Potrefenáhusa jsme v tom víc citově zainteresovaní, to je hlavný rozdíl.
Když mě nase.e kolega, vždy si můžu říct, že je debil a trochu se mi uleví. Tento ventil u vlastního dítěte z pochopitelných důvodů moc nefunguje. ![]()
Potrefenáhusa jsme v tom víc citově zainteresovaní, to je hlavný rozdíl.
Když mě nase.e kolega, vždy si můžu říct, že je debil a trochu se mi uleví. Tento ventil u vlastního dítěte z pochopitelných důvodů moc nefunguje. ![]()
rasaNori chápu!
rasaNori Nemam jeste docteno, hrozne rychla debata toto. Male deti nechapou empatii, jsou z podstaty veci sobecke. Umi premyslet jen konkretne, takze nektere obraty a abstrakce dospelych ani nemuzou pochopit. Proste jiny zivocisny druh
Vetsina z toho vyroste, mozna...Ale tezky je to moc. Kamardka ma stejnou vekovou skladbu deti jako ty a je to, jak kdyby to psala ona.
continuity Taky bych rekla, ze puberta krat dve bude teprve orech
A nekdy je to super. A ja s vekem mam min energie to snaset, ale vic schopnosti to odfitrovat, neresit kazdou blbinu. A kdyz je uplne nejhur, tak si reknu, kdyby se vsechno tenkrat nespravilo a jedna z nich byla autista nebo obe, resila bys tohle? Ne, tak vidis:)
rasaNori Ja bych se do těch dětských konfliktu pletla co nejméně. Jasný, když se ráno potřebujete vypravit, řešit to musíš, ale je spousta příležitosti, kdy si to můžou holky vyjasnit mezi sebou. Když se do toho zaplete rodič, nakonec se dozví to, co ty. Je ten nejhorší a hlavní důvod celé situace.
Já jsem v těchto situacích potají sledovala (když jsem se bála, že dojde k úrazu), časem jsem prostě zavřela dvoje dveře. Málokdy na sebe rvaly déle než pár minut.
Útěchou ti může být, že holky sice víc ječí, ale kluci se perou víc a hlavně častěji hrozí úraz.
continuity Taky nezasahuju, kdyz nejde o zdravi. Dost casto to ani rozsoudit nejde.
continuity to je i častá rada z výchovných knih, nechat děti si to vyřešit samotné a nezasahovat, dokus neteče krev. Jako jeden z důvodů tam píšou, že rodič nikdy není schopný to rozsoudit spravedlivě, protože je nemožné úplně odhalit, co za tím je. Ale samozřejmě jsou situace, kdy to nelze. Právě třeba když potřebuješ ráno vypadnout včas.
mirajo já flastry rozdávám zásadně kolektivně. Pokud už trestám, absolutně nepatrám, kdo za co může a proc. Fakt je to vycvičilo si to vyřešit samostatně, protože přivoláním rodičů svoji situaci obvykle jen zhoršily.
continuity
taky řešení
continuity ja s tebou súhlasím, aj by som tak rada nezasahovala ale keď to nespravím, väčšinou sa začnú biť - mladší hryzie ale riadne a starší ho škriabe
. Snažím sa im vysvetliť, že to k ničomu nevedie a že sa majú dohodnúť spolu, ale mladší ešte moc nechápe ale občas už svetle zablesky sú.
rasaNori ja ťa úplne chápem, naši si tiež vedia robiť zle a hrozne mi to ukrajuje z energie a trpezlivosti vyčlenenej na celý deň. Viem, že to musím prežiť ale posťažovať si môžem!
EvaevaSourozenecky spory jsou trenink pro spory v dospelosti a jak je resit, ale kdyz trenujou denne, tak kdo to ma vydrzet;)
continuity To mi pripomina konflikty mezi mnou a mymi bratry (prostredni je o 2,5 ode me, nejmladsi o 9). Ti dva se zacli prat ,(Z oka do oka si nevidi dodnes, pricemz mi za mesic bude 31) a nejmladsi: "Seegraaa!!!" Prijdu, zacnu to resit (vetsinou vetsinou taky bitkou, zejo) a najednou me mlatili dva, protoze "To je muj bracha, co mlatis myho brachu?!" (v podani nejmladsiho. Starsi na me zasadne jecel, zenejsem jeho rodic a nemam mu co prikazovat. Pokusy nasich, ze se s nim budu ucit ja mely mely kratky zivot).
Mrakoplas Ja teda zpetne ocenuju, ze holky nikdy nekousaly:)
mirajo souhlasím a to si podle mě ani z půlky neumím představit, co nás čeká.
Solathis To mas dost drsnou skolu;)
Mrakoplas no to je, co jsem psala. Ty klučičí spory nejsou akusticky tak velkolepé, zato o dost nebezpečnější. Zkušenost nemám, radu taky ne. Já js m vlastně ráda za ty holčičky. ![]()
mirajo Jo, v nemocnici se me ptali, jestli ma mala mtarsiho sourozence, ze mi to s ni jde... Tak rikam, ze ne, ze mam jen o hodne mladsiho nejmladsiho sourozence (a mamu workoholika) a skoro petiletyho synovce. No a tri teti bych po tyhle svy zkusenosti nechtela... Planujem dve.
continuity Proto zasahuju už jen když se perou, protože fakt jdou pěstmi do sebe, to už moc. My jsme se taky praly se ségrou jak koně, ale jinak.
Ten popis sporu o židličku je jak vystřižený od nás. Akorát předmětem není židle ale místo na sezení na schodech. Vešli by se tam oba dvakrát, ale boj je o jeden konkrétní kousek místa. Respektive dlouho už se nebojovalo vlastně. Ale trvalo to měsíce. Je to přesně, jak píšeš, malá ví, že když to udělá, bude konflikt, ale udělá to zas a zas (doprovázeno už takovým tím ksichtem k tomu). Když není brácha doma, buď si ani nevzpomene, nebo si to pořádně vychutná a sedne si teda na tu jeho stranu s komentářem. Já si tyhle věci moc neberu. Nemám se sourozeneckými bitkami žádnou osobní zkušenost, tak to beru hodně s nadhledem a fakt hledím hlavně na to, aby se moc nezrakvili a podporuju je v tom, aby se měli rádi.
rasaNoriTohle vlakno sleduju jen nepravidelne, deti 4 a 2 roky, kde asi ani jedna neni povahou ta, co ustoupi, musi byt na hlavu hodne casto a chapu. Jedna vec mi u vas pripada pro deti hodne narocna a to je casty dlouhy cestovani. Nekdy se divim, ze to vubec davaj. Cestovani povazuju za nejlip stravenej cas i penize. Ale prvni cesta dal byla, kdyz mladsi byly 2,5 a letadlem. Cekalo hodinu na ranveji a ona tu hodinu prorvala. Nedivim se, nebavilo to nikoho. Cesta do Chorvatska autem by byla v tom veku k nepreziti. Proste jsme pockali, az trochu vyrostou.
Nejnovější komentáře k vůním
Nejnovější články
Vítejte! Je to sice otrava, ale pokud chceme, aby naše webové stránky nadále fungovaly, musíme Vás obrat o trochu Vašeho času, abyste si nastavili své vlastní kombinace cukroví. Koláčky si prosím nastavte podle své chuti:
Více informací o zpracování osobních údajů najdete v našich zásadách ochrany osobních údajů.
Nezbytné koláčky
Zajišťují základní funkce webu, bezpečnost a správné zobrazení stránek, bez nich by parfumanie.cz nefungovala správně.
Analytické koláčky
Pomáhají nám pochopit, jak návštěvníci web používají, abychom ho mohli zlepšovat, například anonymní statistiky návštěvnosti.
Marketingové koláčky
Slouží k zobrazování relevantní reklamy a obsahu na základě Vašeho chování na webu.
Svůj souhlas můžete kdykoliv změnit v nastavení koláčků v patičce webu.