Vše o těhotenství a dětech

02. února 2017 08:39
Offline mnum
2141 příspěvků moje polička 05. ledna 2022 10:20

MPLeepodle popisu to zni jako typicky afektivni respiracni zachvat. Osobni zkusenost nemam, jen zprostredkovanou. Radi se fouknout nebo prsknout vodu do obliceje (NE strcit pod studenou sprchu, jak jsem se taky docetla v nejake maminkovske diskuzi, i kdyz zde takovou radu neocekavam, tady jsou same rozumne zeny), aby se to dite jakoby leklo, probralo z toho. Mozna vas prakticka posle na neurologii. Drzim palce at se to neopakuje, ale i kdyby, budes vedet lepe hned zareagovat, obecne rodice co to zazivaji uz ponekolikate, zustavaji uz pri tech zachvatech vic v klidu, protoze vedi, ze to za chvilku odezni. 

Offline MP Meri
5672 příspěvků moje polička 05. ledna 2022 10:42

Šiši, o foukání slyším poprvé v životě, kde že se vracej ty mateřský diplomy ?

Offline Pinot Noir
29887 příspěvků moje polička 05. ledna 2022 10:48

MP Meri to je tu prostě armáda afektovaných hysteriků, buď ráda, že máš klidnýho flegmoše

U nás první nedýchání proběhlo přímo v ordinaci u pediatra, doktorka zkušeně foukla, tak jsem to hned vzala jako správné řešení.

Offline Evaeva
příspěvků moje polička 05. ledna 2022 10:58

Pinot Noir hele to je zajímavý, kluci jsou spíš flegmatici, ale tohle zadržování dechu měli taky Nevím teda, jestli by se po chvíli nadechli, já foukala hned. Ani nevím, kde jsem tu radu vzala.

Offline betsey
4257 příspěvků moje polička 05. ledna 2022 10:58

MP Meri

A teda úplne tomu nerozumiem, kedy mám fúkať preventívne? Hneď ako začne plakať alebo keď hysak začína naberať na obrátkach? 

Offline Potrefenáhusa
38863 příspěvků moje polička 05. ledna 2022 11:24

betsey když přestane dejchat (taky jsem o tom neslysela)

Online mirajo
2663 příspěvků moje polička 05. ledna 2022 11:28

MP Meri Taky to neznám. Všechno vrátím, děti si nechám, i když flegmatičky to teda nejsou.

Offline mnum
2141 příspěvků moje polička 05. ledna 2022 11:28

betsey ked place a je vo vydychu a vydychava a vydychava a uplne sa v tom zasekne, je akoby v takom krci, moze mat taky vydeseny vyraz v tvari, potom velmi rychle moze zmodrat okolo ust a aj ,,zhandrovatiet", oci sa pretocia hore. Tak v tej chvili ked vidis ze uz ma prilis dlhy a taky usilovny vydych, mozes fuknut

Offline Karja
44702 příspěvků moje polička 05. ledna 2022 12:05

Ja o tom nikdy neslyšela o tom foukání! A to holky řvou jak paviáni, ale zdá se, ze víc než vědomě;-). A to je ještě navíc odesíláme do pokoje při těch jejich ječících scénách. Tak to by bylo hodně blbý, člověk by si rikal, jak se tam uklidnily a ony by tam byly zmodraly! 

Offline Mohučanka
7364 příspěvků moje polička 05. ledna 2022 12:56

Karja já jsem taky o foukání nikdy neslyšela dcera se čas od času vytočí tak, že pak už neřve, ale sípe "nejde zastavit! nejde zastavit!", ale dokáže si to uklidnit napitím vody. Zaplaťpámbu, popis toho záchvatu (modré dítě, oči v sloup) je tedy děsivý.

Offline letfenixa
10878 příspěvků moje polička 05. ledna 2022 13:12

Ja som raz fukla synovi do tváre v strachu, že začína takýto záchvat a jeho to ešte viac rozzurilo

Offline letfenixa
10878 příspěvků moje polička 05. ledna 2022 13:15

A stale neviem, aké je to mať dieťa,  čo sa aspoň samo prehrá bez vyzadovania komunikácie.  Ani minúta neprejde bez "mama, pozri". V pondelok po dentalnej išiel k našim a ja na ORL, ja som si to tak užila!

Offline Evaeva
příspěvků moje polička 05. ledna 2022 13:24

Karja ty větší už to podle mě nedělají, aspoň kluci tak od roka foukat nepotřebovali. Tohle se dělo spíš když byli mimina třeba při přebalování a tak.

Offline Karja
44702 příspěvků moje polička 05. ledna 2022 13:27

Evaeva Aha, aha. No jako holky vždy vypadají víc než při smyslech! Dokonce kolikrát když odejdu zavládne naprosté ticho, protože zájmový objekt je pryč! 

Offline Evaeva
příspěvků moje polička 05. ledna 2022 13:47
Offline slniecko admin
19569 příspěvků moje polička 05. ledna 2022 14:09

MPLee základný princíp je najprv vyšetriť či nejde o fyziologický problém a až potom riešiť psychiku. Čo nehovorím, že ste nutne museli volať záchranku, keď ste videli, že je už v poriadku, ale pre istotu by som ešte volala pediatričke.

Ak sú to skutočne (a veľmi pravdepodobne sú) afektívne záchvaty, tak je to v skutočnosti podstatne desivejšie vyzerá, než by to bolo nejako nebezpečné, ale áno môže sa to opakovať. Ak sa to opakuje pravidelne, je dobre "vychytať" spúšťače a vyhýbať sa im podľa možnosti, kým z toho veku nevyrastie.

Offline MPLee
3033 příspěvků moje polička 05. ledna 2022 14:16

slniecko Ďekuji. pediatričce jsem se dovolala kolem obeda, posila nas na kardiologii znovu, ale jinak nic. Priste zkusim fouknout hned, jak bude s nadechem otalet. To je vlastne i jedine, co nam doktorka poradila. Nevim, jestli by se vcera jeste rozdychala sama, kdyz byla v bezvedomi s docela dlouhou zastavou dechu a bila jako stena. Treba ano, ale uplne jako bezpecna situace uz mi to neprislo. Spoustec byl pad, coz bohuzel u ani ne rocniho ditete, ktere beha, vyloucit neumim. Ale ano, ted budeme v pozoru, kdykoliv zacne plakat  

Snad se to bude opakovat co nejmene, dneska uz je zase k nezastaveni

Offline Potrefenáhusa
38863 příspěvků moje polička 05. ledna 2022 14:19

MPLee skritecek sikovnej  zní to opravdu děsivě, moc vám preju, aby se to už neopakovalo. 

Offline Evaeva
příspěvků moje polička 05. ledna 2022 14:37

MPLee myslím, že příště prostě foukneš hned, jakmile bude s nádechem chviličku otálet. Jestli teda nějaké příště bude.

Offline slniecko admin
19569 příspěvků moje polička 05. ledna 2022 14:40

MPLee no to je jasné, že pád sa nedá, ale niektoré deti to majú trebárs z návštevy supermarketu, kde je množstvo umelého svetla, hluk a milión rôznych podnetov, alebo z nejakej konkrétnej hračky, alebo keď sa prešvihne doba keď sú zvyknuté ísť spať...atď....tam sa tomu často vyhnúť dá. Preto píšem "ak je to možné".