Vše o těhotenství a dětech

02. února 2017 08:39
Offline Karja
44336 příspěvků moje polička 22. listopadu 2021 23:06

dynda Mně to plánování taky přijde jako hrozně nevhodná otázka, ale ono dneska se asi hrozně moc plánuje to rodičovství mi přijde. Jakože i kdo děti chce, tak si hned napocitava ty plodné dny, aniž by tomu dali volnej průběh, to jsem vypozorovala i v mojí mladé generaci. Takže já si myslím, že se na to ptají tihle plánovači. Ja jsem neplánovane dítě, prostě ustrelenej nenjamin, jako každej druhej benjamin, ale asi bych se na to nikoho nezeptala. Ovšem myslím, že je mi blízké, že když má někdo víc dětí, tak se zeptam když ne přímo, tak v hlavě, zda jsou všechny z jednoho partnerství, což je taky hrozně nevhodné. 

Offline Zuzuli
3702 příspěvků moje polička 22. listopadu 2021 23:06

Co tri deti, to mi prijde jako zcela normalni pocet. Kteremu se neni treba nijak podivivat.Ale moje svagrova ma jedenact sourozencu vvlastnich jich je myslim sest nebo sedm a ten zbytek se deli mezi oba rodice a jejich nove partnery po rozvodu. Nejmladsi sestru ma o 28 let mladsi, dokonce o rok a pul mladsi nez dceru.

Ja pred casem s kamaradkou na hristi potkala jednu mamu, se kterou jsme se daly do reci. Mela mesic pred porodem ctvrteho syna, rikala ze rodi v intervalu rok a pul. A vypadala tak v pohode a vyrovnane, ze si na ni hodne casto vzpomenu, kdyz mam co delat se svym jedinackem. Ctyri deti za ctyri a pul roku bych fakt nedala. Na to jsem slaby kus i kdyz muj muz je ze tri bratru narozenych behem trech let. 

Offline Evaeva
příspěvků moje polička 22. listopadu 2021 23:10

Zuzuli takovou rodinu taky znám, 5 vlastních sourozenců a dalších pět od rodičů a jejich nových partnerů. Dokonce jedno vnouče je starší než těch pět mladších sourozenců.

Offline letfenixa
10828 příspěvků moje polička 22. listopadu 2021 23:12

DrowRanger synovi tá hanblivosť začala presne v 2,5- rokoch, dovtedy normálne komunikoval s každým.

Offline Karja
44336 příspěvků moje polička 22. listopadu 2021 23:13

Zuzuli Jako já tyhle děti hned po sobě od dvou kusů výš taky nechápu. Já si to neumím ani představit. Myslím si, že ty ženy třeba nemůžou mít žádné těhotenské obtíže, jinak to není možný. Když si vezmu, jak je cloveku pořád blbě, zvracení, teď ta únava, to by byl se třetím takhle brzo vyloženě boj o přežití. 

Offline Zuzuli
3702 příspěvků moje polička 22. listopadu 2021 23:24

Karja kdyz si vezmu, jak blbe mi v prvnim trimestru bylo. Ta silena unava, hodne me bolela kostrc, ze jsem nemohla moc sedet ani chodit, navic jsem porad behala s problemy po doktorech a ultrazvucich... No nedovedu si to s tim svym divokym batoletem, co po me neustale leze, porad ho nosim, protoze chce chodit, ale daleko nedojte, stale kojim a jeste v noci nespim, protoze rostou zuby a o kazdem z nich vime dva tydny dopredu, vubec predstavit. Mozna s nahradni matkou, ze bych si pak jen vyzvedla hotove mimino

Offline Evaeva
příspěvků moje polička 22. listopadu 2021 23:28

Zuzuli moje batole to nějak akceptovalo, ale syn byl dost nenáročný. Naopak pozitivně hodnotím, že po obědě ještě spal, já mohla takyAle neumím si představit taková ta těhotenství po pár měsících po porodu, vstávat v noci ke kojení každé tři hodiny třeba a tak. 

Offline Mrakoplas
9996 příspěvků moje polička 22. listopadu 2021 23:57

Karja ten vekový rozdiel je podľa mňa zásadný. My sme po dvoch rokoch, tam boje o hráčky, veci, pozornosť boli. 

Zuzuli dedo bol z jedenástich deti a vraj ako jediný nebol z dvojčiat. Pôrodov mala prababka sice menej ale päť dvojicek

Mama je zo siedmych deti, dospelosti sa dožili piati a najmladší z nich je mladší ako jeho synovec. 

Offline Kokoska
34567 příspěvků moje polička 23. listopadu 2021 00:16

Mrakoplas muj deda byl ze sesti deti, babicka z peti. A meli jedinacka. 

Dedovi umrela maminka na spanelskou chripku, pohreb mela v den, kdy se ve meste slavil konec valky. Bylo mu 17, nejmladsimu brachovi 6.

Offline Mrakoplas
9996 příspěvků moje polička 23. listopadu 2021 00:31

Kokoska takéto príbehy mi prijdu extra smutné. Prežijes vojnu (tábor, väzenie, etc) a potom ťa skoli niečo iné. :(

Dedo môjho expriateľa sa vrátil z vojny s malým zranením ale zomrel doma na sepsu. Žena ostala doma s malými deťmi v riadnej chudobe. 

Offline Kora
příspěvků moje polička 23. listopadu 2021 07:22
Reakce na Mrakoplas:

Kora ja som si to tu musela päť minút rátať a aj tak ti ten vek neverím! Tipovala som ti omnoho menej, vyzeráš fakt super. 

My sme boli tri sestry a tri deti kvôli tomu nechcem, tie koalície fakt platia a štvrtá do partie často chýbala.

​No dekuju, ale je to tak. U nás se koalice nevytvarely, zřejmě to bude tím věkovým odstupem.  Jen ten starší vždycky otravne poucoval toho mladšího.  To fungovalo na všech stupních.  Když se hádali,  tak každej sám za sebe. 

Znám rodinu, kde mají jedenáct dětí.  Když jsem je viděla naposledy, paní bylo kolem ctyticitky a čekala to jedenácté. Jestli bylo poslední netuším.  A nebyla to ta skupina občanů,  kde je ten počet běžný. Byli hodně nábožensky založení.  Osobně mi ten počet přijde šílený. Vždyť musela být téměř permanentně těhotná.  Neumím si .oc představit jak taková domácnost funguje,  asi se musí zapojit všichni. A nenaskladate se ani do dodávky.

Offline 711990
18305 příspěvků moje polička 23. listopadu 2021 07:41

Karjaja jsem zas nikdy neverila na "neplanovany" deti...jakoze jak se takova vec stane. Prrece bud pouzivam antikoncepci nebo ne....haha no tak doby doby, nez jsem zacla pouzivat tu skvelou aplikaci na plodny a neplodny dny

Offline Kokoska
34567 příspěvků moje polička 23. listopadu 2021 07:59

Mrakoplas mne vzdycky je lito pilotu, co se vratili po valce z Anglie a tady se na ne vrhli komunisti. 

Offline Evaeva
příspěvků moje polička 23. listopadu 2021 08:15

711990 u nás to celkem funguje (až na staršího) Těch neplánovaných dětí.bude.celkem.dost.kdyz.si.vezmu.o.kolika.z.okoli.vim.

Offline betsey
4257 příspěvků moje polička 23. listopadu 2021 08:30

Mne tri deti vôbec neprídu ako niečo výnimočné, okolo mňa má veľa ľudí tri alebo štyri deti. Jedna kamoška so styrmi tvrdí, že s radosťou by chcela aj piate, ale muž je proti. A to prosím pekne, tie jej deti majú rôzne krúžky ako krasokorčuľovanie a podobne, vyhrávajú medaily a ona ešte aj pracuje. 

Ja som tiež vždy chcela tri deti, muž vždy len dve a teraz je to obrátene. Muz rozpráva o treťom len čo som sa vrátila z pôrodnice a druhým . Ale ja už sa na to rozhodne necítim, už nie som najmladšia a dáva mi to zabrať. Momentálne som v stave,  ze cítim úľavu, že čo sa týka počtu detí, už mám splnenu úlohu 

Offline Mohučanka
7342 příspěvků moje polička 23. listopadu 2021 09:53

Já teda druhým dítětem dozajista končím, při prvním mi bylo hrozně blbě, a teď mi bylo ještě hůř celé čtyři měsíce, takže potřetí už opravdu nechci. 

Offline Myrtila
5231 příspěvků moje polička 23. listopadu 2021 10:06

notna No, v mem okoli svou porodni asistentku vyuzily jenom tri kamaradky a byly moc spokojene, ja bych to taky brala vsemi deseti! Ted prave lehce hucim do te sve svagrove, at to promysli. 

Offline dzizisketa
8896 příspěvků moje polička 23. listopadu 2021 10:13

Rosťa si dal na záda batoh a teď si tu opravuje auta, že pojede na výlet. 

Offline notna
9313 příspěvků moje polička 23. listopadu 2021 10:35

Myrtila Taky jsem byla moc spokojená. I když jsem ve finále využila jen těhotensku a poporodní péči. I tak to stálo za to.

Offline Potrefenáhusa
38623 příspěvků moje polička 23. listopadu 2021 10:44

Myrtila já jsem zas byla díky domluveny asistentce ve správnou chvíli na správným místě, takže taky nelituju a cely to bylo mnohem víc v klidu