Vše o těhotenství a dětech

02. února 2017 08:39
Offline Karja
44702 příspěvků moje polička 04. ledna 2022 20:10

Kokoska Jo, teda velkamala ji chytla strašně brzo! Teď ji to taky chytá, ale to odkoukava nějaké ječení od mladší hodně. Dneska jsme byly na větším nákupu a bylo to jak drezurovat opice, zachytila jsem nepekny pohled od známé, už jsem měla připraveno ,,Kateřino ty si dej dohromady vlastní život,,. Ale zůstalo jen u pohledů, nic o sprateccich či neschopné matce neříkala. Nevím co má na životě špatnýho, ale určitě by ji to naštvalo, každej něco má nebo si myslí, že má nebo si myslí, že ostatní si myslí, že má:-D. 

Offline betsey
4257 příspěvků moje polička 04. ledna 2022 20:10

Kokoska áno, čokoláda s citrónovými krupinkami je prakticky ovocný šalát

Offline letfenixa
10878 příspěvků moje polička 04. ledna 2022 20:13

Kokoska a navyše,  keď ťa tú zdravú čokoládu nik neuvidí jesť, tak sa to do kalorickeho príjmu vooobec nepočíta

Offline Evaeva
příspěvků moje polička 04. ledna 2022 20:14

Karja tak na velký nákup s dětmi jsme se ještě neodvážilimy se tomu teda vyhýbáme jak čert kříži nezávisle na dětech. Ale chápu, že na vesnici to jinak nejde.

Offline betsey
4257 příspěvků moje polička 04. ledna 2022 20:27

DrowRanger možno sa napraví, Korálka sa napravila. Teda spáva si stále len tie svoje pol hodiny, ale zaspí sama, koľkokrát ani neviem kedy. Dnes zaspala pri obrovskom ziapote deciek v detskom kútiku a pospala si tam tu svoju pol hodinu, keď ju položím do postieľky, zaspí tiež.

Keď chcem, aby spala dlho, tak to teda ju musím zobrať do kocara a tam ju uspavat tým procesom, že keď sa po pol hodine zobudí, musim ju ďalšiu pol hodinu voziť po nerovnom povrchu, nerozprávat sa s nikým a vyhýbať sa hlasným zvukom, keď sa jej podarí zaspať, tak potom vie tvrdo spat aj ďalšiu hodinu a pol až dve. Dnes prespala celý výlet na Hrebienok a vlastne ani neviem kedy zaspala 

Offline Karja
44702 příspěvků moje polička 04. ledna 2022 20:28

Evaeva Jako ne velký nákup, normální běžný nákup v supermarketu. Jako jde to jinak, buď by mi tu menší pohlídali ráno rodiče a nebo to většinou děláme tak, že jedu nakupovat vecer, když je sambo už doma. Ale tak prostě taky to občas sjedeme společně, když zrovna něco potřebuju a nechce se mi to nějak plánovat, kdy budu mít čas kam jet. Holky nakupují hrozně rády, ale preferuji menší obchůdky teda a víc kontaktu s prodavačem než jsou markety. hlavně ten vozejk to je jedna si vyrve že v tom pojede, pak si to rozmyslí, chce ven, obě dvě venku být nemůžou, takže namotivovat k uložení tu druhou....no k máme do práce máme zakázáno chodit, ale občas ji tam jedeme vyškádlit.  

Offline continuity
43129 příspěvků moje polička 04. ledna 2022 20:32
Reakce na letfenixa:

Kokoska a navyše,  keď ťa tú zdravú čokoládu nik neuvidí jesť, tak sa to do kalorickeho príjmu vooobec nepočíta

​Zaistiť, aby ta dieťa nevidelo jesť sladké,znamená ten príjem spálit tak 2x.

Offline continuity
43129 příspěvků moje polička 04. ledna 2022 20:34

Dnes se ve mě něco zlomilo a snažím se rozchodit dětem na počítačích Norton family. Ještě o tom neví.

Offline Evaeva
příspěvků moje polička 04. ledna 2022 20:35

Karja no u nás ty malé obchody moc nejsou, takže klasicky Albert, ale za deset patnáct minut mám nakoupeno. Když mám pár věcí, nechám je klidně i na autíčku před pokladnami, ale zrovna včera se tam nějak postrkali do řevu a musela jsem je odvést. Starší byl hrozně ukázněný už jako malý, normálně šel vedle kočárku, podával věci, na nic nešmatal, to mladší je jiné kafe, to má člověk co dělat. Ale klasický velký týdenní nákup nedělám ani sama, natož s nimi.

Offline Kokoska
34954 příspěvků moje polička 04. ledna 2022 20:36
Offline DrowRanger
3906 příspěvků moje polička 04. ledna 2022 21:43

Kokoska ja teda neviem, ako dlho to tu sledujes, ale Artur mi zacal normalnejsie spat ked mal 2 roky . Pamatam si obdobie, kedy par mesiacov som bez prehanania v noci nenaspala viac ako 20 minut vkuse (asi lepsi vyraz by bol, ze si och moc nepamatam ). Ale Olivia bola do pondelka bezudrzbovy novorodenec a zrazu sa to nejak pokaslalo, neviem prist na to, ci sme my niečo urobili zle alebo je to bezne, kedze starsi kus bol problemovy od prveho dna ktory som s nim stravila .

betsey tie 30 minutove spabky si pamatam uplbe presne a je to strasne . U nas su aktualne zle najma neskore poobedia a vecer, dnes som ju skoro hodinu hojdala a nosila kym vobec bola ochotna sa nakojit a zaspala pri kojeni. Doteraz sme frcali stylom po zobudeni prebalit, pomojkat, ponosit, nakojit a spala paradne a teraz uz zacinam pozorovat, ze jej vytvaram blbe spankove asociacie . Ibak minule som sa pytala kamosky co ma 5 mesacne dieta, ze ako ho ucila zaspavat v postielke, ze moja aj ked ju tam poozim ospalu zacne po chvili plakat. A ona mi povedala, ze ved normalne, polozila ho a on chvilku mrncal a potom zaspal. Ze aj s prvym to mala tak. No kde je spravodlivost, ked sa nadelovali spiace deti?

Offline rasaNori
8844 příspěvků moje polička 04. ledna 2022 21:55

Karja po trech tydnech v jednom aute a furt spolu se tesim az ty male pujdou zitra do skolky a muz do prace. Dneska jsem jim o tom vykladala a starsi mi rika: a co budes delat ty, maminko? Tak jsem odvetila ze nic, ze si lehnu na gauc a budu se tesit jak na me nikdo nemluvi a nic po me nechce. A mala se zacala smat a rika, ze teda zustane se mnou doma, aby mi s tim nicnedelanim pomohla

Offline Evaeva
příspěvků moje polička 04. ledna 2022 22:14

DrowRanger jsou to dva dny, to se může ještě napravit, třeba jí trošku pobolívá bříško nebo je to nějaká mírná forma spurtu.

Já tu rutinu u obou měla opačnou, po probuzení nakojit, přebalit, chvíli si pohráli pod hrazdičkou, chvíli pochovat a pak spát. 

Offline Kokoska
34954 příspěvků moje polička 04. ledna 2022 22:15

DrowRanger ono to tak ale byva, ze novorozenec postupne, jak zacina vic vnimat okoli, ty spankove navyky meni. Nemyslim, ze bys delala neco spatne. Je fakt, ze ta nase mala spi (zatim, snad to vydrzi) v noci pry docela dobre, jen jsou dny, kdy usne 2x na 20 minut a jinak řve bez zjevne priciny. Jo, da to praci, aby se deti dozily dospelosti a neprivedly pritom rodice do blazince

Offline slniecko admin
19569 příspěvků moje polička 04. ledna 2022 22:37
Reakce na letfenixa:

žluťásek našla som fotku, hráči si vyberú nákupný zoznam a postupujú herným poľom cez rôzne obchody a ak sú v obchode, kde je karticka s tovarom podľa ich nákupného zoznamu,  tak si ju zoberú.  Výhra ten, kto má hotový prvý nákup. 

​No tak takét alebo veľmi podobné mal môj syn v slovenčine, alebo češtine...lenže je to určite vyše 10rokov dozadu a kúpila mu to mama myslím v Tescu. Takže možno by sa dalo skúsiť pohľadať po bazároch.

Jeho totiž iné hry ako o potravinách nezaujímali a toto bolo super že tam boli kartičky, lebo tam kde to bolo vo forme figúrok (ako trebárs prvý ovocný sad), tak to sa vždy hralo raz, potom to skúsil zjesť a keď to nešlo tak to poodnášal do svojej detskej kuchynky. Kartičky sa držali.

Offline Kokoska
34954 příspěvků moje polička 04. ledna 2022 22:54

slniecko ja jsem dneska zrovna ten sad s vnukem hrala, ale to dite fandilo havranovi, svindlovalo a prosazovalo nazor, ze havran taky potrebuje papat!

Offline 711990
18318 příspěvků moje polička 04. ledna 2022 23:02

Kokoska Tonda taky fandi havranovi a snazi se mu nadrzovat:D kdyz uz havran nepostupuje, aspon ochutnava ovoce

Offline slniecko admin
19569 příspěvků moje polička 04. ledna 2022 23:08
Offline Kokoska
34954 příspěvků moje polička 04. ledna 2022 23:11

711990 no vida!

Sad jsme hrali jen 2x, ale jinak... dite rozda role, pricemz ja jsem policajt, lupic, opravar aut i popelar, pak sedi a spokojene kouka, jak se snazim, pripadne me nespkojene peskuje, co delam spatne

Offline Evaeva
příspěvků moje polička 04. ledna 2022 23:18

Kokoska já to hrála se synovcem, neteř nám vozila ovoce autíčkem ze skladu do košíku. Pak to synovce přestalo bavit, odešel a já říkám, že to teda uklidím. A ona na mě tak kouká a prý Néé, já chci ještě hrát!