Plus se muž stará o internety, wifiny, virtuální reality, televize, paušály a další věci, což někomu asi nemusí přijít jako práce, ale mně se tímto absolutně nechce zabývat, já požadují, abych byla pořád online, mohla si zahrál Beat saber a večer si u vína mohla vybrat, na co budeme koukat, a jak to zařídí, je mi fuk. ![]()
Vše o těhotenství a dětech
Karja o velky uklid vubec nejde, taky nejsem fanatik poradku a neresim prach na skrini nebo zaplacany sklo ve sprchaci. Mne vadi prave ty denodenne se opakujici maly veci, to je ubijejici. Vecer uklidim kuchyn, rano prijdu a linka je pokecana od medu a jogurtu, na zemi drobky a nadobi vedle drezu, pul metru od mycky. Rano vytaham pouzity kapsle z kavovaru a vecer je ten suplik zas plnej. A porad dokola a je toho dost. Takovy to 100x nic, co umori vola (kterej to udela, protoze setrvaly viditelny binec mu vadi v klidnem posezeni s knizkou). No vlastne jako s malyma detma, jen muzskej je holt dospelej.
Hele, pis zas o tech detech, to je veselejsi ![]()
Karja no, my tam potřebujeme x dalších věcí a ano, i ty bych zvládla koupit sama. Spíš mě vadí, že se k těm akcím nějak neodhodlá sám. Když něco navrhnu a řeknu, kdy to budeme dělat, obvykle to bez řečí udělá, případně někoho najme, ale sám od sebe ne. Stejné je to s dovolenou, já řeknu, co kdybychom letos jeli do Krkonoš, on řekne jo, já projdu x ubytování, pár mu jich ukážu, něco vybereme, výlety na místě zase plánuju já... Ale nemůžu říct, že by nějak remcal, co jsem vymyslela nebo že je to drahé. On je rád, jak to vymyslím, ale já bych chtěla být taky někdy v závěsu, v tomhle jsem akční trochu z donucení
resp. těch věcí bych klidně podnikala víc, ale nezvládám víc zorganizovat. Jinak to máme zhruba jako mnum takže si fakt nemůžu stěžovat a tohle se už asi nezmění.
Sweet Potato já jsem si myslela, že jste v nějaké luxusní restauraci, kde servírují jedno sousto, než jsem si všimla toho komínku vedle ![]()
Pinot Noir vidis, tohleto taky resi on. Taky ruzne platby za vodu, elektrinu a tak. A rano vozi dceru do skolky. Takze mne potom vetsinou ani nevadi vymyslet jidelnicek a uklizet, ma toho v ramci domacnosti a rodiny taky dost na starost
Kokoska tak to musi byt fakt ubijejici, to chapu zse jses z toho unavena. Jinak ale ti musim napsat, ze te uz dlouhodobe obdivuji jak se o vsechny staras, nejen domacnost s muzem, ktery je jak velke dite, ale i vsechny starosti s rodici a pak misto oddychu jdes pro zmenu hlidat vnoucata (v tomto bode trochu zavidim tvym detem). Takze bych se na tvem miste co nejdriv vyprdla na praci, i tak toho mas na starosti az az
Tabea Isca vydržel půl hodiny a pak se prý rozbrečel, že chce domů. Byl tam s ním muž (proto nemám slušnou fotku
). Mně se zdá půl hodina dobrý výkon, měl je na nohou poprvé. Mělo trvat hodinu a čtvrt, to mi na pětileté připadá nereálně moc. Ale říkal, že ho to bavilo a že bruslit zase půjdeme (půjdeme už jen tak, bez lektora). Ale pro začátek jsme lektora potřebovali, on by s tím jinak při prvním pádu okamžitě praštil. Jedině cizí autorita ho přiměje dělat něco, co mu nejde.
Zřítelnice taky chodila bruslit od pěti. Vydrželo jí to do deseti let... normální kroužek s trenérama, ty jsou fakt potřeba anžto s nima haranti nesmlouvaj ![]()
Ale pro mě to bylo vždycky hrozný protože na tom stadionu byla (pochopitelně) strašlivá zima!

Starší celé ráno láká mladšího do pokojíčku ke hrám. Pak tam společně utíkají
Muže vyhodili za dveře![]()
barbucha na té první fotce je hrozně roztomilá![]()
Je pořád, svým způsobem ![]()
Jak jsem se tak hrabala v těch starejch fotkách, tak jsem si připomněla co všechno už vyzkoušela... plavání, balet, badminton, gymnastiku, pozemní hokej... sborovej zpěv, divadlo... aby nakonec zakotvila u volejbalu a malování. Je super, když si můžou vybrat.
barbucha jo, to je nejlepší vyzkoušet kde co![]()
A dík všem za tipy na kukly! ![]()
Něco vyberu - dávám přednost kuklám s pleteným rolákem...
Kokoska Když ty děcka se teď nějak zklidnily, nemá o nich co!
Evaeva ja se teď nad těma svýma rozplývám, jak je příšerka většinu dne ve školce, tak hned po návratu organizuje krtka do nějaké společné hry nebo lumpárny a většinou až do doby než jdou spát, spolu něco vymýšlí
i mi odmítla návrh že pujdeme spolu po školce jeden den plavat, protože by se jí stýskalo po bráškovi.
Sweet Potato
mě se líbí ten talíř, to je z Bella rose?
Jos udělat si sám, to je další z čeho teču
Muž je fakt zručný a šikovný,takže dokáže udělat kolem domu skoro vše, ale z toho plyne jeho pocit že musí tím pádem udělat vše sám. A prostě s dětma na krku mu moc nepomůžu, takže mu to pak všechno uplně zbytečně strašně dlouho trvá. Ale přijde mi že to není tak ojedinělé a to hlavně u chlapů, kteří mají dost své práce a tj. minimum času na tady to ostatní![]()
Sairon Ne, loňská vánoční kolekce Tchiba. 4 malinké talířky. Letos měli (mají?) podobné, ale ne tak hezké.
Karja tak at ti ten klid vydrzi!
Kokoska víš co, ono je to asi něco za něco. Vy zase hodně cestujete po světě. Nemůžeme mít všechno. Já jsem ráda když jednou za rok vyjedeme. Jinak muž by nejraději trávil každou volnou chvíli na chalupě. Sekal, stipal, řezal dřevo.
Sairon Pod to se muzu taky podepsat. Ten muj ma navic spoustu napadu, jako ruzna ohniste, udirny, vcely (ty uz ma). Nakoupi material, vyrobi zaklady....a zacne projektovat neco jineho. A takhle je to se vsim. Na parapety v knihovne, ktere chce vyrobit, cekam opet skoro rok. Navic do mistnosti naskladnil asi dvacet velkych drevenych prken (jako material) a tim vyblokoval vetsinu mistnosti, kam jsem chtela dat cteci kreslo a lampu. A odstranit to odmita, protoze "na tom prece pracuje". V chodbe jsou zase stafle a rozbita pracka (ktera ceka na odvezeni do opravny od zacatku prosince, ale taky je "vsechno zarizeno".
Mám stížnost, resp. jsem naštvaná jako málokdy, ale musím držet hubu.
Za ten týden, co jsem tu skoro nebyla, dostával Viktor mléko v lahvičce vždycky od babičky nebo od muže, v pátek se babička zmínila, že to nějak poslední dny nechce pít, asi že se mu stýská. Zjistila jsem ovšem včera, že savičku nejspíš prokousnul a mlíko z ní doslova chrstá, takže to nechce. Hned jsem muže poslala pro novou, ale Viki to bohužel už nechce ani zkusit. Takže někdy od čtvrtka je bez té jediné a poslední potraviny, která měla nějaké živiny a která mi dodávala trochu klidu. Takže aktuálně je žije z mouky, cukru a vývaru.
Zjistila jsem, že schody a chodby jsou plné kapek od mléka, postel úplně flekatá, kolem postele se lepí podlaha, teklo to všude... Jak si toho mohli proboha nevšimnout?! Nejradši bych je seřvala oba jak malé haranty! ![]()
Nejnovější komentáře k vůním
Nejnovější články
Nasaj (vůně) v KORY
Esxence 2026: Zavíračkou to nekončí
Esxence 2026: Podruhé. Teda pokračování.