Vše o těhotenství a dětech

02. února 2017 08:39
Offline Mrakoplas
9996 příspěvků moje polička 05. ledna 2022 01:07

Kokoska haha, starší síce nevie prehrávať ale pri ovocnom sade fandí havranovi a vždy sa s ním podeli ak má málo 711990 

Offline letfenixa
10878 příspěvků moje polička 05. ledna 2022 04:33

DrowRanger tiež si myslím,  že dieťa začne vnímať svet, a už nebude úplne bezudrzbove.  Náročné je to v tom, že máš ešte staršieho a neplanujes dlhodobo nepracovat.  

Offline Gatita
8630 příspěvků moje polička 05. ledna 2022 07:25

DrowRanger taky myslim, ze nedelas nic spatne. Detem se ty navyky menily snad co 3 mesice. Mam to ted v primem prenosu doma, akorat ze nasemu diteti jsou cerstve dva roky. Prvnich par mesicu jen spal, usinal sam, davala jsem ho do postylky bdeleho a on se tam uspal sam-rikala jsem si, jak to mam zmaknute (ale i v prubehu toho prvniho roku byla obdobi, kdy spal blbe a v noci se 100× vstavalo, nebo se musel chovat do usnuti, ale obecne spal skvele). Zato ted! Musim s nim byt, dokud tvrde neusne, coz trva kolikrat i pres hodinu. A pak spi s nami v posteli, protoze jinak se budi a breci. S nami spi spokojene celou noc. Zato ja jsem uz polomrtva, vsechno me boli, svaly, kosti, i par modrin uz mam. Muz je taky jako zombie. Je to strasny, strasny a nevim, co s tim. Trochu si slibuju od reorganizace detskeho pokoje, ze by mohli kluci spat spolu, ale to bude na dlouho a s nejistym vysledkem.

Offline Pinot Noir
29887 příspěvků moje polička 05. ledna 2022 07:37

Gatita mám ti rekapitulovat, k čemu vedla reaorganizace dětského pokoje a společné spaní kluků?

Offline rasaNori
8844 příspěvků moje polička 05. ledna 2022 08:09

Gatita u nas to je fajn, kdyz jsou holky v pokoji spoku, a klepu na vsechno, aby to tak i zustalo. Malokdy prijde jedna nebo i druha za nama. Akorat ted jsme spali 3 tydny v aute, spolu, tak jsem zvedava na dnesni noc. A zitra je bude v noci hlidat babi, protoze nocni, a v sobotu odjizdime na horo lyzak na tyden, takze si vlastni postele uzijou z lehka jenom... 

Offline Evaeva
příspěvků moje polička 05. ledna 2022 08:40

Gatita U nás to bylo dobré hlavně v tom, že jsme mladšího mohli vyexpedovat dřív. Spíš k nám chodí starší, ten se totiž nebojí přejít přes celý byt a lehnout si mezi nás. Když se vzbudí mladší, chvilku tam s ním počkám a je to. Ten u nás spí akorát, když je nemocný a pořád se budí.

Offline MPLee
3033 příspěvků moje polička 05. ledna 2022 08:45

Máte někdo zkušenosti s afektivním zadržováním dechu, afektivní poruchou? Včera jsme zase měli moc příjemný večer. Připravovala jsem večeři, malá si pěkně hrála. Běžela ke mě s nějakou hračkou v ruce, vrazila do mě a přepadala na záda a uhodila se o podlahu do hlavy. Nic vyjímečného, stalvá se jí to a ten pád nebyl nijak děsný, prvňe dopadla na zadek, až pak se překlopila na záda a hlavu. Začla ječet, vzala jsem jí do náruče a začla konejšit. Jenže ona přestala dýchat. Tak jsem čekala kdy se teda nadechne, až se jí zvrátili oči v sloup, zbledla a zhadrovatěla. Nedýchala ani nereagovala, tak jsem řvala na muže, ať volá záchranku a začla resuscitovat. Po 4 vdechnutí se probrala, chvilku ještě plakala, nakojila se a dobrý. Zorničky kontroluju, je uplně v pohodě, ale znovu to zažít nechci. Může to být ta afektovní porucha a mám to čekat častěji? Nebo mám hledat nějakou jinou příčinu? K doktorce se nedá dovolat, celou noc jsem si vyčítala, že jsme tu záchranku nakonec zrušili, ale ona se probrala relativně rychle. Fuj, je mi zle ještě teď. 

Offline MaeGandal
1632 příspěvků moje polička 05. ledna 2022 08:54

MPLee uf, to zní děsivě. Radí se fouknout do obličeje, když přestanou dýchat. Na nic nečekat. Já to použila jen párkrát, ale fungovalo. 

Offline Evaeva
příspěvků moje polička 05. ledna 2022 08:58

MPLee já teda foukala často, ale takhle dramatické ty situace nebyly ani zdaleka. Teda fuj, snad už se to nebude opakovat.

Offline MPLee
3033 příspěvků moje polička 05. ledna 2022 08:59

MaeGandal příště vyzkouším. Ona když začne hysterčit, tak to mývá, že jí trvá déle, než se nadechne. Nenapadlo by mě, že se nenadechne vůbec a uplně ztratí vědomí. 

Offline Potrefenáhusa
38863 příspěvků moje polička 05. ledna 2022 09:05

MPLee teda moc lituju

já úplně nenávidím ty nekonečný vteřiny, než začnou po pádu řvát

Online Tabea
8112 příspěvků moje polička 05. ledna 2022 09:06

MPLee dcera to taky jednu dobu měla, když se bouchla/lekla. Já foukala hned, nikdy neomdlela úplně. Můj táta pak na ní foukal pokaždý, když začala brečet. Měl z toho strašnej strach, že by omdlela. Vždycky říkal, že fouknutí nic nestojí.
Určitě bych informovala prarodiče a jesle, aby byli připraveni. 

Online Tabea
8112 příspěvků moje polička 05. ledna 2022 09:07

MPLee Každopádně přeju, aby to poprvé bylo zároveň i naposledy. Musel to být strašný šok.

Offline 711990
18318 příspěvků moje polička 05. ledna 2022 09:22

MPLee mozna bych ji nechala zkontrolovat, ale ja jsem taky foukala hnedka, proste co nejviv se nadechnout a prudce ji fouknout do obliceje. Ale nikdy neomdlel, delala jsem to preventivne no.

Offline Pinot Noir
29887 příspěvků moje polička 05. ledna 2022 09:25

MPLee foukala jsem mockrát, funguje to. Tak daleko to teda kluci nikdy nedotáhli, ale já teda foukám do obličeje okamžitě.

Offline letfenixa
10878 příspěvků moje polička 05. ledna 2022 09:35

MPLee hrozný zážitok

Offline MPLee
3033 příspěvků moje polička 05. ledna 2022 09:38

711990 az se dovolam doktorce, tak se snad na kontrole domluvime. Jinak od narozeni chodi i na kardiologii a nic neobjevili... 

A i pro ostatní - ona hnrd po pádu začala plakat, až uprostřed řvaní dýchat přestala. Trik s foukáním jsem neznala, mockrát děkuju za rady. 

Offline Vari
2220 příspěvků moje polička 05. ledna 2022 10:07

MPLee Holka byla teda mladsi, ale na rehabilitaci jednou jecela tak, az prestala dejchat a cela zmodrala, orientacni mereni saturace melo desive hodnoty. Nastesti se to stalo v nemocnici, nasledovalo kolecko odbery krve, kardiologie, ekg a jedinej vysledek byl ten, ze je devce v poradku, jen je drobet afektivni. 

Offline Mohučanka
7364 příspěvků moje polička 05. ledna 2022 10:07

MPLee no to je hrůza, snad už se to nebude opakovat.

Offline Jos
příspěvků moje polička 05. ledna 2022 10:14

MPLee Taky jen foukam. Zachvat ma syn skoro denne, ale jen zrudne az lehce zfialovi, nic horsiho nastesti. Ale ty sekundy az mozna desitky sekund jsou nekdy nekonecne. Snad uz to znova nezazijes, muselo to byt hrozne.