Vše o těhotenství a dětech

02. února 2017 08:39
Online Tabea
8114 příspěvků moje polička 08. ledna 2022 21:19

Evaeva na inlinech skáčou
V kurzu by třeba dělali závody od modrý k modrý, zabrzdit, otočit, zpátky. To se mnou dělat nebudou, chybí autorita. A pak taky prostor na veřejným bruslení a mně schopnost nalákat na to oba a zajistit, aby se navzájem nezrasili. Tak asi budu muset najít nejakej jinej sexy sport.

Offline Evaeva
příspěvků moje polička 08. ledna 2022 21:23

Tabea jo, já už to chápu, holt jste na úplně jiné úrovni než myZas tak sexy to není, krasobruslaři vůbec a hokejisti jsou zase navlečení v chráničích a bez zubů, navíc to uplatní jen pár měsíců v roce

Offline Kokoska
34964 příspěvků moje polička 08. ledna 2022 21:28
Reakce na Garfie:

Je to strašně vyčerpávající, být ten manažer domácnosti a ještě ježibaba, která po někom něco furt chce.

​To je jak u nas. Akorat kolikrat nepomuze ani kdyz reknu, momentalne nam jedna zarovka v lustru nesviti uz asi 3 nedele. Zahrada pustne, protoze zahradnika slibil povolat muz, anzto kdybych to vyrizovala ja, jeste bych tam chtela nejaky dalsi rostliny a to teda ne... atd. To je fakt jak v tom "kdyz chlap rekne, ze neco udela, tak to udela a neni potreba pripominat mu to kazdyho pul roku.

Offline Mohučanka
7364 příspěvků moje polička 08. ledna 2022 21:31

Evaeva jo, on pak i říkal, že to bylo hezké. Ono totiž když o něco jde, tak je ochotná nás poslouchat, aspoň zatím. Tak přišel i pokrok, který mohli spolu sdílet. Na lyžích byla předloni, to jí byly skoro 3, a dost jí to utkvělo jako dobra zábava. Loni nic, bohužel, ale dnes jezdili hodinu a půl a pak to manžel musel ukončit, že ho bolí nohy

Offline dzizisketa
8961 příspěvků moje polička 08. ledna 2022 21:32

Candance 

Vidím to, i cítím, jak tě to štve

Což takhle navýšit si úvazek na plný a děti přenechat mistrovi?

Offline Evaeva
příspěvků moje polička 08. ledna 2022 21:34

Mohučanka kluci jsou taky nadšení do všeho. Dneska jsem navrhla ty brusle, tak tu skákali nadšením, na lyže se těší (jedeme už za týden). Ale dokud nedojde na lámání chleba, že. Já právě doufám, že muže to taky chytne, v těch synových dvou to vůbec nedával, ale když ho loni učil na kole, říkal, že ho to baví.

Offline dynda
7291 příspěvků moje polička 08. ledna 2022 21:39

Gatita 

To zapojování dětí, to je fakt prekérka. Pro mě je samozřejmě jednoduší si ty věci kolem nich udělat sama, ale takhle se nic nenaučí... Když je zapojím, je z toho bojovka, nervy tečou, často je pak nutný větší úklid.

Offline continuity
43132 příspěvků moje polička 08. ledna 2022 21:57

Garfie a taky ti občas vyčte, že ho furt organizuješ?

Offline continuity
43132 příspěvků moje polička 08. ledna 2022 22:02

Dnes jsme byli na sjezdovkách po dvou letech. Všichni jsme určitě ujeli přes 20 km, včetně dětí v celkem muldovatem terénu. Seděli jsme asi 1,5h v hospodě, inak jsme jezdili od 9 do 4 a panáček naříká, že jsme mu zmľandraveli, že byly doby, kdy jsme dali 30 km.

Hlavně, že už hodinu tady spokojeně chrupká. Ja jsem ještě zvládla uvařit večeři, ale mám taky celkem dost. 

Online Karja
44704 příspěvků moje polička 08. ledna 2022 22:05
Reakce na dzizisketa:

Candance 

Vidím to, i cítím, jak tě to štve

Což takhle navýšit si úvazek na plný a děti přenechat mistrovi?

​Jenže to je třeba řešení, na kterém můžou tratit ty děti. Protože ukoly s nimi třeba nenapíše, nedohledne na to, aby cvičily atd. atd. Prostě to s těma děckama už není tak černobílé a dost řešení dobrych pro jednoho z dospělých se jich může dotknout negativně.

Offline continuity
43132 příspěvků moje polička 08. ledna 2022 22:12

Karja navíc to může hravě dopadnout tak, že bude mít ženská na krku plný úvazek a k tomu ještě ty děti.

Já do plného úvazku šla, ale s vědomím,že otec se taky postará o svoje deti a má práci, která mu to umožňuje. Přijít večer v sedm domu a dělat úkoly jde se sedmakem, ale ne s šestiletým prckem. 

Offline Candance
5633 příspěvků moje polička 08. ledna 2022 22:13
Reakce na Gatita:

Candance mne to prijde skoda, kdyz to zajde tak daleko, ze to otravuje jinak hezky vztah. Ja se ted snazim tohle nejak vyresit, protoze jsem jednak strasne unavena, a taky me sejri, jak je to nefer. Pritom u nas to je fakt zbytecne, muz je skvely, zadny macho, ale proste je pro nej pohodlnejsi nic neresit, pripadne vykonat detailne popsany ukon (a az tehdy, kdyz se mu to hodi, coz je u nakupu housek k veceri dost neprakticke). Zas treba sam od sebe vezme deti na pul dne do bazenu, opravdu se jim ve svem volnem case venuje. Ale ja mam na hrbu v dome fakt vsechno, on nikdy nezapnul pracku, nevytrel podlahu, neresi jidlo, nakupy, slozenky, darky, spolecenske zvyklosti, doktory deti...A nejhorsi na tom je, ze ja nejsem ta vykonna zena, ktera na vsechno pamatuje, takze jsem treba uz zapomnela zaplatit fakturu za vodu, nebo vyvalit pred dum popelnici v den svozu, uz je tech veci, na ktere pamatovat, fakt hodne. Proto me pak vytoci i takova malickost jako bundy nahazene pres kocar misto na raminko. 

​Ale i muz je super. Tez deti ruzne bere na nejake akce a tak . Presne jako to popisujes ty. Jenze ja jsem z covid situace dospela do stadia vyhoreni a uz nechci byt ta co zapne a vyvesi pracku. Ktera mysli, ze je treba zaplatit vodu a pokud veze deti do ZUS, tak mu musi zavolat, aby nezapomel.

Offline Candance
5633 příspěvků moje polička 08. ledna 2022 22:15

dzizisketa a kdo by to odnesl? Deti. Necvicily by na nastroje. Ukoly by asi mely ale uz ne telocvik, cip na obed....

Offline Candance
5633 příspěvků moje polička 08. ledna 2022 22:16
Online Karja
44704 příspěvků moje polička 08. ledna 2022 22:18

Candance No a máš už nějakej nápad, jak to řešit? 

Offline dzizisketa
8961 příspěvků moje polička 08. ledna 2022 22:25

Candance 

Já si myslím, že "děti by to odnesly" je strategie,na kterou hodně mužů spoléhá. Podle mě málokterý muž je neschopný, jen se jim nechce. A když by na to došlo, děti by v tom plavat ani oni nenechali. Určitě ne víc, než kdyby ta matka nebyla dostupná z nějakých "objektivních" příčin (hospitalizace, pracovní cesta nekam daleko apod.)

Offline continuity
43132 příspěvků moje polička 08. ledna 2022 22:27

Candance upřímně o tělocviky a čipy se nestarám zhruba od půlky první třídy. Asi půl roku jsem za nima běžela s lahví s vodou, když jsem ji objevila zapomenutou na lince. To bych taky opustila. 

Teď má starší systém,že si musí obědy aktivně přihlásit. Já k tomu nemám ani účet a ona mi musí nahlásit, že ji došel kredit. Mladší to ještě hlídám, ale pokud přestoupí na stejnou školu, taky se bude muset starat sama, protože já nebudu přemýšlet, jestli si dá radši kuře nebo buchtičky se šodó. 

Offline Evaeva
příspěvků moje polička 08. ledna 2022 22:37

dzizisketa a nebo by se na ty housle opravdu vykašlali, protože jejich otci by to nepřišlo důležité. To záleží i na tom, komu na tom víc záleží, kdo k tomu děti víc motivuje a jak jsou děti naučené být samostatné. Tím neříkám, že by se otec nebyl schopen postarat se o děti stejně kvalitně, ale třeba by dával důraz na něco jiného.

Offline notna
9449 příspěvků moje polička 08. ledna 2022 22:55
Reakce na Tabea:

notna A to se muž nebojí, že bys fakt z tý ruličky něco vytvořila a chtěla to doma vystavit? Mojeho muže by takový výtvor zabil.

​To mě nenapadlo něco z toho fakt vytvořit! Měla jsem to udělat jako pomstu a dát mu to na noční stolek, aby to měl hned po ránu na očích

Offline 711990
18318 příspěvků moje polička 08. ledna 2022 23:07

notna ano! To udelej a vyfot nam to prosim:D