálně 2 kola zvládne. Zpětně bych asi netrvala na zavinovacích body, nakonec se nebojím ji nic natahovat přes hlavu, ale ten Lindex  je tak super, že budu v jejich body pokračovat asi pořád, i když jsou možná zbytečně zavinovací. A určitě bych koupila merino overal, nám ho pořád slibovali naši, až už ho na jaro asi nepotřebujeme. Ale každý bude psát něco jiného, takže asi moc neporadíme

Offline MPLee
3042 příspěvků moje polička 18. března 2021 23:33

JankaM Sakra, tak to asi neni ta kniha, jasně si pamatuju, že kočka seděla na lešení, možná na konstrukci jeřábu

Offline žluťásek
8868 příspěvků moje polička 18. března 2021 23:35

continuity já považuju za největší bizár byt mojí tety. Do koupelny se vstupuje z kuchyně, WC je v chodbě, bez umyvadla. Takže s rukama z wc musíš projít celou nudli kuchyň. A taky že ke kuchyni je přilepený nejmenší pokojík a největší místnost, obvykle obývák, je v nejvzdálenějším místě od kuchyně. Fakt úlet. 

Offline Evaeva
příspěvků moje polička 18. března 2021 23:37

žluťásek to je hodně dobrý to je taky panelák?

Offline žluťásek
8868 příspěvků moje polička 18. března 2021 23:38

MPLee a dovedla bys nějak popsat styl ilustrací? Já nad tím pořád přemýšlím, i protože mám mnohem větší šanci to znát, než toho plantážníka s kolotočem od Moora

Offline žluťásek
8868 příspěvků moje polička 18. března 2021 23:41

Evaeva taková ta malá třípatrová bytovka, teta je ze Slovenska, viděla jsem pak stejnou dispozici i na jiných návštěvách tam v okolí. 

Offline continuity
43338 příspěvků moje polička 18. března 2021 23:47

žluťásek jj,to měli naši, to WC bylo původně průchozí do koupelny, ale tam se nevešla ani pračka a umyvadlo bylo napůl nad vanou, tak se nedalo než ty dveře zrušit.  Akorát tam byly dva obří pokoje a kuchyň do L. 

Někde sel ten pokoj u kuchyne prepazit, pak se stalo přesně to, že největší pokoj byl od kuchyně nejdál. 

Hrůza byla, že nosné byly ty dlouhé zdi, takže s tím nešlo ani nic udělat pri rekonstrukci. Naši se nakonec přestěhovali, ale to jsem tam už nebydlela. 

Offline Mrakoplas
9996 příspěvků moje polička 18. března 2021 23:51

continuity táto nesumernost ma na tých starších panelákoch hrozne štve. Ja som mala dvojizbový byt (panelák z cca 70tych rokov), 68m, izby obrovské, aj chodba, tri balkóny, komoru a pivnicu. A kúpeľňa 160*160 takže umývadlo otočné nad vaňou, pracka sa tam vošla len plnená zvrchu. To isté máme teraz v trojizbaku, má vyše 80m a tá istá pidi kúpeľňa, pracka sa mi tam teraz už vôbec nevosla

Offline Potrefenáhusa
38943 příspěvků moje polička 19. března 2021 02:32

MPLee merino overal byla dobra investice, pobyla v něm celou zimu až doted, je to lehký, teply a to oblikani je hned 

já přes tu hlavu oblikala nerada dlouho, ale s hlavou se pohybujem kolem 90 percentilu, tak možná proto? Ty diry proste byly malý :-)) (plus problém s novorozeneckyma čepičkama, všechno nepoužitelný 

jinak lindex má i nejlepší ten pokračovací střih s patentkou u vystrihu, já moc nemám rada ty obalkovy vystrihy, který se po chvíli hrozne vytlemujou, ten patent maj i některý haemkovy, ale materiál je horsi 

pleny od lodgeru jsou dobrý v létě jako lehká deka a taky je používáme místo rucniku 

Offline Zuzuli
3826 příspěvků moje polička 19. března 2021 08:00

Rhaenys ja nemela blici dite, takze bych rekla, ze toho v tech seznamech je zbytecne moc. Ja nakoupila jako tehotna par kousku v 56 a hlavne v 62, protoze vsichni rikali, jak ty deti rychle rostou... No a narodilo se mi mini dite, co prvni mesic stridalo tri overaly z tesca v 50, ktere se mi v jarnim lockdownu podarilo sehnat. Do 62 dorostla az tak v pul roce, mozna pozdeji, a to uz obleceni urcene pro novorozene nevyhovovalo. Treba overaly s tapkama. Takze jsem vsechno presunula ke kamaradce na jejiho ctyrkiloveho novorozence. Vic kusu uzijeme az ted, kdyz slecna sedi a odmita se nechat krmit, musi si vsechno snist sama a podle toho vypada. Takze za me staci fakt malo a dokupovat to, co se osvedci.

Offline Potrefenáhusa
38943 příspěvků moje polička 19. března 2021 08:08

Půl roku v jednom modelu (3 a 9 měsíců)

Edit: smazaná fotka

Offline 711990
18326 příspěvků moje polička 19. března 2021 08:12

Potrefenáhusa jezis to je bozi pred a po!!!!

Offline Janulik03
20349 příspěvků moje polička 19. března 2021 08:13

Potrefenáhusa prakticke . Ja az dnes idrm pozriet nove pyzamko krpatej ta doteraz mala overal z lindex najprv nohavice dlhe teraz 3/4 a rukavy pod lakte. 

Najlepsi na tom je obojstanny zips

Offline žluťásek
8868 příspěvků moje polička 19. března 2021 08:23

Potrefenáhusa to je skvělý srovnání. Jak se vytáhla!

Offline viktorka_od splavu
49395 příspěvků moje polička 19. března 2021 08:35

continuity heh, kamaradka mela 4+1 kde ty mistnosti mely 9-12m2, jsem tomu rikala ctyrkomorovy byt

Offline Evaeva
příspěvků moje polička 19. března 2021 08:45

viktorka_od splavu no, my máme 9, 13 a 13. Obývák je teda normální (na panelák)