Mno, tak jedu z práce po nejnabitějším týdnu v roce. Kromě úterka, kdy jsem pracovala z domu (a i tehdy jsem odpracovala pět hodin), jsem byla každý den v kanclu sedm až osm hodin, a to jsem vstala od stolu jen na WC, abych nestrávila v práci ani o minutu déle, než je nutné. A rovnou říkám, že je to masakr, když pak doma čeká další šichta. Budu si ten svůj úvazek na 15 hodin týdně hýčkat, takhle bych trvale pracovat při současném věkovém rozložení dětí nechtěla. A nezvládla. A to nemluvím o chudácích prarodičích, kteří měli tři dny mladšího na krku od půl deváté do ... no, teprve jsem na cestě domů.
. Těm dlužím modré z nebe!
Vše o těhotenství a dětech
Evaeva jasne, ja ešte nejdem do práce, do škôlky ho vezmú až od septembra. To som si len tak povzdychla keď čítam vaše skúsenosti. Trochu sa to lepší, možno nie je na tom tak "zle", len keď ho vidím oproti staršiemu. Včera sme došli z chaty a keďže na Slovensku konečne od 3.1. otvorili reštaurácie, tak sme šli na večeru. Starší vstúpil a začal všetkých hostí zdraviť Ahoooj a mávať, chodil sa baviť s čašníčkami (pre istotu dodávam, že im to nevadilo, inde by som mu to nedovolila). Mladší len opatrne vykúkal z miestnosti kde sme sedeli a odvážil sa ju opustiť len keď sme ho držali za ruku :)
Pinot Noir Toto sa bojím, bojím. Tu neexistujú čiastočne úväzky, absolútne neviem ako to budem stíhať. Preto(nielen) do pôvodnej práce nechcem ísť (je v inom meste, takže aj dochádzanie) ale tu je to s prácou taká bieda, že fakt neviem či dačo nájdem. O skrátenom úväzku ani nesnívam, to je čistá utopia.
MPLee asi mají zkušenost, že dětem se líbí kedacos ![]()
Mrakoplas no úprimne, ja som zatiaľ v rozpoložení, že budem trvať na čiastočnom úväzku, aj keby som mala ísť dokladat tovar do tesca. Absolútne si neviem predstaviť, ako vlečiem trojročnú do škôlky a prvacku do školy a potom letím cez celé mesto na siedmu (to je obvyklý začiatok pracovnej doby v našom meste), som tam do pol štvrtej a potom cez poobedne zápchy utekám pre jednu a pre druhú a s prvackou sa ešte učiť plus sichta v domácnosti. A to pri mojom mužovi, ktorý je v rodine len do počtu. Fuj, som sa orosila, len to píšem ![]()
betsey no ja tiež vravím, že pôjdem aj upratovačku robiť, len nech to stíham ale popravde, rada by som sa takémuto scenáru vyhla
. Ja tu mám síce mamu a tá pomáha nadštandardne, ale má svoju záhradu, tam trávi celé dni od jari do jesene a nemôžem po nej chcieť aby mi vyzdvihavala a strážila deti. Sambo do počtu nie je ale nemá prácu, kde sa môže každý deň zdvihnúť o štvrtej a ísť, niekedy ma telca do večera.
Syn začal opäť spávať viac-menej nalepený na mne, aj keď sa v noci zobudím a idem na wc, v ten moment je hore a pýta sa, kam idem. A to za tie tri týždne prázdnin bol u babky len dvakrát, aj to len na chvíľu.
Ad plné úväzky, síce ho už mám, ale čas povinnej prítomnosti na pracovisku do 13,15.
Pinot Noir já jsem o částečném úvazku byla rozhodnutá ještě před mateřskou. A budu ho chtít aspoň do třetí třídy dětí
Určitě se to dá zvládnout na plný, ale ten stres mi za to nestojí. To je i důvod, proč chci ještě příští rok pracovat co nejvíc z domu.
Takže my jsme taky přežili můj první pracovní týden, úvazek mám zatím 60%, což se třetími narozeninami malého v březnu padá. A dojmy jsou poněkud smíšené, je a bude to masakr, jsem šťastná, že malý už chodil na podzim do školky, protože plačící na noze visící dítě by mi ještě dodalo. Současně se na ně hodně těším a mám i víc trpělivosti. Rána jsou šílená, starší odmítá vstávat (a večer samozřejmě i chodit nějak slušně spát, ale na tom zapracujeme). Nejhorší ale je, že už tři týdny jedeme noční běsy, a to tak 5-6x do týdne, už jsem z toho úplně na nervy. Nějaké rady, triky nebo aspoň zkušenosti?
letfenixa to je výhoda učitelky, že ty přípravy můžeš dělat z domu. I když už jsem slyšela i o řediteli, co vyžadoval přítomnost učitelů ve škole těch 8 hodin.
Mrakoplas Připomněla jsi mi jednoho našeho (už teda nevím kterého, oni jsou do větru oba), jak jsme ho našli v hospodě v kuchyni, jak čumí do trouby (vypnutá, kuchař byl s ním a hospoda bylo spíš prázdná nez poloprazdná).
Evaeva Takového ředitele (rsp. ředitelku) znám taky. Učitelé na 1.stupni (=fakt denní opravování sešitů a přípravy) musí být ve škole min. do dvou. Ovšem ve třídách mají družinu, takže musí sedět v kabinetu, kde mají k dispozici jediný počítač a ke stolu se sotva vlezou, představa, že tam opravuješ sešity je utopie. Takže tam sedí, pijí kafe a pracují večer doma, mazec.
Kdyby někdo sháněl hezkou knihu pro dítě od čtyř let výš, vřele doporučuji tuto...

Garfie já takové věci nechápu, jako by přítomnost učitele ve škole zaručovala kvalitu těch příprav a oprav. Na druhou stranu někteří učitelé (čti moje ségra
) nechápou, že ostatní zaměstnanci nejsou tak flexibilní, protože zatímco ona si ty přípravy udělá třeba v neděli dopoledne, někdo si těch 8 hodin musí odsedět v kanclu.
Evaeva Přesně, na oboje!!! (taky ségra učitelka
, i když teda já mám tu pracovní dobu ještě volnější, ale zase mám zkušenost i s jinou prací)
Garfie víš co, tak ona nemá ani plný úvazek, má ještě okolo svoje věci, prostě klasický hudebník učitel. Navíc je svobodná bezdětná
Takže já ten její pohled chápu, ale někdy je to vtipné.
MPLee Jeéé! ![]()
Evaeva niektorí ľudia proste nemôžu prekusnut, že si neodsedis 8 hodín v práci. Známa pracuje ako letuška, počas tehotenstva nemohla lietať, vtedy zvyknú dostávať plat ale byť doma. Ale jej šéf trval na tom, že bude sedieť každý deň u jeho asistentky v kancelárii (bez práce, bez Pc, len sedela každý deň na gauči a nudila sa a on o tom samozrejme vedel, že nema čo robiť).
. Bonus je, že to mala hodinu autom z domu.
Evaeva Jo, tomu rozumím. :-) Já mám hodně kamarádek učitelek, vždycky říkám, že jejich hlavní problém je, že nikdy neopustily školu-a ony to i přiznávají, často to cítí jako handicap. Myslím to v dobrém, ale chybí tam takový nějaký střet s jinou realitou, nevím jak to přesně říct. Prostě všechno vidí svou optikou.
Nejnovější komentáře k vůním
Nejnovější články
Nasaj (vůně) v KORY
Esxence 2026: Zavíračkou to nekončí
Esxence 2026: Podruhé. Teda pokračování.