DrowRanger Přeju ti, ať to přijde brzy... Musí to být v tom počasí hrozný. Já jsem srpnový dítě, tak vím od maminky, co je to být před porodem v těhle vedrech.
Vše o těhotenství a dětech
dynda to som neskúšala, ale trochu sa toho obávam...ako viem, že by to mala byť len troška, ale predsa...nepila som celé tehotenstvo, tak takto cielene. Neviem teda, či to niekomu aj reálne zabralo? Čítala som články/diskusie atď. a skôr sa tam ženy vyjadrovali, že nie.
999 to teplo je otras, to je pravda, fungujem ako upír len potme, horšie ale je, že mi už tak puchnú nohy, že podvečer obujem len mužove crocsy (a aj to len tie väčšie). A ja sa už tak teším, až zas budem môcť zaspať na chrbte, zmestím sa pohodlne za volant a hlavne, že ma prestane páliť záha, to si už ani predstaviť neviem aký je pocit. Ale aspoň viem, že už to (hádam) potrvá len do budúceho týždňa a potom to pôjde dobrovoľne nasilu
.
Ďalšie dieťa ak bude, tak bude s termínom niekedy v máji som sa rozhodla (a určite už dodrží termíny!
).
DrowRanger Skořice vyvolává stahy, ale mně vyvolala jen strašné poslíčky. Přeji ať je to brzy. Já přenášela 2x a dlouho, vždycky jsem byla nepříčetná.
Lamicka hm, škoricu som jedla celé tehotenstvo, ale v malých množstvách a nevadila mi, možno skúsim dáky čaj so škoricou :) Dúfam inak, že nedopadnem ako jedna kočka, o ktorej som čítala na modrom koňovi, ktorej pôrod nevyvolali ani 4 vyvolávačky (ale či to boli ozaj vyvolávačky, tak to už neviem, možno prikrášlila pravdu :)
Čaj z maliníku nebo ostružiníku ... A vím, že za pár měsíců asi budu mluvit jinak, ale zkuste se na to vykašlat. Ten vypočítaný termín je podle mě dost orientační, až bude mimino dopečené, ono to začne samo. Ale mě asi moc neposlouchejte, já jsem přesvědčená, že na vyvolání jen kvůli termínu bych nešla ... (říkám teď, samozřejmě).
MP Meri môžeš/môžete mi kľudne tykať :) Ono nejde len o to, že vyvolanie je nejaký rozmar matky, aby už konečne mala dieťa v rukách a ona bola bez pupku, tam už sú aj riziká pre dieťa aj pre matku, pred vyvolaním musím z dôvodu, že som už po termíne napr. dochádzať do nemocnice na monitorovanie srdiečka a oziev plod. vody, či je všetko ok. Čiže ja radšej na vyvolanie pôjdem ak mi to odporučí lekár, v tomto ako laik dôverujem lekárskej vede a bohužaiľ mám v okolí prípady, kedy bezproblémové tehotenstvo v neskorom štádiu dopadlo tragicky. A ďalšia vec je, že pri tom vyvolaní v určitom termíne je ešte šanca porodiť dieťa prirodzene, napr. to moje je veľké, ak budem dlho prenášať, neviem, či ho zvládnem porodiť, cisársky je pre mňa horiša predstava ako vyvolávačka. Ale tak, asi najlepšie by bolo, keby dieťa prišlo na svet načas, v termíne a samé od seba.
Inak čaj pijem už dlhšie (zvábená prísľubom hladkého pôrodu), nezaberá
.
DrowRanger já sem teď chodím hlavně kvůli tobě a každý den jsem napnutá jak kšandy. ![]()
Catherinne to je zlaté :) Dúfam, že do konca leta sa už aj ja dočkám, keď vidím, ako to tu postupne všetky zvládli
.
DrowRanger Mé kamarádce ani 2. vyvolání nezabíralo, lékař řekl, že je dítě tak velké, že tělo tuší, že by to nezvládlo, tak šla pod nůž. Nakonec byla ráda, miminko mělo skoro 4,5 kila, ona je padesátikilová víla. Císař není žádná tragédie, kdyby k tomu došlo, neboj se. Ber to tak, že i on má své výhody. Myslím na tebe, přenášet v tomhle počasí musí být fakt lahůdka.
No a uměla sis ty spočítat začátek těhotenství podle sebe? Někdy maj ženský pocit, že jim to doktoři nenapočítali dobře a termín je moc brzy.
DrowRanger Tak to o tom čaji jsem jakoby nečetla, já na něj spoléhám, má to být moje placebo
Jinak to chápu, ale pro mě je představa vyvolávání fakt hrozná, horší než císař. Samozřejmě pokud by byly nějaké náznaky, že je něco špatně, nebo je dítě v ohrožení, tak hned naklušu, to jo. Ale vyvolávat porod u rodičky, kde je "papírově" v pořádku ona i dítě jen kvůli tomu, že uplynul nějaký vypočítaný termín ... ale jak říkám, je to složité, no a žádnou radu na to asi nemám. Určitě neuškodí trocha cvičení (jóga) no a taky prý pomáhá akupresura některých bodů, myslím, že chodidla a šíje, takže si vyžádejte EDIT vyžádej od partnera masáž ![]()
Já jsem na vyvolávání byla, přenášela jsem a dítě bylo velký, jeden odhad byl 4,5 kila. A bylo to dobrý, žádnej drasťák a relativně rychlý. Měla jsem dobrý nález. Podle mě to vyvolávání může být dost komplikovaný, když tělo není ještě vůbec na porod připraveno.
DrowRanger Jinak soucítím, první dítě bylo v červenci, taky bzlz vedra, už jsem pak fakt byla jen doma a večer jsem si akorát obešla barák.
dynda práveže nevedela, dlhý cyklus + som si to neznačila a navyše sa nám podarilo takmer hneď na prvý raz, podľa cyklu to už malo byť, doktori vraveli, že to sono (termín) celkom sedí, keďže ten prvý trimester prebieha u vštkých viac-menej rovnako. Osobne som teda mala termíny 2, jeden podľa cyklu, jeden podľa sona s cca 11 dňovým rozpätím, čiže moja nervozita je naviazaná aj na toto (človek samozrejme dúfa v skorší termín)
. Ale dnes sme tam boli 3 či 4, čo ideme bud. týždeň do nemocnice, ono asi v týchto teplách sa ani tým deťom nechce rodiť.
Pinot Noir tak 50kg víla nie som, malý bude mať 4kg (alebo viac) podľa mňa určite, zatiaľ sa spolieham na to, že s mojimi bokmi by som dala aj 4,5kg dieťa (dúfam), tomu cisárskemu by som sa chcela vyhnúť fakt len kvôli prípadným komplikáciám a som ozaj nastavená, že idem rodiť rýchlo a bezproblémovo
.
MP Meri možno u teba čaj zaberie :) veď ja si tiež vravím, že ak malý je po mne, tak termín končí až o 23:59:59 možno prekvapí. Ale inak, závidím ženám, ktoré porodili pred ich stanoveným termínom, nezdá sa to, ale celkom to človeka rozhodí + teda, v týchto teplách sa už neviem dočkať, keď porodím a prestanem zadržiavať vodu, moje nohy večer vyzerajú, ako keby mi ich nafúkali vzduchom, pri prechádzkach mi ako bonus pre zmenu opuchnú vždy aj ruky tak, že neviem ani zovrieť ruku do päste
. Inak tá jóga by ma zaujímala ale len čisto zo srandy, že aké sú tam polohy, viac menej si to už neviem predstaviť držať v dákych pozíciách a pod., ale mám trebárs kamošku, ktorá si ešte cvičí svojich pár cvikov vrátane polodrepov.
onetwoone ja ešte fungujem aj v práci a pod., doma sa nudím, ale inak tiež sa snažím aktivity presúvať po zotmení alebo západe slnka, keď sa trochu ochladí vzduch. Ono tieto teplá asi nie sú sranda pre nikoho, pupok je k tomu len bonus
.
DrowRanger Jeste ostre jidlo pry vyvolava porod. Ale me poprvy nefungovalo nic, az tabletka ![]()
DrowRanger Já jsem nesměla přenášet, měla jsem z toho nervy a pomohlo mi (asi) nakonec uklidit, ale dělala jsem to skoro na sílu. Jakože předtím, když jsem cítila nepohodlí, šla jsem si lehnout, ale to pondělí jsem prostě pobíhala po bytě s hadrem a mopem. Taky byl teda úplněk, což je údajně pověra, nicméně porodnice praskala.ve švech. Moc držím palce, když ses před víkendem asi dva dny neozvala, skoro jsem tě začala shánět
No držím ti palce, myslím, že v tom horku se ani nedá moc jíst, tak snad už dítě ani nenabere moc na váze. Já měla naopak dost věcí v práci nedořešených a spoléhala jsem na to, že ve slušných rodinách se prvorozené dítě přenáší. A přišlo to 3 dny před, jakési tušení jsem dostala až pár hodin před porodem. Tak jestli můžeš, rozjeď si ještě nějaký projekt, třeba jako vyskládat věci ze všech skříní, něco, co se nedá stihnout dodělat, když to přijde.
dynda ale mne nik nepovedal, že sa nedá jesť! :D ja práveže jem ako kyselina, ale blbosti - zmrzlinu, nanuky (to mi inak paradoxne pomáha proti záhe) a kopu ovocia... Projekty mám rozrobené, dokonca som popreberala na pošte veci, tak mám aj prácu, ale dieťa je flegmoš, kašle na všetko :) Hlavne teda mňa ukľudňuje vedomie, že ak sa mu nebude chcieť, 14. to už za mňa rozhodne niekto iný :), takže nálada sa mi zlepšila raketovo.
Mohučanka teraz čo bolo zatmenie a následne spln, vraj rodili 10 žien, z toho 5 v priebehu 20 minút, vravela sestrička, že bola rada, že je po víkende, že sa to nedalo zvládať. Mne sa už nedá spať - ani v noci, ani cez deň, čítať ma nebaví, sledovať seriály ma nebaví, robotu mám z väčšej miery do cca začiatku októbra uzavretú a skrz tie teplá zvládam uratovať tak 20 minút a potom smerujem do sprchy chladiť nohy...Ale hlavne by som už chcela mať pôrod za sebou a začať s rekonvalescenciou a tiež so spoznávaním tej príšerky, čo ma 9 mesiacov trápila. Ako som sa bála, že nebudem mať materské city, tak sa na ňu už teším...
DrowRanger kamarádka PA radila dlouhou procházku, po ní 2-4 deci červeného a zakončit sexem :) V tomto vedru to teda zní hrozně lákavě, ale když se to sfoukne vše takto zaráz, tak to má prý celkem slušnou úspěšnost.
A pak nám na kurzu říkali o jakýmsi koktejlu s ricinovým olejem, ale ten je prý dobrý pokud máš cervix score aspoň 6. Mě nenapadlo si ho napsat, ale myslím že by nemusel být problém ho najít na netu.
dynda to som neskúšala, ale trochu sa toho obávam...ako viem, že by to mala byť len troška, ale predsa...nepila som celé tehotenstvo, tak takto cielene. Neviem teda, či to niekomu aj reálne zabralo? Čítala som články/diskusie atď. a skôr sa tam ženy vyjadrovali, že nie.
Ja si vecer dala trochu vina, zahrala sipky a ve tri rano mi praskla voda. Ale tak to nikdy nevis, jestli ti to zabralo nebo by to prislo i tak, ze jo.![]()
Drzim palce, at se co nejdrive zadari!![]()
Nejnovější komentáře k vůním
Nejnovější články
Nasaj (vůně) v KORY
Esxence 2026: Zavíračkou to nekončí
Esxence 2026: Podruhé. Teda pokračování.