viktorka_od splavu mas bohuzel naprostou pravdu, uvedomuju si to pri kazdym konfliktu, ze by stacilo "jenom" zkusit pochopit o co mu jde. Ale jakmile jsem nejak v nepohode, nevyspala, cokoliv, tak veskery moje snahy jsou na nule a vrcim a konci to placem (jeho, ne mym, haha). A strasne me to stve, prece nejsem idiot co se chce mstit dvouletymu diteti, ale....nekdy jo no. Ten nonstop kontakt a nulovy cas pro sebe proste zpusobuje, ze nekdy nejsem schopna se chovat racionalne. Hodne mi dal ten podcast 13 hrichu rodicovstvi, tam o tom mluvi fakt skvele.
Vše o těhotenství a dětech
viktorka_od splavu podle mě stačí říct Nemůžeme projít! místo Stoupni si tam! ale v tu chvíli samozřejmě většinou taky nereaguju jinak
Já s tebou souhlasím, že to ty děti nedělají naschvál. Akorát s tou těžkou pračkou v ruce je to blbý, no.
viktorka_od splavu chcel robiť po svojom
711990 no jasně! znám to moc dobře, i když už to je pryč, tak to se fakt nezapomíná. jenže ty si uvědomuješ, že ta příčina je u tebe - ne že ty jsi nějak špatná, ale že jsi prostě unavená, nemůžeš jinak... ale rozhodně za to nemůže to dítě. potřebuješ prostě oddech, vypnout, věnovat se taky někdy sobě. házet "vinu" na to děcko je prostě hloupý, stejně jako obviňovat sebe. jediný, za co se člověk v téhle situaci může vinit, tak že si prostě nedokáže tu pohodu sám pro sebe zařídit, zjednat si pomoc nebo tak něco. někdy to prostě nejde, ale dost často si to jedna dělá vlastně i sama (když dítě spí jde umývat okna místo co by si nalakovala nehty a podobný hovadiny)
mas bohuzel naprostou pravdu, uvedomuju si to pri kazdym konfliktu, ze by stacilo "jenom" zkusit pochopit o co mu jde. Ale jakmile jsem nejak v nepohode, nevyspala, cokoliv, tak veskery moje snahy jsou na nule a
a tohle platí i pro konflikty dospělých si myslím. ![]()
Zas by deti mely vedet, ze jim rodice nemuzou za kazde situace vysvetlovat co, proc, jak a nastinit nekolik reseni, ze kterych by si vybralo to pro sebe nejprijemnejsi. Takze kdyz 2x reknu Prosim, uhni nam a potreti uz kriknu, nebudu mit vycitky, ze se detatko rozplace. Po akci muzu v klidu vysvetlit, co bylo a proc.
letfenixa to jenom popisuješ, ale nevysvětluješ, co se vlastně dělo - pochopil, že cílem operace je dostat pračku do sklepa? nebo si jen prostě hrál, blbnul, trochu provokoval, protože se účastnil pro něj zajímavé legrační hry? a ve chvíli, kdy se rodiče naštvali a začli po něm křičet, tak nechápal a zasekl se v tom?
continuity to stopro, ale vetsinou se nestydim, kdyz nekoho poslu do prdele....![]()
viktorka_od splavu cim jsme se zase dostali k myslence, ze si myslim ze mi delaji naschvaly a ze je nechapu? ![]()
To jsou takove situace, treba rano dojdou obe k nam do postele, jedna nebo druha zacne tu druhou stenkrovat, ze se hned poperou nebo zhadaji, pak si starsi usmysli, ze snidat bude na zidli mladsi, ktera zacne jecet, tak ji pekne reknu ze bych rada, aby segru neprovokovala, a sla si sednout na svoji. A zacne po me hazet reci typu ale ja tu chci sedet, a budu tu sedet, a ty mi nebudes rikat co mam delat. Tak jdu, klidne ji z te zidle sundam, hezky ji reknu ze taky rana nemam rada, ale ze takhle se k sobe chovat nebudeme, rano nerano. A dozvim se, ze jsem zla, ze sarina je zla, a pod. A do toho jsem vetsinou jako puvodce vseho spatneho najednou mladsi oznacena ja, takze ta po me zacne vrestet mamino a pod. Krasa strida nadheru. A ja si tak uvazuju jestli je to tim, ze je tahame od certa k dablu, nebo jestli je to tim, ze jsme starsi pomerne zahy poridili sourozence, ktery je vsechno jine, nez klidny a tichy typ, nebo tim ze mame s muzem nekdy doma divoko, nebo proste obdobi vzdoru a vymezovani se nebo necim uplne jinym.
Ale tak dneska jsem malou vytahla na hodinu na lyze, docela jsme si v aute pokecaly, na svahu spolupracovala, cestou domu dle planu usla, no a tesila jsem se jak ji predam muzi. Tak jsem na plavani se starsi tahla i malou, takze zase divocina, muz se zasekl na schuzce. A to male sliboval kolo, az se vyspi![]()
711990 to zažívá každý! Přesně jak píšeš, člověk je plný pochopení, když je v pohodě. Když ne, je to horší až nejhorší
Zpětně si kolikrát uvědomím, že jsem se taky chovala jak malý děcko.
Kokoska no pozor dítě tam mělo svou roli - mělo držet dveře. takže v tom případě by bylo záhodno, aby se mu to vysvětlilo a v ideálním případě by z toho vyšlo jako vítěz, kterej to vlastně zařídil a celé operaci šéfoval:-)) kdyby měl chlapeček akorát nepřekážet dospělým v práci, tak to beru, hele nemotej se tady ať nepřijdeš k úrazu.. a pak není prostor na diskuse.
rasaNori hele to co popisujes, to neni ani tim ze s nima nekam jezdite, ani tim, ze jsou blizko od sebe. Je to tim, ze jsou jim 4 a 2...a zlepsi se to mozna ve 20![]()
rasaNori hele to co popisujes, to neni ani tim ze s nima nekam jezdite, ani tim, ze jsou blizko od sebe. Je to tim, ze jsou jim 4 a 2...a zlepsi se to mozna ve 20
![]()
711990 a nebo taky ne:D
rasaNori jako fakt tě lituju, ty rána musí být šílený. Ale bohužel si myslím, že to odpovídá věku. Včetně těch vět Ale já chci a jsi zlá. Je to na palici a chce to hodně trpělivosti.
rasaNori presne:D kdyz nekdy vidim sebe a brachu....ale my se nehadame, jen delame porad kraviny!
rasaNori asi je to tím tónem, jak píšeš. už jen to, že "si starsi usmysli" - mi zní, jakože ona si schválně vymyslela něco, čím bude provokovat. jako ono jo, ona nejspíš prostě žárlí a soupeří o pozornost, ale nedělá to "schválně", prostě je to malý dítě, který jinak neumí vyjádřit svou frustraci
711990 mozna tu bude zakopany pes, mezi mnou a bratrem je 10 let, takze 2 jedinacci
:)
Nejnovější komentáře k vůním
Nejnovější články
Nasaj (vůně) v KORY
Esxence 2026: Zavíračkou to nekončí
Esxence 2026: Podruhé. Teda pokračování.