Vše o těhotenství a dětech

02. února 2017 08:39
Offline Evaeva
příspěvků moje polička 23. listopadu 2021 10:52
Offline Mrakoplas
9996 příspěvků moje polička 23. listopadu 2021 12:01

Tak už máme škôlku zavretu na dva týždne, pozitívne deti. Vďakabohu, že som tam staršieho nedala, vyhol sa karanténe a snáď aj nákaze. 

Offline notna
9313 příspěvků moje polička 23. listopadu 2021 12:04

Potrefenáhusa To je výstižný. Vlastní PA mi vnesla do toho období klid a jistotu, že je a bude všechno v pořádku.

Offline Pinot Noir
29714 příspěvků moje polička 23. listopadu 2021 12:36

notna Potrefenáhusa taky jsem měla svou PA, nakonec nevyužitou, protože sekce. Ale moc mi to psychicky pomohlo, několik schůzek s ní před porodem a skoro jsem se na něj začala těšit. . Dodala mi jistotu, uklidnila, je fajn vědět, že tam pak bude někdo známý (a zkušený navíc). 

Offline ziginka
725 příspěvků moje polička 23. listopadu 2021 13:54

Narazila jsem na jeden rozhovor s maminkou 3 deti, ktera je vychovava velmi cilevedome.

https://www.eduzin.cz/rodicovstvi/delala-nejlepsi-marmelady-na-svete-ted-pripravuje-dceru-na-olympiadu-v-roce-2032/

Na jednu stranu obdivuju jeji nasazeni, na druhou stranu bych asi nechtela byt jejim ditetem.

Offline Myrtila
5231 příspěvků moje polička 23. listopadu 2021 14:08

notna Toho jsem taky vyuzila, pred porodem i po nem mi radila jedna soukroma. 
Potrefenáhusa Na te kontrole, kdy se pak housatko narodilo? 
No, jestli bude nejake priste, tak si tu asistentku taky domluvim, jenom doufam, ze to zase nezrusi

Offline brrr
12281 příspěvků moje polička 23. listopadu 2021 14:13

ziginka No teda. Na jednu stranu fakt super, jezdit po Evropě, žít napůl v Italii v horách. Ale ty řeči o vlastní bubulině, o dětech, které neí co je "nechci", nepočítám s tím, že by dcera nakonec nechtěla na OH, ten rozplánovaný den. Asi by mě to trochu ubíjelo nebo já nevím.

Offline dzizisketa
8896 příspěvků moje polička 23. listopadu 2021 14:28

ziginka

Ježíš z toho úplně řve "jsme lepší než vy ostatní loseři". 

Offline Jos
příspěvků moje polička 23. listopadu 2021 14:36

ziginka Mne to prijde jako smutne cteni.

dzizisketa To taky a myslenka "ja se svym ditetem muzu manipulovat (protoze jedine ja mam pravdu), ale beda kdyby pochytilo neco zvenci" mi prijde dost nebezpecna. 

Offline dzizisketa
8896 příspěvků moje polička 23. listopadu 2021 14:47

Jos

Na to, jak se takový přístup zda byt koncepční, tak je vlastně těžce nekoncepční. Cílem je dostat jednu dceru na olympiádu. Ale co pak? A co ty mladší děti, budou stejné zdroje pro jejich podporu? Nebudou se cítit ošizeny? Co když se ukáže, že mají sklony spíš intelektuální? Určitě jim v budoucnu nebude chybět kolektiv, třeba v pubertě nějaký dobrý kamarád zvenčí, jehož pomocí by se naučily být sám sebou, což je úkolem dospívání? 

Offline Jos
příspěvků moje polička 23. listopadu 2021 14:51

dzizisketa Mas pravdu ve vsem. Ona tam zminuje Ledeckou, ale ja si vybavila Zahrobskou a ten jeji rozkol s otcem. 

Offline 711990
18305 příspěvků moje polička 23. listopadu 2021 14:51

ziginka jezis to sem ani nedokazala docist, jaky jsou to kecy

Offline MPLee
3033 příspěvků moje polička 23. listopadu 2021 14:54

dzizisketa já se jednu dobu na olympiádu snažila dostat taky. Ze své vůle a v pubertě, pak jsem se v půlce olympijského cyklu rozhodla, že půjdu radši na univerzitu. Ale znám osobně opravdu hodně lidí co na ní byli. A překvapivě to není záruka spokojeného života. Skončili se sportem, nic jiného neumí a neznají... Kamarádka byla na olympiádě 3x. A dala by teď na prahu 40 asi cokoliv za to, aby měla rodinu nebo aspoň partnera...Olympiáda je prostě jen pár dní v životě. Krásný zážitek, ale nemůže to být cíl a smysl života.  Jsem fakt ráda, že jsem skončila včas a doufám, že dceru to ani nenapadne  Mít ráda pohyb a zdravě se hýbat může i bez toho. Taky je mi z toho článku smutno. 

Offline Makara
3585 příspěvků moje polička 23. listopadu 2021 15:00
Reakce na 711990:

Karjaja jsem zas nikdy neverila na "neplanovany" deti...jakoze jak se takova vec stane. Prrece bud pouzivam antikoncepci nebo ne....haha no tak doby doby, nez jsem zacla pouzivat tu skvelou aplikaci na plodny a neplodny dny

​Jo, jo, takových dětí je - třeba můj nejstarší

Offline dzizisketa
8896 příspěvků moje polička 23. listopadu 2021 15:01

MPLee

Taky mi přijde, že jak to mají nastavené, k podobnému konci to směřuje. Ale já jsem outsider, nikdy jsem vrcholově nesportovala, obecně nejsem sportovní typ. Ale myslím, že obětovat život pro jediný, ojedinělý úspěch má smysl, když se pro to rozhodne člověk sám, ne když mu to tak předurčí rodiče. A úspěšný sportovec může mít i spokojený život po konci aktivní kariéry, ale na to potřebuje sof skills a zkušenosti, které se takhle mimo obecnou společnost špatně rozvíjejí. Leda by byl psychicky nastavený opravdu tak zvláštně, že by mu to jinak vyhovovalo. 

Offline Karja
44336 příspěvků moje polička 23. listopadu 2021 15:07

ziginka S ni jsem už pár článků četla a je mi hrozně nesympatická. Přesně, takovýto ,,já jsem lepší,,. 

Offline continuity
42509 příspěvků moje polička 23. listopadu 2021 15:30

ziginka z čeho ta rodina žije?

Připomnělo mi to film To je náš svět. Teď to zrovna šlo znova v telce. 

Offline Karja
44336 příspěvků moje polička 23. listopadu 2021 15:35

continuity No hele maji ten kemp a ty marmelády, ale už z těch předchozích článků, co jsem četla, jsem měla pocit, že musej mít nějakou rentu, že výdělek extra neřeší. 

Offline Karja
44336 příspěvků moje polička 23. listopadu 2021 15:38

dzizisketa Jojo, je to hrozně řvavý. Eliška se dívala na olympiádu, ale my televizi nemáme samozřejmě. Dostatečně pijeme, ale jen vodu. Ty dovetky jsou úplně řvavý a je toho plnej ten článek. Beznej člověk co nemachruje, takhle nekomunikuje. I ti zmiňovaní Ledečtí tu jejich výchovu prezentovali úplně jiným stylem. 

Offline Jos
příspěvků moje polička 23. listopadu 2021 15:39

Karja Na konci clanku je popsano ve zkratce, co delali a delaji ted. A je to trochu jako kdyby ona sama porad nevedela, co se sebou. Pokazde obrat o 180 stupnu, ale schopna musi byt, to je fakt.