Vše o těhotenství a dětech

02. února 2017 08:39
Offline Mrakoplas
9996 příspěvků moje polička 07. srpna 2018 21:51

DrowRanger  uplne chapem,  ja som tiez nechcela prenasat,  ten stres z cakania je pre mna mor. Chcela som tak tyzden vopred nech je to necakane. A tu plati pravidlo bacha na to,  co si zelas. Skorsi porod sa mi splnil ale tri tyzdne vopred,  moje porodne cesty nepripravene,  dieta male a spave,  neschopne jest,  s refluxom atd. Takze nezavid tym,  co rodili vopred,  mozno to budes mat lahsie potom  co poznam z okolia,  tak tie prenasane a vacsie deti nemali problem s kojenim a jedenim,  priberanim. Tak drzim palce aby to aj u vas tak bolo aj ked verim,  ze teraz to pre teba asi nie je ziadna utecha (pardon za tykanie). 

Offline DrowRanger
3906 příspěvků moje polička 07. srpna 2018 22:35

Sairon tak ak budem zúfalá, idem cez víkend na to (prechádzka, sex, víno, nie ricínový olej, na to nemám odvahu už vôbec) . Inak ty máš tiež teraz niekedy termín, nie? 

tv inak to je presne to, čo si vravím aj ja, že ktovie, či by to neprišlo tak či tak aj bez tých urýchľovákov. V nemocnici u nás inak skoro všetky sestry na ambulancii prisahajú na umývanie okien.

Offline Mohučanka
7364 příspěvků moje polička 07. srpna 2018 23:13

DrowRanger Vzpomněla jsem si, že jsem povlíkala, no, ale bylo mi z toho dost nedobře. Ačkoli mě bylo blbá furt, jen jsem to předtím korigovala ležením a odpočinkem.

Offline dynda
7291 příspěvků moje polička 07. srpna 2018 23:30

DrowRanger 

A vůbec, buď ráda, že je dítě flegmouš, spavý dítě je k nezaplacení.

Offline letfenixa
10882 příspěvků moje polička 08. srpna 2018 05:56

DrowRanger Moj brat sa narodil skor, lebo mama chcela mat este umyte okna :) a tiez som na teba myslela, ze uz, ked si sa tu par dni neukazals.

Offline letfenixa
10882 příspěvků moje polička 08. srpna 2018 05:58

Syn si uz sem-tam SAM umyva zuby, akoze naozaj ide kefkou po zuboch, nie ze cuca vodu zo stetin. Poradte mi nejaku vhodnu pastu. Dala som mu malicko Odolu, nemal s tym problem.

Offline Stará Stanová Kůže
1333 příspěvků moje polička 08. srpna 2018 06:15

letfenixa Pasta může být sebelepší, ale když dítěti nechutná, není to nic platné. Takže u nás jsme se rozhodovali podle příchuti, dlouho odmítali cokoli jiného než právě ten Odol (jahodový). Ono je stejnak daleko důležitější to, jak mu ty zuby čistíš, než pasta, takže hlavně když mu bude chutnat.

Offline Pinot Noir
29900 příspěvků moje polička 08. srpna 2018 06:22

letfenixa My máme Elmex, zdá se, že chutná :) Syn teda nejradši čistí zuby někomu jinému 

Online brrr
12351 příspěvků moje polička 08. srpna 2018 08:43

letfenixa Čistíme Elmexem, začínali jsme na uplně stopovém množství ale až tak ve dvou letech (možná později). Ta pasta není úplně nutná.

Offline Gatita
8638 příspěvků moje polička 08. srpna 2018 09:00

letfenixa elmex je fajn. Naopak welleda (takova vetrova)  letela ven i s veceri...(to byl ale syn jeste maly - prvni zuby, na ktere neni dle meho nazoru pasta potreba).

Offline eless
2039 příspěvků moje polička 08. srpna 2018 09:00

letfenixa u nas mame vademecum asi jahodovu prichut. ruzovy obal a zeleny krokodil. inu detsku v tom case v obchode nemali tak som zobrala tu a protesty neboli. horsie bolo zvyknut si na kefku pretoze stetiny sa mu moc nezdaju. na opackom konci su gumene prisavky tak to furt cpe do pusy tym gumenym koncom

Offline eless
2039 příspěvků moje polička 08. srpna 2018 09:03

este by som mala taku netradicnu otazku. viete mi doporucit nejaku hru (idealne zdarma) na tablet pre 16-17m dieta? nie nechcem ho ucit na elektroniku ale kedze sa blizi ten 10hodinovy let tak chcem byt pripravena vsetkymi moznymi sposobmi ako ho zabavit aby nehulakal na cele lietadlo

Offline žluťásek
8863 příspěvků moje polička 08. srpna 2018 09:12

letfenixa máme nějakou běžnou z drogerie, ale zkontrolovanou od naší zubařky. Nejde o chuť, ale obsah fluoru. Na dětských zubních pastach bývá uveden věk, většinou 0-3 a 3-6 let. Prý stačí minimální množství, prakticky jen otřít kroužek pasty o kartáček.

Offline Pinot Noir
29900 příspěvků moje polička 08. srpna 2018 09:14

eless Náš má 20 měsíců a hry ještě nezvládá, takže na delší cestu mu stahujeme do tabletu spíš pohádky. 

Offline Stará Stanová Kůže
1333 příspěvků moje polička 08. srpna 2018 09:19

eless klidně ho uč třeba "psát" - měň mu fonty, barvy...

Offline eless
2039 příspěvků moje polička 08. srpna 2018 09:25

Pinot Noir toho nasho zase nebavi iba pozerat. vydrzi chvilku sledovat ako hram hru s farebnymi gulickami. dedo mu dava mobil a bavi posuvat obrazovky a tukat gulate obrazky/gombiky. raz mu skoro zablokoval mobil

Stará Stanová Kůže skusim. nieco natrenujeme este doma. trebars aj "kreslenie"

Offline DrowRanger
3906 příspěvků moje polička 08. srpna 2018 09:39

Mohučanka periny som prezliekala cez víkend, včera som si dala 2,5 hodiny žehlenia, dnes už mám za sebou cca 2,5 km peši po meste a schody, ale ochladilo sa, tak ani necítim, že by som niečo robila . Asi dnes dôjde na tie okná, aj tak sú špinavé .

dynda no malý je zatiaľ  pomerne kľudné a dobré decko, len teda tu mi bolo vysvetlené, že to ako sa správa v bruhcu nič nehovorí o tom, čo bude robiť na svete (ale tiež sa spolieham na to, že bude kľudný, spavý a aktívny len tak ako v bruchu, ehm...).

letfenixa priebežne som chodila nakukovať, ale moja nálada bola mizerná, tak som nechcela zbytočne šíriť depresiu.

Offline Mohučanka
7364 příspěvků moje polička 08. srpna 2018 09:44

eless Dcera se na cestách docela dlouho vydrží koukat "na miminko", tj. na vlastní fotky. Pokud u toho může sama patlat prstíkem po displeji, tak je nejšťastnější. Naopak pohádky ji zatím (bohužel) vůbec nezajímají. Jo a taky miluje knížky, hlavně ty s posuvnými částmi, s tím se zabaví i sama klidně čtvrthodinku.

Offline eless
2039 příspěvků moje polička 08. srpna 2018 09:46

Mohučanka knizky co maju posuvne a otvaracie okienka som uz nakupila. to ho zatial bavi ale tiez pri tom nevydrzi dlho

Offline Mohučanka
7364 příspěvků moje polička 08. srpna 2018 09:58

eless  pro mě je každých pět minut samostatného hraní jak požehnání. Když spolupracuju, tak to vydrží docela dlouho. Tuhle jsem asi hodinu v autě nepřetržitě dělala "krátká housenka - dloouuhááá housenka, hladova žába - napapaná žába" a posouvala  u toho dané obrázky, ale dojela jsem mentálně úplně vygumovaná s vypěstovanou nenávisti k housenkám a žábám