Vše o těhotenství a dětech

02. února 2017 08:39
Offline Potrefenáhusa
38381 příspěvků moje polička 29. listopadu 2021 20:00

betsey na kocar houpací já nedám dopustit, máme ho v kuchyni furt, ale už je tam opravdu hodně naknap

Offline Potrefenáhusa
38381 příspěvků moje polička 29. listopadu 2021 20:00
Offline Ginger
1213 příspěvků moje polička 29. listopadu 2021 20:17

Potrefenáhusa mne to pripomina burunduka, jen nesouhlasi smer tech pruhu.

Offline Sairon
1855 příspěvků moje polička 29. listopadu 2021 20:18

Offline Sairon
1855 příspěvků moje polička 29. listopadu 2021 20:18

betsey jak tě čtu, tak se mi vybavují zasunuté vzpomínky,ale tohle přesně bylo s příšerkou prvních cca 5 měsíců.  Ve dne v noci jsem ji nosila v náručí, protože kdykoliv jsem ji položila, tak brečela. Dost nocí jsem spala v sedě vypodložená polštářem s miminem v nositko,protože kdybych ji vybalila tak se probere. Strašný, strašný to bylo úplně stejné,  nakrmena, všechno obstarané, ale nedokázala usnout. Večer usínala mezi 11 a půlnocí,  když se ji pak v cca 3 měsících konečně posunula večerka na rozumnější dobu,tak vždy v 9 začala brečet a brečela hodinu a bylo jedno jestli předtím spala nebo byla vzhůru. 

Zlomilo se to až kolem toho 5. Měsíce v okamžiku kdy jsem zavedla nějaký pravidelný režim,  tj vstávat ve stejnou dobu, dávat ve stejnou dobu spát, hlídala ta bdělá okna,ale těžko říct jestli to bylo tím, nebo prostě spíš do toho dospěla a kdybych to zkusila dřív tak bych stejně neuspěla. 

Jediné štěstí bylo že byla první dítě, jinak si to nedokážu představit. 

Offline letfenixa
10777 příspěvků moje polička 29. listopadu 2021 20:21

betsey to máš za to, že nemá pevný režim

Offline Evaeva
příspěvků moje polička 29. listopadu 2021 20:27

Sairon mě se hlídání bdělých oken osvědčilo, kolikrát jsem dávala spát dítě, které ještě nevypadalo unavené, protože už přetahovalo obvyklý čas. A ono většinou usnulo stejně jako pokaždé. Samozřejmě to není všespásné. Ale hlavně si myslím, že malá od betsey je ještě malinká, u kluků se režim ustálil až okolo šestého osmého týdne a to byli fakt režimoví.

Offline Vari
2173 příspěvků moje polička 29. listopadu 2021 20:38

Ja si vzdycky pri cteni diskuze ci clanku na tema kontaktni rodicovstvi pripadam jako ta nejhorsi matka pod sluncem. Jenze bohuzel jedna naruc a dve deti neni ten spravnej pomer a obcas holt jedno dite brecelo, nez jsem se postarala o druhy. Z tech noci, kdy jsem si brala do naruce to dite, ktery brecelo vic, a takhle to stridala x hodin, je mi smutno jeste ted. No i kdyz vcerejci noc jsem taky stravila pobihanim z jednoho pokojicku do druhyho. No snad mi to odpusti a nevyrostou z nich asocialni psychopati...

Offline betsey
4257 příspěvků moje polička 29. listopadu 2021 20:38

Sairon no vdakabohu, zatiaľ aspoň v noci spáva dobre, v postieľke, zobudí sa kazde dve tri hodiny na kojenie, za desať minút sa naje a spi zas. Keď je v noci hore a musím nosiť, tak je to zvyčajne kvôli boľavému brušku 

Online Karja
43928 příspěvků moje polička 29. listopadu 2021 20:39

betsey Jo tomu rozumím, no s tím uděláš prd, protože druhé dítě nemůžeš tak jako dávat nějak ideálně spát nebo jak to rict, mít jeho denní spánky jako denní prioritu číslo jedna. Tak snad si to ale vážně tim věkem sedne nebo kdyby tak ten zatracenej dudlicek pomohl! 

Online Karja
43928 příspěvků moje polička 29. listopadu 2021 20:41

Vari Jeee no dvojcata, to si nemusíš nic vyčítat. Tak zas řvaly obě, tak věděly, že tam nejsou samy:-D :-D 

Offline Evaeva
příspěvků moje polička 29. listopadu 2021 20:41

Vari jako s dvojčaty si fakt nemusíš nic vyčítat, u tebe platí ještě víc než jinde, že musíš hlavně přežít. Všechny dvojčata, co znám (teda asi troje) spolu mají hodně blízký vztah, to je moc hezké.

Offline betsey
4257 příspěvků moje polička 29. listopadu 2021 20:44

Evaeva no myslím, že cez deň je ten najhlavnejši problém práve ten, že to chuda je už dlho preťažené, kým zaspí. Pretože ona proste najlepšie spi vonku v kocari, lenže kým sa mi podarí dostat Alicu von, tak už je úplne vyradená. Snažím sa ju uspavat aj doma samozrejme, ale bohužiaľ, doma proste zaspať nevie. Ja teda dúfam, že sa mi podarí dostať Alicu do škôlky a tým padom ísť von s Koralkou hneď ako bude treba a zlepší sa to. No uvidíme 

Offline Vari
2173 příspěvků moje polička 29. listopadu 2021 20:49

Karja Jj, nocni koncerty byly tak fajn, ze jsme je museli rozestehovat, chlapecek uplne neocenil touhu sve sestry po nocnim pokecu a rozerval se, takze se pak rozervala i mala. chtela bych je zase sestehovat do jednoho pokoje kvuli vecernimu uspavani, ale to nehrozi, mala se v noci furt budi a chce si povidat. 

Offline Vari
2173 příspěvků moje polička 29. listopadu 2021 20:53

Evaeva Par dvojcat i vicercat v rodine mam a vsichni vypadaji v pohode, tak se uklidnuju, ze ti moji to snad taky zvladnou bez psychicke ujmy.:-)

Online Karja
43928 příspěvků moje polička 29. listopadu 2021 20:55

Vari A kolik jim je? My o tom sestehovani taky uvažujeme, protože jak píšu já spim s maloumalou a tatínek s velkoumalou. Takže je to takový partnersky debilni. Jenže sice už usínají ve stejný čas, budívaji se málokdy, jen tak nasahnou, že tam jsme, ale ráno vstává ta malá tak o hodinu a půl dřív a je hodně slyšet:-(. Plus teda třeba vcera jsem s ní spala tak, že jak jsem si o půl 11 ustalala, tak jsem o půl 6 vstala, tak tvrdě jsem spala! Takže asi na to ještě kašleme, přece jen ten komfort spánku je dulezitej. 

Offline Evaeva
příspěvků moje polička 29. listopadu 2021 20:57

betsey určitě se to zlepší, jednak na ní se školkou budeš mít víc času a pak taky, jak poroste. Je ještě opravdu malinká.

Offline Evaeva
příspěvků moje polička 29. listopadu 2021 20:59

Karja kluci spolu spí asi od 20 měsíců mladšího. Ráno taky vstávají často různě, ale kupodivu se neruší. Ze začátku jsem si občas brala malého do postele, když ho brácha ráno vzbudil, ale teď normálně zařezává, když staršího budíme do školky.

Offline Vari
2173 příspěvků moje polička 29. listopadu 2021 21:03

Karja Prave jen 15 mesicu. Malej spi v detskym pokoji, sambo v loznici a ja s malou v pokoji pro hosty. je to debilni, ale jiny reseni me nenapada.

Online Karja
43928 příspěvků moje polička 29. listopadu 2021 21:07

Vari Tak co nebude to navždy;-)