Vše o těhotenství a dětech

02. února 2017 08:39
Offline MPLee
3033 příspěvků moje polička 08. ledna 2022 11:07

Potrefenáhusa  a taky knížku! Housátko je krásná holčička. A Goliáš je jak osobní strážce 

Jinak teda u nás doma je to muž, kdo má vyšší standart co se týká úklidu. Problémy to ale nedělá. Běžný úklid dělám já, když malá spí (utřít prach, vysát, vytřít, koupelny), když to z nějakého důvodu nestihnu a on se ocitne doma sám, udělá to on. Když udělá bordel malá v jeho přítomnosti, prostě jde a uklidí to, když nemá jinou práci. Nádobí a kuchyň uklízí asi častěji on, ale zase vůbec nevaří. Pračku zapíná ten, kdo má zrovna čas a okna myje obvykle on. To koupání je ale přesný - vykoupe ji, ale potřebuje připravit pyžamo, krém, hřeben, plínu a oblečení co měla na sobě nechá hozené na gauči nebo v koupelně...

Offline Potrefenáhusa
38865 příspěvků moje polička 08. ledna 2022 11:38

To praní mě asi jednou zabije, ale zrovna tohle na muže nadelegovat nejde, pokazdy, když se k ty pracce přiblíží, tak něco zničí, obarvi, srazí, vůbec není schopnej pochopit třídění podle barev a materiálu, programy na pracce, různý praci prasky...

ja a dite máme teď v zimě dost merina, vůbec nedava, ze se to pere zvlášť (já to hazu už v koupelně do jiný nádoby), nepamatuje si ty věci a nepozná je 

to jak navrhuje muž rasaNori to dela taky, vzdycky večer se mě ptá u úplně zadelanych tepláků, ve kterých tu dite celej den vytiralo na čtyřech a u body zakydanyho od jogurtu k veceri - tohle taky do špíny? 

Offline Potrefenáhusa
38865 příspěvků moje polička 08. ledna 2022 11:42

A chcem už jaro! 

Offline Evaeva
příspěvků moje polička 08. ledna 2022 11:46

Potrefenáhusa jo, tak muž vytřídí slipy a ponožky. Když patří něco dalšího do špíny, musím to udělat jáoblečení na ráno do školky chystám taky já, včetně bundy a rukavic. Ale vypraví se kompletně beze mě. Ale abych muži nekřivdila, když vidí vyprané prádlo v pračce, pověsí ho, a dokonce i ví, že se nejdřív musí znovu vymáchat.

Offline notna
9449 příspěvků moje polička 08. ledna 2022 12:17

711990 Tak to má ale úplně jiný význam, když se to napíše celé. To mi už dává smysl.

Potrefenáhusa Ten dotaz, zda tohle je taky do koše, u očividně špinavého prádla mě taky dostává do kolen. Ale stačí můj pohled s vytaženým obočím a už ví :-D

Muz s dcerou mě rozsekali nedávno v kauze rolička od papíru. Vedle WC máme parapet okna. A vždycky na něm stojí odložená rolička a musím ji vyhodit já. Do koše, který je pod tím parapetem Dala jsem si závazek, že už to vyhazovat nebudu. Když tam přibyla druhá rolička, už jsem to nevydržela a šla se zeptat, kolik těch roliček tam musí být, aby je napadlo je vyhodit. Dcerami řekla, že se jí k tomu koši nechce ohýbat! A muž mi řekl, že si myslí, že se mi ta rolička bude třeba hodit, že z ní budu něco tvořit!

Nikdy! jsem nic takového ani jiné podobné tvoření doma nedělala. A ani nechápu, že můj muž má přehled v tom, že se z roliček od papíru vůbec něco tvoří! To mě šokovalo asi nejvíc.

Offline MPLee
3033 příspěvků moje polička 08. ledna 2022 12:18

Potrefenáhusa tak muz sam od sebe tridi barvy na 3 hromadky, merino, sportovni svetle a tmave, kosile, dziny, detske taky na barvy, rucniky... a na vsechno ma spesl praci prostredky. Ja jsem lempl a treba miminu peru vsechno najednou, jen k tomu hodim ubrousek proti obarveni. Pak je jeste slozity co kdo nechce do susicky Takze sportovni si obvykle obstarava on, ja detsky a zbytek na koho to zrovma vyjde. V tomhle si fakt nemuzu stezovat. 

Offline 711990
18318 příspěvků moje polička 08. ledna 2022 12:24

MPLeehaha to mame doma taky. Nekonecny dohady, kdo kterej kus chce susit a kdo ne. Muzu za to ja, mam na konte 2 zniceny svetry:D

Offline Karja
44703 příspěvků moje polička 08. ledna 2022 13:15

notna Jo no, jako on si to vůbec neuvedomuje, on nepočítá s tím, že to udělám já, jemu to vůbec ale vůbec nedochazi, že něco takového dělá. 

Offline Jos
příspěvků moje polička 08. ledna 2022 13:18

MPLee detsky krome merina taky peru najednou a nikdy se nic nestalo. Jeden detsky prasek, asi jsem taky flink. No a bordelari jsme oba. 

Offline Mohučanka
7364 příspěvků moje polička 08. ledna 2022 13:24

Jos taky peru dětský najednou, kromě červeného, funkčního, a v poslední době i bílého, to přihazuju ke svému.Teď už ani nepoužívám dětský prášek.

Bordeláři jsme taky oba, snažíme se to udržet v určitých mezích. 

Offline Evaeva
příspěvků moje polička 08. ledna 2022 13:32

Mohučanka já dětský prášek nepoužívám od dvou let, ale máchám dvakrát. Třídím to stejně jako naše, teď už peru společně.

Offline Potrefenáhusa
38865 příspěvků moje polička 08. ledna 2022 13:34

já dětský zvlášť neperu vůbec, i tak to jsou neustálý haldy prádla 

mně ty světlý věci zapraný od tmavýho oblečení vadí

Offline barbucha blogger
35861 příspěvků moje polička 08. ledna 2022 13:37

Potrefenáhusa 

Prosimtě kde jsi koupila tu kuklu?! Já je marně sháněla pro haranty (věčně s holým krkem a nemůžu se na to koukat) - v Praze i ve Stockholmu, teď v sezóně nikde nic!!

Offline Evaeva
příspěvků moje polička 08. ledna 2022 13:38

Potrefenáhusa ty ubrousky fungují dobře, ale když máš dost roztříděného prádla, tak je to zbytečné. Já neměla problém s naplněním pračky ani když jsem prala každému dítěti zvlášť a normálně třídila podle barev. Mě teda péče o prádlo asi jako jediná z těch prací celkem baví, ne že bych tu péči nějak přeháněla teda, ale když třídím plný koš nebo skládám vyprané, mám celkem pocit uspokojení. Narozdíl od vytírání nebo mytí koupelny třeba.

Offline Potrefenáhusa
38865 příspěvků moje polička 08. ledna 2022 14:04

barbucha kukla je Dupeto a je super, loni jsme měli Joha a taky byla boží, jen ja to kupuju fakt před sezonou (u tý kukly jsem dost trnula, protože dítě má velkou hlavu, ale do jara vydrží)

ona si čepici sundavá, plus jak jezdí furt v kočáru a šmrdlá s tim o ten kočár, tak se jí to pořád někam sesouvá

Evaeva mně prádlo z těch činností taky baví nejvíc, jen máme jednak pračku ve sklepě (zima, špína, prudký schody), kam dítě neberu sebou a jednak se s ní teď prádlo nedá skládat vubec, roztahává to a rozhazuje a když spí, tak mi je líto to zabít hodinovým skládáním....takže se občas trochu hromaděj horníci v dole

Offline Jos
příspěvků moje polička 08. ledna 2022 14:24

Potrefenáhusa Svetle detske uz vubec neporizuju, aspon bezove musi byt. Bile body jsem mela jedno a uz nikdy . Evaeva mam to presne opacne, rada luxuju a vytiram, protoze je videt vysledek. U pradla je to vecny boj a snad nikdy nemam pocit, ze je hotovo. Aspon hodinu!

Offline Candance
5633 příspěvků moje polička 08. ledna 2022 14:49
Reakce na Gatita:

Karja to je presne, to sluzkareni. Pritom nemuzu rict, ze by se muz nepodilel. Ale je to takovy na prd. Jakoze sice vykoupe dite, ale uz nevyhodi plinu, nevypusti vanu a necha na podlaze chumel pocakaneho obleceni. Takze se tim musim jakoby dal zaobirat. Jsou to malickosti, ale je jich asi milion a kolikrat mi vyplni pulku dne Ja tu nechci rozjizdet flejm, podobne veci se tu resily uz tisickrat. 

​Toto a tisic podobnych situaci je to, proc si tady na muzr stezuju nebo proc se pohadame. On MI preci vykoupal deti. Odnesl si talir ale dal ho na mycku a pod.

Uklid a deti jsou proste podle neho moje starost. Nikdy se nezajima, jak poresime prazdniny. Protoze on vydelava, skoda ze mame stejny plat a ja mam pritom 80,% uvazek, abych stihala ty deti. 

Vidite to? On ne. 

Offline Candance
5633 příspěvků moje polička 08. ledna 2022 14:50

Jos bile je ok. Das ho do sava preci

Offline Evaeva
příspěvků moje polička 08. ledna 2022 15:08

Potrefenáhusa chápu, to se časem zlepší, to skládání. Ono to, že to dělám celkem ráda, neznamená, že se mi tu nehromadí kupičky

Jos tak to já vidím přesně naopak. Po praní ten volný koš chvíli vydrží, stejně jako čistá trička nedojdou hned. Zatímco když vyluxuju a vytřu, do hodiny někdo vyleje džus a nadrobí rohlík. 

Offline Potrefenáhusa
38865 příspěvků moje polička 08. ledna 2022 15:28

mně přijdou ty domácí práce všechny nějak nekonečný, to uspokojení z práce, která je vidět, jsem nikdy nepochopila