Vše o těhotenství a dětech

02. února 2017 08:39
Offline Pinot Noir
29890 příspěvků moje polička 18. ledna 2022 21:57

Mně připadají situace a chování, které popsala rasaNori jako úplně normální chování sourozenců, takových se u nás odehrají desítky za den, v podstatě je existence kluků tady založená na neustálém a rychlém střídání společné hry a vzájemného boje. Nepřipadá mi, že by se její starší dcera nějak výrazně prosazovala nebo bylo možné vyvozovat nějakou speciální povahu, jak tu padlo. 

Offline Evaeva
příspěvků moje polička 18. ledna 2022 22:04

Pinot Noir mě to taky přijde normální. Ale třeba náš mladší bráchovi většinou ustoupí, takže u nás moc konfliktů není, zatím bych řekla.

Online Sweet Potato
40400 příspěvků moje polička 18. ledna 2022 22:04

rasaNori Ono je cestování pro hodně malé děti náročné, i když to třeba není vidět. A ne fyzicky. Jejich mozek při tom zpracovává spoustu podnětů, je to záhul. V podstatě v ten moment přijdou o bezpečí domova, známého prostředí.

Offline MPLee
3033 příspěvků moje polička 18. ledna 2022 22:05

mirajo kdyz to cestovani bude spis o nastaveni rodicu. Jako jasne, nebudu si uzivat cestu s rvoucim miminem a asi si odpustim to Brno na otocku skoro kazdy tyden... Ale zase dovolenou bych neodkladala. Ja porad doufam, ze se mimino prizpusobi nasemu stylu zivota, nez my miminu. Jinak to ze se holky hadaji a delaji naschvaly, bude podle me fakt vekem. Jsme s brachou rok a pul od sebe a sama si pamatuju, jak jsme zarlili a delali si naschvaly. Preslo to. Teda nepreslo, ale s nastupem do skoly nam doslo, ze je lepsi se "rvat" bez rodicu a resili jsme si to za zavrenymi dvermi. 

Offline Evaeva
příspěvků moje polička 18. ledna 2022 22:05

žluťásek díky. Já už o tom slyšela, ale vlastně jsem se o to nikdy víc nezajímala, znám akorát ten pojem.

Offline dzizisketa
8963 příspěvků moje polička 18. ledna 2022 22:09

MPLee 

Zase z druhé strany i to dítě je plnohodnotný člen rodiny, takže i jeho potřeby a sklony by se měly zohlednit. A některé ty děti jsou od ostatních doma fakt hodně odlišné.

Offline MPLee
3033 příspěvků moje polička 18. ledna 2022 22:47

dzizisketa to rozhodne, ale Rasi deti jsou na cestovani zvykle od malicka a cestovani problem neni. A rvacka o zidlicku mezi segrama asi nebude z toho, ze cestuji moc. Myslim, ze by se uplne stejne rvaly, jako kdyby sedela cela rodina porad doma. My ty cesty taky uzpusobujrmr dceri. Sami bychom leteli do asie na poznavacku, s ni jsme jeli na Sardinii. Vybrali jsme baby friendly uvytovani, ale zase jsme tak, jak jsme zvykli, menili ubytovani co 2-3 noci. Ona s tim byla v pohode, tak proc ne. Kdyby ji to viditelne nesedlo, tak ji netrapime, ale at si zvyka uz ted. Ve 4 me taky bude tocit, jestli bude chtit vybirat lokaci dovolene. Muzeme se domluvit, jestli pujdeme do akvaparku nebo lunaparku nebo zoo, ale destinaci proste vybiraji dospeli. Ja byla jsem ufrflane dite a preslo to az po par letech ve vrcholovem sportu. I v dospelosti se obcas musim drzet a stejne mi to nekdy ujede a zafrflam . To je povahou a clovek neudela nic. Stejne tak by mala dost pravdepodobne brblala ze nejedou nikam a sedi doma. Ale nemyslim si, ze chce rasaNori po holcickach moc a muze za to ona. Proste jsou to deti a zkousi odolnost rodicu a jejich nervu  

Offline dzizisketa
8963 příspěvků moje polička 18. ledna 2022 22:57

MPLee 

Nepíšu o rasanori ani o cestování. Jen obecně. Ta poučka o přizpůsobení se rodině mi přijde polovičatá, jakoby děti snad rodinu netvořily.

Offline Karja
44721 příspěvků moje polička 18. ledna 2022 23:00

dzizisketa Jo, já si neumím představit jak by to u nás vypadalo, kdybych se jim furt nepřizpůsobovala:-D:-D 

Offline Candance
5633 příspěvků moje polička 18. ledna 2022 23:15

rasaNori mne to prijde jako bezne zlobeni. Sama si to pamatuji u sebe a zazivam to u dcer. 

Co by se stalo, kdyby jednou proste musela ustoupit mladsi a tu zidli prenechala?  Je jedno ci je. Ona i ta starsi je mala a obcas potrebuje pocit, ze i ona nemusi ustoupovat. Ber je vekem rovnocenne.

Ja teda vzdycky musela a proto jsem vic zlobila ( a mela pocit, ze me rodice nemaji radi,protoze brachovi  dovolili uplnou nevyznamnou kravinu a me ne). U nas nuti ustupovat porad tu starsi muj muz ale on nikdy nezazil vety typu: uz jsi velky, musis ..

Offline Pinot Noir
29890 příspěvků moje polička 18. ledna 2022 23:24
Reakce na dzizisketa:

MPLee 

Nepíšu o rasanori ani o cestování. Jen obecně. Ta poučka o přizpůsobení se rodině mi přijde polovičatá, jakoby děti snad rodinu netvořily.

Offline MPLee
3033 příspěvků moje polička 18. ledna 2022 23:29

dzizisketa Ale jasne, ze deti rodinu tvori. Nejake castecni prizpusobeni je normalni - ale asi jsem sobec, nezmenim od zakladu zpusob zivota. Takze mi prijde zvlastni vycitat Rase, ze dcera zlobi, protoze s nimi cestuji. Zlobi, protoze deti zlobi. 

Offline Kokoska
34974 příspěvků moje polička 18. ledna 2022 23:33

Candance presne to me napadlo. Ja jako starsi jsem musela porad ustupovat a co ja jsem si pracne vydobyla, te mladsi se uz dovolilo jako samozrejmost. 

Offline Karja
44721 příspěvků moje polička 18. ledna 2022 23:35

MPLee Ale já si myslím, že to tu nikdo nepise, s tím cestováním je spíš taková okrajová diskuze, že je to pro ni náročný i když se to nezda. Snad většina příspěvků se točí kolem toho - je to dítě se s tím smiř!

Offline Kokoska
34974 příspěvků moje polička 18. ledna 2022 23:36

Karja ja si teda neumim predstavit, jak by to bylo u nas vypadalo, kdybych se detem porad prizpusobovala. Nastesti tenkrat nebyly tyhle internety, takze jsem si neprecetla nic o mocenskych hrach a ze deti jsou taky lidi a v klidu a zcela nedemokraticky jsem potlacovala a zadupavala jejich osobnost

Offline Karja
44721 příspěvků moje polička 18. ledna 2022 23:37

Kokoska Na to často myslím, že jsi to sem psala, když pořizují dárky, co si přála velkamala dvakrát rovnou i pro tu menší:-D. A vzpomenu si na tvůj deštník! 

Offline Kokoska
34974 příspěvků moje polička 18. ledna 2022 23:39

Karja no to je moje trauma nejvetsi, a jeste ta potvora dostala hezci zlutej a ja zelenej, strasny!

Offline Evaeva
příspěvků moje polička 18. ledna 2022 23:41

MPLee já bych řekla, že se zbytečně chytáš toho cestování, protože se tě to dotýká. S tím bych si starosti nedělala, určitě si uvědomuješ, že cestování s dětmi je náročnější než bez nich, že to bude jiné. Pro vás je to důležité a určitě není nutné se toho vzdávat.

Offline Karja
44721 příspěvků moje polička 18. ledna 2022 23:41

Kokoska :-D:-D Jo takhle, no tak samozřejmě jim nekoupím pětkrát denně džus, ale ten celkovej průběh toho dne a hlavní aktivity jsou podle nich. Nejsou podle mě a snad ani nikdy nebyly, jako beru je po nějakejch beznejch obchůzkách, ale je to baví, ale že bych si třeba půl dne dělala svoje a je vlacela s sebou to ne, nebo na nějaký ,,moje návštěvy,,. Ale já jsem spokojená když ony jsou spokojené a má to takysjakys výchovný rámec, to jest jsou spokojené s mrkví v ruce na hřišti a ne s horalkou u televize. 

Tady vidíš jak si lze každej příspěvek vyložit dvojmo! 

Offline Karja
44721 příspěvků moje polička 18. ledna 2022 23:42

Kokoska Jo tak ty hnusnější barvy dávám malymaly,ovšem do tý doby než to začne chápat.....pak nevím, pak jim asi udělám nějakej domácí ring, a tam to vždycky vhodin a dej se vůle boží!