Resch Uplne presne to napsala 711990 . taky ti gratuluju, ale nezavidim. Ja 3 totiz mam. A jsem trochu za exota, jak v praci, tak mezi prateli i spoluzaky vsech stupnu vzdelavani. Urcite ti tady nekdo ( Karja)
zformuluje odpoved ve smyslu, ze vubec nechapete, jak se vam to deje.
Vše o těhotenství a dětech
Makara a sla bys do tretiho znova? U nas je to taky tema, ale ja jsem tym ne, ani za nic, a muz by byl rad ( a kdyby to byl kluk, tak tuplem)
Resch taky díky
u nás bude mezi dětmi relativně velký věkový rozdíl a pro dost lidí byl šok, že jsem vůbec druhé dítě chtěla (ostatně někteří se tak vyjádřili už u toho prvního
).
A lidi plácaj hrozný věci...
Potrefenáhusa no právě, my máme v okolí taky takových rodin povícero a vidím, že to může fungovat velmi dobře a hezky. Ale fakt mě ty reakce překvapily
Pinot Noir děkuju.. Mně to u všech ostatních taky přišlo moc hezký, teď jak se termín blíží a začíná mi docházet realita, tak jsem kromě téšení i zvědavá, jak to vůbec půjde. Páč první třída v kombinaci s nemluvícím - momentálně stálenemocným - 2,5leťákem na plínách (což se oboje zajisté za ty 3měsíce změní) je adrenalinová sama o sobě ![]()
Resch no ale jedna moje kamoska ctyrmatka tvrdí, ze od třetího vejs už je to fakt dovolená! Určitě to tak bude i u vás!
Mohučanka já myslím, že ten odstup máme dost podobně - starší je od mladšího 4,5roku a za mě teda super rozestup.. teď bude mezi druhým a třetím tři roky a jsem na to zvědavá, prcek ještě nemluví, pořad na plínách a celkově takovej mamánek a přerostlý mimino. Vůbec nechápu jak někdo může mít děti po chce, roce a půl a přežije to bez úhony
Resch Taky mam 3 deti a taky se obcas nekdo zepta, jestli to bylo planovany. Musim priznat, ze mi tyto otazky nevadi. Asi to bude tim, ze mi brzy zacne uz 7. rok doma s detmi a jakykoli rozhovor s dospelym je pro me svatek (i s blbyma otazkama) ![]()
Resch já bych tři chtěla hned. ![]()
Já myslím, že tři děti jsou úplně normální. Sama mám dva sourozence a mám kolem sebe dost rodin, kde tři mají nebo se na ně chystají. Kdyby se u nás k lepšímu změnila finanční a bytová situace, taky bychom si třetí pořídili.
Jinak Rosťa teda mluví, ale ne dobře a ne moc srozumitelně a co se týče odplenkování, jsme na půli cesty. U mě je ale mezník spíš než březnový porod zářijový nástup do školky.
Resch já čekám druhý a taky jsem dostala otázku, jestli jsme to udělali schválně nebo jestli to byla nehoda
já otázku, jestli to bylo plánovaný, dostala od dodavatele při prvním těhotenství
.
Vůbec nechápu jak někdo může mít děti po chce, roce a půl a přežije to bez úhony
po roce a ctvrt, roce a trictvrte a po dvou a pul ![]()
Resch no ale jedna moje kamoska ctyrmatka tvrdí, ze od třetího vejs už je to fakt dovolená! Určitě to tak bude i u vás!
to je super, ze to tak má. Mám kamarádku, se kterou jsme byly těhotné společně, já s dvojkou, ona s trojkou. V te době si prali s mužem mít 4 děti. Potomkům je teď 2,5 a názor se velmi změnil, prý čtyřka ani omylem, stačilo, konec ![]()
rasaNori Jo, dala bych si 3 znova. Vlastne jsme si rikali, ze by byla fajn dvojcata, protoze podle psychologu je pry lepsi sudy pocet, aby sourozenci mohli vytvaret koalice
. Ale na dalsi jsem uz byla stara, tak zustalo u tri. Byl na ne pekny pohled, kdyz byly mrnata, ted mi delaji radost co mladi dospeli nebo skoro dospeli. Oproti dvema te to omezuje ve vyberu auta, kam narves tri sedacky (ale ty mas auto velke), ve vyberu dovolene, protoze v hotelu je obvykle rodinny pokoj 2+2 (ale vy do rezortu tusim nejezdite). No a taky nemuzes stihnout tridni schuzky, kdyz jsou vsichni v jedne skole (ale na ne je sterjne lepsi nechodit). Tak nevim, co ti poradit za argumenty na obranu
.
Resch Já ti gratuluju a závidím! Já myslím, že pokud vyhovují bytové podmínky (jako ve 2+1 jsou tři děti moc), tak právě ty tři jsou takovej správnej harmonickej model. U nás na vesnici má tři děti hodně lidí, různého socioekonomickéhi statutu. Většinou dvě klasicky ob dva tři roky a pak benjaminka. Co máš lidem na to odpovídat nevím teda:-D. Asi jak kterejm;-)
moora Jako ty seš můj velkej vzor. Ja to říkala i sambovi, že jsme na tebe musela na srazu hledět, že jako vypadáš dobře, máš ty čtyři děti po sobě, a ještě seš taková klidná, vyrovnaná, příjemná. To si vždycky řeknu, že to přece i po těch dvou musím dát (což dám, teď jak jsou větší, už je to o ničem jiném úplně). Jedna moje známá má taky čtyři děti, ale má rozestupy vždy více než dva roky a celkově příznivou finanční situaci, že má třeba chůvu, paní na úklid. To pak taky udělá dost.
Resch já gratuluju a závidím hodně, u nás je třetí neprůchozí. Já si teda myslím, že to jsou normální konverzační otázky, že to nemyslí nijak blbě. Já bych to tak brala, normálně bych odpovídala, jestli pravdu, je na tobě![]()
dzizisketa já jsem třeba pleny u staršího vůbec neřešila, to mě vůbec nenapadlo. Až pak mi švagrová říkala, že to nechtěla, dvě děti na plenách (má o půl roku větší odestup). Mě to do té doby vůbec nenapadlo řešit, popravdě mi s dítětem na plenách přijde míň práce než s dítětem, co se sotva naučilo na nočník. Teď jsem v situaci, kdy oba mají pleny jen na noc, vypadá to, že pleny se u nás ještě nějaký ten pátek kupovat budou.
Makara tohle mi říkala kamarádka ze čtyř dětí, ale co těm dětem brání vytvářet koalice 3:1?![]()
Máme tu sousedku, co má 4 kousky v 2+1 a všichni vypadají vcelku spokojeně. A to ma starší kluk asistentku, protože má nějaký drobnější problém. Ona chodí tancovat, děti mají kroužky, moc nic neřeší, jsou všichni v takové nirváně.
No a taky nemuzes stihnout tridni schuzky, kdyz jsou vsichni v jedne skole (ale na ne je sterjne lepsi nechodit). Tak nevim, co ti poradit za argumenty na obranu
.
to vidím jako zásadní benefit třech děti, že máš neprorazitelnou výmluvu, proč nechodit na třídní schůzky. ![]()
continuity naši sousedi mají pět dětí v 3+1. Spokojení jsou taky moc, u nich nejvíc starostí způsobují peníze.
Nejnovější komentáře k vůním
Nejnovější články
Guerlain Masterclass a my
Jak voní rekonstruovaný parfém?
Ztráty a nálezy 2025