Kokoska já si naopak myslím, ze driv se život tem dětem přizpůsoboval mnohem víc
Vše o těhotenství a dětech
Karja
my máme spíš opačný problém. Mladší má jiné zájmy než starší, takže k narozeninám dostal tramvaj. Starší si auty skoro vůbec nehraje. Ale tramvaj samozřejmě nutně potřeboval. Takže teď máme dvě tramvaje a s oběma si hraje mladší![]()
Karja ono u nas to hlavne bylo jiny, protoze deti jsou od sebe 4 roky a kdyz by byla mala zacala byt partak ke hram a rvackam, velkyho uz bavilo spis jit si hrat s klukama. Ale obcas si spolu hrali hezky a kdyz se rvali, sprdla jsem je vetsinou oba s tim, at si to preberou.
Kokoska tak já teda přizpůsobila dětem úplně všechno, protože život, který jsme žili před nimi, byl s dětmi absolutně neslučitelný. Vytvořila jsem si s nimi v podstatě život úplně jiný, takový, abychom byli spokojeni jakžtakž všichni. Abych pravdu řekla, nemám moc tyhle řeči "žiju si dal svůj život a dítě se musí přizpůsobit" ráda. Souhlasím s dzizisketa - i dítě je právoplatný člen domácnosti, má svoje potřeby, názory a charakter, které můžou (i když nemusí) být úplně odlišné od zbytku rodiny. Špatné je obětovat se dětem, stejně jako neochota brát na děti ohled.
MPLee To cestovani jsem do diskuze vnesla ja. Protoze byla na tolika strankach, ze uz jsem nedohledala, cim vlastne zacala
Bylo to mysleny spis ve smyslu zlobi, ale treba prave v tom cestovani zvladnou hodne, vic nez vetsina deti jejich veku, aniz by to pro rodice bylo nesnesitelny. Ze by bylo dobry si toho vsimnout a nepovazovat to za uplne samozrejmy.
Pinot Noir podle mě reálně téměř každý skoro vše přizpůsobí dětem. Někdo o maličko méně, ale těch, jejichž život se téměř vůbec nezměnil, je fakt málo. Akorát každý to bere trochu jinak a každý má jiné ty věci, kterých se opravdu vzdát nechce. A některé z těch věcí (zrovna to cestování) jsou víc vidět.
Pinot Noir Přesně na tebe jsem v duchu tohoto tvého posledního příspěvku myslela, když jsem teď večer pročítala diskuzi;-)
Kokoska my jsme se ségrou 4,5 roku od sebe a hádaly a rvaly jsme se děsně. Já to celý život přičítám právě tomu, že jsme nikdy nebyly ve stejné vývojové fázi. I proto jsem chtěla děti blízko sebe. Začínám chápat, že je to úplně jedno, jak jsou děti od sebe![]()
Karja Ring na darky a vejminek pro samba jsou ![]()
Potrefenáhusa Pinot Noir tak jiste, ze v zakladu se zivot zmenil a detem prizpusobil. Navic jsme nemeli hlidani, tak ani neslo delat vsechno tak jako bez deti. Spis jsem myslela takovy denni zalezitosti jako kam jit, kdy tam jit, co oblict a tak. Zadny jo, v klidu pockam, az si doplacas plastelinu, kdyz nechces ted, pujdeme nakoupit jindy. Proste se delalo to, co jsem potrebovala udelat a kdy se to hodilo mne. Jako ze kdyz dite nechce ven, tak tyden ven nepujde, to neexistovalo, na druhou stranu oni zas byli docela tvarni, nejake boje a vetsi hysteraky nebyvaly.
Kokoska ale zase bylo nepředstavitelné, že by si šla s dětmi cvičit a do hotelu nemohly děti mladší dvou let (tohle mi teda vyprávěla mamka). Například.
mirajo Jojo, ring by byl dobrej taková ta zahradní trampolína:-D to asi poridime. Ten vejminek si vymyslel sambo sám, už si tam vybírá kamínka a jak si to voblozi.....zato nás barák....to už jsem skoro šla fnukat do bydlícího vlákna. Teď musím vymyslet koupelny a jemu je to úplně jedno a mně to šílene nebaví a nejde mi to. Takže kdekdo by byl rád, ale my jsme dvojka, jednomu je to jedno a druhej má co dělat se sám osatit natož zabydlet!
Evaeva haha to ráda slyším, my jsme se ségrou o 5 let a rvaly jsme se jak koně. Nemyslím si, že by to bylo vývojovou fází, spíš to bylo jako u řasy, ta potřeba sedět na jedné židličce, z 10 jablíček jsme si vybraly obě to samé a servaly se o něj...uf. Já měla bohužel o 20 kilo míň.
Kokoska no já myslím, ze ty uplny cochcarny jsou celkem extrém, kterej není nijak castej. Většina se snaží nějak vybalancovat ten stred
Evaeva Ty jo, to cvičení mi přijde divné, jsem "Husákovo dítě" a máma se mnou normálně chodila cvičit, bylo to teda cvičení rodičů s dětmi, ale chodila tam se mnou když byla na mateřské.
Karja Ježiš to ste ako my. Sambovi bolo všetko jedno a ja na to nemám bunky, takže výber všetkého mi trval večnosť a k tomu to bolo tesne pred a po pôrode mladšieho. Našťastie máme len byt, takže nemá kam na vymenok :))
Mrakoplas Jo přesně tak. Jemu to jedno, ale zároveň na mě tlačí, protože to potřebuje dělat. No zítra jedu do jednoho studia, vezmu tam co tam bude a nazdar asi.
Evaeva my jsme byli totalne bez penez, takze jsme na dovolenou v hotelu ani nepomysleli, navic ja jsem nepovazovala za odpocinek a dovolenou jet nekam s ditetem pod 2 roky. Tahat s sebou ty latkovy pliny a skleneny tezky lahve na sunar, resit nekde co s pokadenou plinou a kde vzit prevarenou vodu... jezdili jsme k nasim, kdyz dite/deti bylo bez plen, tak na manzelovu podnikovou chatu.
Mně je to trajdáni s dětma, jak to dělá rasaNori blízké, ale bez toho tlaku na výkon.
Nejnovější komentáře k vůním
Nejnovější články
Nasaj (vůně) v KORY
Esxence 2026: Zavíračkou to nekončí
Esxence 2026: Podruhé. Teda pokračování.