Vše o těhotenství a dětech

02. února 2017 08:39
Offline continuity
43132 příspěvků moje polička 11. ledna 2022 19:35

eless no fakt te lituji.

Úřady jsou katastrofa. Muž má kamarádku, která se dlouhodobě léčí s nějakou depresi. Žádala o prodloužení mocenské a nedostala vyjádření ani do období, kdy by ji ta prodloužená nemocenská vyprsela. Zažádala si teda o invalidní důchod, pročež ji obratem přišlo vyjádření, že vzhledem k tomu, že se neočekává zlepšení zdravotního stavu, tak se PN zamítá. Několik měsíců úplně bez příjmu. Fakt sociální stát. Takže ji živí kamarádi a rodina. 

Offline eless
2039 příspěvků moje polička 11. ledna 2022 20:09

continuity tomu vazne nerozumiem. ako prisli na to ze nepredlzia pn ked sa stav nelepsi? nie je to prave na to aby bol cas a pripadne nejaky posun? asi som naivna

Offline Sairon
1855 příspěvků moje polička 11. ledna 2022 20:39

eless ne, pokud se očekává že se zdravotní stav v dohledné době nezlepší , tak by mělo dojít k ukončení PN i pracovního poměru a zažádat o invalidní důchod. Na PN lze být myslím rok a pak případně lze prodloužit asi o půl roku.  A po tom roce sociálka posuzuje jestli ho lze očekávat zlepšení a PN ještě prodlouží a nebo jestli se předpokládá že stav bude dlouhodobý a tím pádem by člověk měl přejít do toho režimu ID 

Offline continuity
43132 příspěvků moje polička 11. ledna 2022 21:21

Sairon no to je asi v pořádku, akorát by to posuzování nemuselo trvat půl roku. Protože o ID asi nemůžeš požádat zpětně. 

Offline Sairon
1855 příspěvků moje polička 11. ledna 2022 22:14

continuity jo to nezpochybňuji,  já jen reagovala na to že se eless nezdálo že při nelepšeni zdravotního stavu se neprodluzuje PN

Offline continuity
43132 příspěvků moje polička 11. ledna 2022 22:36

Starší dnes omylem podpálila košík s posmrkanyma kapesnikama.

Větrat to budeme tak tři dny. A ještě se tvářila,že nic nedělala. Nic, krome bezmyšlenkovitého škrtání zapalovačem. Se zápalkami je učíme tak od šesti let, je jí 12. Jsou to bezmozci, fakt.

Offline Gatita
8632 příspěvků moje polička 12. ledna 2022 08:10

continuity a ja myslela, ze tyhle historky o zakladani ohnicku pubertaky jsou urban legend

Offline Gatita
8632 příspěvků moje polička 12. ledna 2022 08:26

Jinak nase spankove dobrodruzstvi pokracuje. K posteli starsiho jsme prirazili gauc, takze z toho vznikla takova dvojpostel. Slibovala jsem si od toho, ze mladsi nebude v noci brecet, kdyz vedle sebe uciti brachu, a ze se tam nebudou okopavat, ze jak jsou oba mali, budou tam mit prostoru az az. Takze nadseni velike, kluci z toho byli nadseni a byli tak rozjeti, ze uspavani trvalo do jedenacti, jak tam vsichni skakali. O pulnoci mladsi probudil s brekem a zbytek noci stravil roztazeny u nas. Ucinili jsme dva pokusy a nevim, jestli mam na dalsi moral

Offline Evaeva
příspěvků moje polička 12. ledna 2022 08:34

Gatita to je blbý teda! A za ty dvě noci, vidíš nějaké drobné zlepšení? Podle mě jsou dvě noci málo, ale zase jestli je to spíš horší než lepší...

Offline JankaM
3106 příspěvků moje polička 12. ledna 2022 08:54

Dnes v 7 hodin jsem byla se synkem 5 let u zubařky, vrtali mu 2 zuby, bez umrtvení, zvládl to úplně v klidu, vybral si modré plomby a  nakonec dostal 2 zvířátka jako odměnu od doktorky. To se nechci chlubit, ale poslat to dál, ať se všechny vaše děti nakazí! 

Edit. Myslím ať se všichni nakazí tím přístupem a statečností

Offline Tabea
8116 příspěvků moje polička 12. ledna 2022 08:56

JankaM Kazy i plomby si nechte.

Offline betsey
4257 příspěvků moje polička 12. ledna 2022 09:05

JankaM zubára mi ani nespomínaj, ja som tam bola so sebou včera. Vďaka môjmu daviacemu reflexu to bol zážitok horší ako pôrod snáď. Hodinu a pol mat v puse blanu, brrr.

Offline Gatita
8632 příspěvků moje polička 12. ledna 2022 09:18

A jeste bych si dovolila dalsi dotaz na rodice skolaku. Jak nas ceka na jare zapis, tak to zkoumam. Nase spadova skola se mi libi, minimalni vzdalenost, cista nova budova, krouzky - vse AA. Co jsem se ptala znamych, kteri tam chodi, tak vetsinou jsou s vyukou dost spokojeni. Az na par vyjimek, ktere jsou pro me ale dost alarmujici (mrzka uroven vyuky) Tak jsem koukala na jejich web do vyrocni zpravy, kde meli odstavec k vyskedkum ve scio testech. Ma vubec smysl z nich usuzovat na kvalitu vyuky? A co je pro Prahu dobry vysledek? Meli tam nejake hausnumero, ktere mi prislo jako solidni vysledek, ale jestli je to vztazeno celorepublikove, tak to mozna zadna slava neni

Offline Mohučanka
7364 příspěvků moje polička 12. ledna 2022 09:27

Gatita

O scio testech nevím vůbec nic, ale ze zdejších rad jsem si vzala, že budu přemýšlet jen o tom, jaký je první stupeň (nebo dokonce jenom první třída, a paní učitelka), případně družina. Nechci mít doma znechuceného prvňáčka. Bohužel naše nejbližší škola je úplně tajemná, má zaheslovaný i jídelní lístek a druhém stupni jsem slyšela "tragédie". Ale my máme ještě rok čas...naštěstí.

Offline continuity
43132 příspěvků moje polička 12. ledna 2022 09:40

Gatita úprimne na prvním stupni, určitě prvních pár let bych úroveň výuky nějak extra neřešila, v první třídě je základní úkol naučit se mít školu rád. Číst se nějak naučí všichni a počítat ten tvůj kluk už umí, co si pamatuji. Druhá třída je zas vcelku jednoduchá. 

Starší měla 3.-5. strašné učitele, strašné, hlavně na matiku. Dohnala to za dva měsíce přípravy na přijímačky (a to i češtinu, která ji fakt nejde). Mladší má na té samé škole výbornou učitelku, taky 3.-5. učí je spoustu věcí navíc oproti starší. 

Offline Gatita
8632 příspěvků moje polička 12. ledna 2022 09:43

Mohučanka ja mam podobny pristup. Hlavne aby byl dobry ten start, pak se proste uvidi. A musim se priznat, ze pro me urcity komfort (dostupnost+to, ze tam syn bude uz leckoho znat, neni to typ, co ma rad zmeny a snadno se seznamuje) skoro stejne dulezity jako skutecnost, ze skola nauci a usnadni v budoucnu treba prijimacky. 

Offline Karja
44707 příspěvků moje polička 12. ledna 2022 09:48

JankaM Děkuju, my to potřebujeme na květen. Posetrim si to někde v koutku do zásoby. 

Offline continuity
43132 příspěvků moje polička 12. ledna 2022 09:48

Gatita sciotesty ber orientačně, u nás pan ředitel třeba z těch průměru vyndavá žáky se speciálními potřebami, takže ten výsledek je sice super, ale když nepočítás 5% nejhorších výsledky, tak je to dost zkreslene.

u starší v páté třídě se dělal nějaký speciální srovnávací test, kde učitelka v půlce hodin češtiny řešila přípravu na ten test ( byly tam i otázky z takové kuchyňské fyziky a pod.) Já proti tomu nic neměla ( až na to, že její vysvětlení bylo kolikrát nesprávné ). No ale pak se škola chlubila, jaké má super výsledky. No aby ne, když dva měsíce nedělali pomalu nic jiného. Škola, která normálně učí a nechá tím děti projít jen tak mimochodem může mít horší výsledek, i když vlastně toho naučí víc. 

Já jsem třeba i koukala jak škola děti podporuje v mimoškolní činnosti, různé ty soutěže a olympiády. 

Offline continuity
43132 příspěvků moje polička 12. ledna 2022 09:51

Gatita na přijímačky na osmileté gymnázia školy děti obecně nepřipravují, s tím bych vůbec nepočítala na jakékoliv škole. Oni nemají motivaci, aby jim nadané děti odcházely. Kolikrát k přijímacím ještě není probrané ani všechno učivo. 

A přijímačky na střední jsou daleko, vždy můžeš při přechodu na druhý stupeň pouvažovat o jiné škole. 

Offline Malenge
4841 příspěvků moje polička 12. ledna 2022 10:30

Gatita u nás je teď škola taky velké téma k řešení. Nemůžeme se s mužem shodnout, já se spis klonim ke spadove škole ve vedlejší vsi, on by radši Prahu, ze by to pro nás všechny bylo logisticky snazší. Ale upřímně, vůbec nevím, jak jako začít případně pátrat po pražských zakladkach, zda je vůbec šance, ze berou přespolní apod. Akorát bych uměla vybrat lokalitu okolo míst, kde se pohybujeme a to je vše  

a když už jsme u toho, nějaké poznatky z praxe ohledně Hejneho matematiky? Principy apod jsem si nečetla, ale stejně nevím, co by tomu našemu vyhovovalo víc.