Vše o těhotenství a dětech

02. února 2017 08:39
Offline žluťásek
8863 příspěvků moje polička 18. ledna 2022 21:17

rasaNori nevím, jestli znáš pojem mocenské hry? Přijde mi podle popisu, že vaše starší holčička by přesně tohle moc ráda hrála a zkusila bych jí k tomu dát příležitost.

Ale ne, Báro, ještě že sis sedla na Sářinu židli! Na tu svou si nesmíš v žádném případě sednout! Ani na chviličku, ani na kousíček! Tvoje židlička je úplně hrozně moc zakázaná! Ne že si budeš chtít přesednout, to vůbec nevím, co bych si teď počala! 

Tyhle hry u nás spolehlivě uvolní napětí. Jasně že to nejde vždycky, ale před těmi různými situacemi, kdy už tuším konflikt, to hrozně pomůže. 

Offline Karja
44720 příspěvků moje polička 18. ledna 2022 21:21

rasaNori Jo, to tě prostě serou no! Taky sis v úvodním příspěvku nestěžovala na ně, ale spíš na sebe. Pak se to tu zvrtlo v nějakou divnou už méně souvisejici debatu. 

Holky se tuhle ráno mydlily, sambo na to kouká jak zjara a já říkám a ,,co jako, vy jste se s Petruskou (sambova mladší ségra, jako to je povaha to by člověk nenašel, prostě sambo na druhou a ještě ženská, takže pohodar od kosti!) takhle nemydlili,,? A on, že rozhodně ne. Prostě jim se narodila Petruška, jo to není vůbec ničí zásluha, to je prostě dar zhury, a teď mě celá tahle rodina bude masírovat jak děti vůbec nevedu a necepuju.

No nevím, co tim chci říct, jsem úplně mimo diskuzi taky, ask že to do těch dvaceti dám a pak je přestěhuju k boyfriendum a samba do zahradního domku, on sice říká že už to dlouho nedá, ale takovýhle co to říkají vždycky vydržel nejdýl! 

Offline Karja
44720 příspěvků moje polička 18. ledna 2022 21:22

žluťásek Mně přijde, že tohle moje starší nechápe, respektive se to dost zvrtava pak když potřebuji třeba aby mě hned poslechla a tak. Jakože ,,zamluvit, zamest jo,, ale tohle ještě moc nechápe.

Offline rasaNori
8845 příspěvků moje polička 18. ledna 2022 21:24

mirajo jezdime skoro vzdy na noc, a nebo se zastavkama ve svycarsku nebo nemecku u kamaradu. Holky jsou v aute v pohode, umi se zabavit i koukanim z okna, obcas prudi ale vzdycky jim dame nejaky casovy horizont jak dlouho musi vydrzet nez zastavime a to davaji v klidu. Kdyz jsme jeli ted, tak jsme dojeli nekdy v 6 rano v Italii do hor, jen je prehodili do postele a spalo se jeste do 9 a pak na lyze:) starsi letela poprve v 11 mesicich, mala ve 4. Se starsi jsem v jejich 9 mesicich jela sama autem do chorvatska, projecela akorat zaverecnych 20 minut. Ja hodne cestovala i jako tehotna, tak to beru jako ze si navykly uz v brise a pohoda. Zrovna tohle je neco, co si neumim predstavit ze se toho vzdam. Ani kvuli detem. Me treba prijde neuveritelny jak tu obcas Betsey pise ze alici nedostane ven nebo ze se neucese nebo tak, to je treba co absolutne nejsem schopna pobrat. Ale tak kazdy mame neco:D

Offline Tabea
8123 příspěvků moje polička 18. ledna 2022 21:24
Reakce na continuity:

Letadlo nevím, naše děti se cest letadlem aktivně dožadovaly, takže žádné brblání se nekonalo. Pokud mi je něco vyčítáno, tak to, že létají málo.

​Syn se mě občas ptá, co děláme zítra, nebo o víkendu, a jestli teda, když nemám nic naplánovaný, bysme nemohli někam letět. 
Teď si teda na lítání i hrajou. ????

Offline rasaNori
8845 příspěvků moje polička 18. ledna 2022 21:26

žluťásek prostuduju

Online Evaeva
příspěvků moje polička 18. ledna 2022 21:30

rasaNori to zvládají cestování hezky. Já bych ani neřekla, že to vyřeší necestovat nebo tak něco. Spíš bych řekla, že jsou taková povaha, rády se prosazují. Některé děti jsou holt takové víc splachovací a některé míň. 

Offline Mrakoplas
9996 příspěvků moje polička 18. ledna 2022 21:31

žluťásek toto som skúsila a absolútne to nefungovalo, proste žiadna zmena :)

Starší si takto vyhradil miesto na sedenie u mojej mamy. Čo na tom, že to je odjakživa jej miesto, on tam proste musí sedieť a keď si tam nejaký chudák, čo nepozná pomery, sadne, tak začne jačať a nepomáha nič, musí si odsadnut :)) 

Offline žluťásek
8863 příspěvků moje polička 18. ledna 2022 21:31

Karja to určitě není spravnej čas, hrát to když potřebuješ reakci hned. Já to používám vyloženě když chci předejít situaci, u který tuším zkrat a jekot.

A taky musím bejt samozřejmě naladěná vůbec nějaký hry hrát. Ale nějak jsem se naučila zkusit to v sobě někdy přepnout. Zamyslet se, jak moc mě vyčerpá ten desetiminutovej jekot, co bude bezpochyby následovat a jestli teda radši nezkusit něco jinýho

Online Evaeva
příspěvků moje polička 18. ledna 2022 21:33

Mrakoplas starší si zas u nás doma uzurpuje místo uprostřed na gauči. Nikdo nesmí sedět na celém prostředním dílu, kam se s přehledem vejdou oba. Naštěstí jen, když se kouká na pohádky.

Offline Karja
44720 příspěvků moje polička 18. ledna 2022 21:34

rasaNori Tak vidíš jak jsou poddajný, chodej umyty a učesaný, tak se musej vymrcovat nějak jinak.

Online Evaeva
příspěvků moje polička 18. ledna 2022 21:35

žluťásek já teda musím říct, že bych asi radši vydržela ten jekotale možná to má i nějaké varianty třeba s plyšáky, to bych zvládla.

Offline žluťásek
8863 příspěvků moje polička 18. ledna 2022 21:37

Mrakoplas já s tím mám malinko takovej osobní problém nebo jak to pojmenovat, že mi to přijde trochu manipulativní. Že by se mi jako líbilo vysvětlit to, on by to přijal a příště to už nedělal. Ale to je scifi, žejo, není mu ještě ani pět, hehe. Ale mocenské hry na něj fungují dobře, tak to občas používám, no

Offline continuity
43136 příspěvků moje polička 18. ledna 2022 21:40

žluťásek mě to právě přišlo jako dost velká manipulace. Já jsem se rozhodla to dětem nedělat ( nebylo to teda nějaké bolestivé rozhodnutí, mě je to osobne strašné nepríjemné). 

Radši se s nima 2x pohádám, přijde mi to přijatelnější. 

Offline žluťásek
8863 příspěvků moje polička 18. ledna 2022 21:44

Evaeva o těch hrách hodně píše třeba Naomi Aldort, jestli tě baví číst ty různé příručky o výchově. V knize Vychováváme děti a rosteme s nimi.

Nebo na webu léčivé hraní je ke stažení ebook zdarma k tomuhle tématu. 

Offline rasaNori
8845 příspěvků moje polička 18. ledna 2022 21:45

Karja

Diky nacelniku :D

Offline viktorka_od splavu
49356 příspěvků moje polička 18. ledna 2022 21:46
Reakce na continuity:

žluťásek mě to právě přišlo jako dost velká manipulace. Já jsem se rozhodla to dětem nedělat ( nebylo to teda nějaké bolestivé rozhodnutí, mě je to osobne strašné nepríjemné). 

Radši se s nima 2x pohádám, přijde mi to přijatelnější. 

Online mirajo
2663 příspěvků moje polička 18. ledna 2022 21:46

žluťásek Neznam a taky bych to nedala. Asi malo hereckyho talentu, plus je mi neprijemny, kdyz nekdo manipuluje se mnou. continuityOzvenuju

Offline žluťásek
8863 příspěvků moje polička 18. ledna 2022 21:48

continuity syn má myslím velmi rád ten pocit, že může o něčem rozhodnout, něco ovládnout, stát nad situací. A fakt se nenasytí tím, že si může vybrat tričko nebo jestli k obědu vrtule nebo kolínka

Nepoužívám to přesně v těch chvílích, kdy bych sklouzla k tý vyložený manipulaci. Spíš tím uvolním napětí, upustim páru když tuším výbuch. 

Offline Tabea
8123 příspěvků moje polička 18. ledna 2022 21:49
Reakce na žluťásek:

Mně se zdá, že to dítě docela učí i mě. Že já občas musím vystoupit ze svojí komfortní zóny a je mi to ve výsledku k užitku. Takže to beru jako takovej balanc mezi tím, co chci já s ohledem na to, co bude bavit jeho. Plus s přihlédnutím k tomu, co primárně neláká sice ani jednoho z nás, ale je to prospěšný pro jeho rozvoj a tak to aspoň zkusíme