Vše o těhotenství a dětech

02. února 2017 08:39
Offline DrowRanger
3906 příspěvků moje polička 28. prosince 2021 21:57

continuity ano, cca tak dako to vychadzalo. Ja teda decko beriem okrem juna az augusta celorocne, rovnako aj synovi ho davam ale teda suplementunem aj horcik, cecko a b- komplex spolu so zelezom, syn vlastne dostava to iste okrem horcika (ten som tekuty mevedela kupit), tak ho napchavam susenymi datlami a amrhulami, ale nie vzdy na ne ma chut. A pritom chudak trpí dost často na krce, skusala som ho natieeat olejom s magneziom, ale nezniesol to palenie conje zo zaciatku pri jeho nedostatsku :/. 

Offline Evaeva
příspěvků moje polička 28. prosince 2021 22:02

dzizisketa jé, to je hezké, že budete mít miminka takhle blízko po soběUrčitě bude v pořádku, budu na ní myslet.

Offline Jos
příspěvků moje polička 28. prosince 2021 22:48

711990 My mame lahvicku druhou, protoze tu prvni jsem nekam zasantrocila . Jsem taky hrozna, do roka jeste jakztakz, ale ted to davam treba jednou dvakrat za tyden.
 continuity Jj. Nejak tak to vysvetloval kolega, od podzimu do jara nepomaha na decko ani prime svetlo.

Offline tina
6317 příspěvků moje polička 28. prosince 2021 22:55

Lékař ani lékárník by nikdy neměl doporučovat na prvním místě doplněk stravy (tam je deklarována pouze zdravotní nezávadnost), proto je Vigantol jasnou volbou, pokud je dostupný. Po té velké antikampani ze strany maminek se toto téma dost řešilo mezi odborníky a závěr byl takový, že 1 kapka Vigantolu denně koliky nezpůsobuje. Příčina stále jasná není, má se za to, že je to nezralostí trávicího traktu miminek, nesprávným sáním, ev. alergií na bílkovinu kr. mléka... Měla jsem potřebu to napsat, protože se to řeší poslední dobou pořád dokola, i když už ne tak intenzivně jako před pár lety. Kromě muže ho kapeme všichni od podzimu do jara. Kamarádi s RS berou tuším kolem dvaceti kapek denně. Vzpomínám si, že jsem četla (tuším) dánskou studii, kde byla nízká sérová hladina vitaminu D v novorozeneckém věku jasným rizikovým faktorem pro budoucí rozvoj RS. Další důvody proč vit. D suplementovat jsou jasné a když suplementovat tak prosím něčím bezpečným, kvalitním a účinným, zvlášť když tu rozhodujete za své děti. Pardon, ale chtělo to ven...

Offline Myrtila
5335 příspěvků moje polička 28. prosince 2021 23:02

Potrefenáhusa Na tu mongolskou skvrnu jsem se ptala doktorky taky, do te doby jsem o tom nikdy neslysela, a ona byla dost prekvapena, ze to neznam a nevim, jestli to mely nejake dalsi deti v rodine. Nic jsem negooglila, ale myslela jsem si, ze je to modrina z porodu, kdyz syna tahali ven - tim jsem ji taky docela pobavila

Offline dzizisketa
8960 příspěvků moje polička 28. prosince 2021 23:09

tina 

Já s tím tak nějak souhlasím. Vigantol bere u můj táta, kvůli degenerativním změnám na pohybovém aparátu, má Bechtěreva aj., malému dávám Vigantol stále, kromě těch pár letních měsíců.

Offline Potrefenáhusa
38858 příspěvků moje polička 28. prosince 2021 23:36

tina to bolení břicha, plynatost a podobny radosti má vigantol uvedeny i v pribalovym letáku mezi vedlejšíma ucinkama, tak mi přijde takový divny to u novorozenců popírat, ze to rozhodne nemůže mít souvislost, pak to vede k tomu, ze spousta lidi koupi radši potravinovej doplněk a pediatrovi to radši ani neřekne 

Offline tina
6317 příspěvků moje polička 29. prosince 2021 07:55

Potrefenáhusa jasne ze je to tam napsany, protoze mame hlaseni o nezadoucich ucincich leku a neco jako plynatost, travici dyskomfort... je v naproste vetsine pribalovych letaku. To je dalsi vec, ze doplnky stravy zadny pribal. letak nemaji, tak nikoho nevydesi. A mimochodem na doplncich stravy nesmi byt napsano, ze cokoli leci. Na skole jsme slychali dost casto, ze pacienti by ten pribal cist vubec nemeli, protoze kdyz pak uvidi ten zpravidla obsahly seznam, tak to vede jen k tomu, ze lek nezacnou/prestanou uzivat. Takze je to i o edukaci ze strany zdravotniku, to je zas dalsi otazka....

Offline Potrefenáhusa
38858 příspěvků moje polička 29. prosince 2021 08:15

tina však já to nerozporuju, psala jsem to hned v úvodu debaty, ze krom vigantolu žádný lek není, takže pediatr ani nic jinyho nabídnout nemůže, ale štve mě popírání a shazování problému, který s tím třeba moje dite fakt mělo. 
Mne po vigantolu nebylo vůbec nic

Offline dzizisketa
8960 příspěvků moje polička 29. prosince 2021 11:18

Evaeva 

My se nedomlouváme, ale ti starší jsou Od sebe tři měsíce. Takže kdybychom náhodou měly třetí dítě,tak to už by byl asi termín stejný

Offline Evaeva
příspěvků moje polička 29. prosince 2021 11:45

dzizisketa to je super! My je se švagrovou máme po roce na podzim během jednoho měsíce. Akorát neteř je na jaře, o rok a půl starší než syn.

Offline Kokoska
34953 příspěvků moje polička 29. prosince 2021 12:42

My mame 5 ze 7 vnoucat narozenych v obdobi od 1.8. do 10.9. Samozrejme v ruznych letech, nejstarsi je 9 a nejmladsi 5 mesicu. Ale 2 z nich jsou dokonce ve stejny den, nahodou ta nejstarsi  a nejmladsi, a jedno hned druhy den po tech dvou.

Offline Garfie
28559 příspěvků moje polička 29. prosince 2021 13:08

Kokoska Dlouhý zimní večery asi.  Známí mají dvě děti ve stejný den, co ti si už chudáci vyslechli na tohle téma vtipů...

Offline Kokoska
34953 příspěvků moje polička 29. prosince 2021 13:12

Garfie no jasne, a taky pry nepocitali, ze se to povede takrka okamzite

Offline Evaeva
příspěvků moje polička 29. prosince 2021 13:15

Garfie já mám jedno dítě na ségry narozeniny a druhé dva dny po narozeninách švagrovéOno teda většina příbuzenstva je narozená v období od půlky srpna do půlky listopadu.

Offline Potrefenáhusa
38858 příspěvků moje polička 29. prosince 2021 13:19

Kokoska u nás je taky celá rodina narozena od června do září, kromě mě teda 

dite je narozený dva dny po svatku mamy a den po svatku strejdy (a stý vyroci narozeni moji babičky jsme presvihly jen o 9 dní)

Offline Evaeva
příspěvků moje polička 29. prosince 2021 13:20

Ach jo, kluci mají náběh na zánět průdušek. Zatím bez antibiotik naštěstí. Copak ty nemoce nikdy neskončí?!

Offline brrr
12341 příspěvků moje polička 29. prosince 2021 13:23

Garfie Mladší se měl narodit na narozeniny staršího. Trochu to flákal, tak je o devět dnů později.

Offline betsey
4257 příspěvků moje polička 29. prosince 2021 13:39

Evaeva ach jaj, to mi je ľúto. U nás nebol nikto chorý od polky októbra, dokonca aj ten deň a pol v škôlke v decembri Alica ustala. V nedeľu mame ísť na dovolenku, tak si držíme všetky palce, nech dovtedy decká neochoreju 

Offline Evaeva
příspěvků moje polička 29. prosince 2021 13:43

betsey taky držím palce! My bysme v lednu taky rádi vyjeli na hory. Syn byl naposledy ve školce na Mikuláše, od té doby jsme doma. Tím pádem jsem doufala, že aspoň vánoce budou ve zdraví. Předtím byl teda nemocný často, ale až na jednu velkou rýmu a ten kovid to bylo vždy na pár dní.