Vše o těhotenství a dětech

02. února 2017 08:39
Offline Gatita
8662 příspěvků moje polička 28. dubna 2021 11:50

Zuzuli ja to mela taky tak. Byla jsem ve vidni, kde sice nabizeli specialni predmety v aj pro zahranicni studenty, ale ja si to poskladala z normalnich predmetu. Prislo mi to jednodussi, nez do toho motat jeste dalsi jazyk, to by byla schíza. 

Jinak ja si rozhodnuti mit NJ nemuzu vynachvalit, kdyz jsem vstupovala do pracovniho zivota, tak mi to dost pomohlo. V kancelari, kde jsem pracovala, pry dlouho nemohli nikoho s timhle jazykem sehnat. Ale to muze byt za par let uplne jinak, tak tim bych se pri vyberu neridila.

Offline Mrs.Robinson
608 příspěvků moje polička 28. dubna 2021 11:54

Malenge Nejsem doktor, ale ptencionální zdravotní problém může třeba ta kontrola moči právě dříve odhalit. 

Offline mnum
2141 příspěvků moje polička 28. dubna 2021 11:59

Zuzuli napada mi jestli ta kontrola moci neni kvuli tomu ze je dcerka drobna a nijak extra nepribira (snad se nepletu). Pediatri u takovych deti musi vic hlidat aby neco nezanedbali a kontrola moce je prvnim krokem k vysetreni pripadneho problemu, je to mene invazivni nez odber krve. Ale duvod to muze mit i jiny, treba to vase doktorka dela u vsech deti, muze mit nejakou neprijemnou zkusenost s jinym pacientem, kdy se napriklad na selhavani ledvin prislo az v nejakem pozdnim stadiu, tak je radeji vic opatrna... Ale vysvetlit duvod ti mohla, no. 

Offline viktorka_od splavu
49406 příspěvků moje polička 28. dubna 2021 12:01

mnum možná by pomohlo, kdyby Zuzuli zavolala a zeptala se, jak moc nutné to je, že má s odebráním potíže a pokud by to byla jen rutina, dá se to odložit?

Offline 711990
18328 příspěvků moje polička 28. dubna 2021 12:04

Zuzuli Tonda musel mit moc na 1.5letou prohlidku. Bylo to strasny a donesla sem to tam az pred mesicem na ockovani. Hodinu a pul sem ho nahyho nahanela po byte, odmital se vycurat....ja byla uplne hystericka. Pak to konecne pustil a ja chytla jen par kapek

Offline Garfie
28604 příspěvků moje polička 28. dubna 2021 12:13

Zuzuli My měli donést, myslím, že to dokonce bylo dřív, než v roce? Ale už si to moc nepamatuju. Bylo to strašný, ten trapný pytlík se odlepil, nic jsem nedonesla a asi jsem vypadala tak vystresovaně, že už to po mně nikdy nechtěli!  A u syna si to vůbec nepamatuju, buď mají v papírech "neschopná matka" a neřeší to, nebo to bylo v pohodě. 

Offline Gatita
8662 příspěvků moje polička 28. dubna 2021 12:14

711990 vis jak odebiram vzorek moci kocourovi? Necham ho doma a kdyz se vycura, tak to pak do male strikacky natahnu. Akorat to teda nefunguje na koberci:) U mladsiho pouziju tuhle kocici metodu taky. 

Offline rasaNori
8871 příspěvků moje polička 28. dubna 2021 12:17

711990 po me chteli moc do zkumavky po starsi v nemocnici, a kdyz to maminko nezvladnete zachytit, tak ji rano nacevkujeme, zadny stres6 mesicu ji myslim bylo. 

Offline Karja
44858 příspěvků moje polička 28. dubna 2021 12:25

Zarinya Aha, to je zajímavý. Naše to dělá prostě standardně v roce. Brečely obě, ale od té menší jsem měla kabát dost špinavej od krve, jak se prala;-)

Offline žluťásek
8871 příspěvků moje polička 28. dubna 2021 12:28

Já byla z toho odběru taky vystresovaná, nakonec jsem to natáhla stříkačkou z nočníku, kterej jsem předtím strašně moc vydrbala. A sestra se smála, že v pohodě, že to je jen na kontrolu bílkoviny v moči, že to nemusí být sterilně odebraný vzorek :)

Krev z prstíku taky naše doktorka odebírala, byla to rychlovka.

Offline Karja
44858 příspěvků moje polička 28. dubna 2021 12:31

žluťásek Aha, no naše dává ten pytlíček je miminum, starším se odebírá standardně z nočníku 

Offline žluťásek
8871 příspěvků moje polička 28. dubna 2021 12:36

Karja já vím že toho mají moc. Ale kdyby mi to řekli do telefonu, že stačí z nočníku, dost by se všem ulevilo

Offline Karja
44858 příspěvků moje polička 28. dubna 2021 12:37
Offline Mohučanka
7364 příspěvků moje polička 28. dubna 2021 12:40

mnum jo, dcera byla kvůli hubenosti rovnou na krvi, asi v 8 měsících. Moč po nás doktorka asi nechtěla nikdy, nebo si to nepamatuji.

Zarinya sestřička na odběru mi říkala, že je dobře, když miminko řve, že to pak líp teče a má to dřív za sebou...

Offline Zarinya
16413 příspěvků moje polička 28. dubna 2021 12:44
Offline 711990
18328 příspěvků moje polička 28. dubna 2021 13:06

Gatita žluťásek jezisi to je genialni metoda!!!!! Proc ja sem se nezeptala predem! (u nas by to zarucene bylo z podlahy teda, nocnik je porad tabu)

rasaNori lol no hlavne zadnej stres vid

Online Evaeva
příspěvků moje polička 28. dubna 2021 13:09

Karja to je zajímavé s tou krví, u nás žádný odběr neproběhl, akorát ve třech letech odběr moči z nočníku, ani nebyla ranní, protože syn má na noc pleny a nejsem schopná ho přesvědčit, aby do nich ráno nečůral. Ale je to dobře s tou krví, aspoň se nic nezanedbá a z prstu to asi není taková hrůza. Ale koukala jsem, že u nás v těch odběrových centrech používají k odběrům dětí tu včelku, prý to hodně vylepšuje spolupráci dítěte a omezuje tu bolest.

Offline Gatita
8662 příspěvků moje polička 28. dubna 2021 14:13

Mulen Pinot Noir Slíbila jsem, že poreferuju o těch adidaskách. Řekla bych, že odpovídají ty údaje o měření délky chodidla. Pokud jste na hraně, brala bych určitě větší. Porovnala jsem stélku se synovými superfity a jsou stejně dlouhé, adidas možná o milimetr kratší, přestože superfit jsou 29 a adidasky 30. Což je co říct, protože superfity šijou podle malého kopyta. Takže to vypadá, že velikost jsem trefila a budeme mít boty na střídání:). Zato ty terrexy jsem tam nechala, ty byly hnusné a z jedné už lezl ze švu vnitřek.

Offline continuity
43457 příspěvků moje polička 28. dubna 2021 14:16

notna no já ti nevím, dcera chtěla ruštinu hodne a jsem ráda, že to u nich ve třídě ani nejde, protože bych ji to asi musela vymlouvat. 

Mě to žádný úžasný a prakticky jazyk nepřijde (umím jí asi jako každej, kdo chodil do školy pred revoluci), ale i když jsou ty jazyky podobne, venovala jsem tomu šest let, pořádně se stejně nedomluvim. Navic půlka lidí, kteří rusky mluví, ji z duše nenavidi a stejně ti nabídnou jiný jazyk. 

Já to vidím tak, že ať má radši blbé známky z němčiny a něco se na ni nalepí než z ruštiny jedničku. Navíc ty začátky jsou v němčine určitě jednodušší než v angličtině, obzvlášť, pokud je to druhý jazyk, takže to snad nebude takový šok. 

Offline mnum
2141 příspěvků moje polička 28. dubna 2021 14:17

Mohučanka nj, kazdy to dela podle sveho presvedceni a zkusenosti, povinna napln preventivek je dana a co kdo udela nad ramec, je uz na nem. Taky zalezi jakou ma treba dostupnost laboratore, zda ma v ambulanci nejake bed-side analyzatory, jak ma sikovnou sestricku  a tak...