Vše o těhotenství a dětech

02. února 2017 08:39
Offline carries
1143 příspěvků moje polička 15. srpna 2018 14:40

barbucha to je pekný kompromis! :) píšem si na zoznam 

Offline Malvin
1648 příspěvků moje polička 15. srpna 2018 14:44

Emerald Meda je hezká. Známá má dcery Medu a Noru. K jejich příjmení skvělá jména. Mně se líbí i Leda.

Jako dítě mně fascinovalo jméno Varvara )nějaká knižní hrdinka). Znělo mi naprosto cool.

Offline žluťásek
8866 příspěvků moje polička 15. srpna 2018 14:46

Meda teď docela frčí. Přátelé mají Medu, když ji dávali, bylo jich v republice jen několik, snad tři

Offline moonlight
1535 příspěvků moje polička 15. srpna 2018 14:46

Malvin Můj známej má zase Medu a Hedu 

Offline viktorka_od splavu
49359 příspěvků moje polička 15. srpna 2018 14:47

moonlight kornel nakonec neni tak spatnej, znam mladyho kvida (v kombinaci s jeho prijmenim fakt vrazedny, dava neco podobneho jako tomas marny-to nevymyslis) a taky z “normalni rodiny”

Offline Sweet Potato
40422 příspěvků moje polička 15. srpna 2018 14:48

moonlight Mně teda přijde horší Haštal a hlavně Kašpar (Hapka třeba)

Offline žluťásek
8866 příspěvků moje polička 15. srpna 2018 14:56

Moje kamarádka má syna Bedříška, doteď jsem si na to nezvykla. První cca půlrok jsem si to ani nemohla zapamatovat, pořád jsem mu v mysli říkala Bořík a přímo jsem ho radši oslovovala jako broučka nebo budulínka.

Taky mám jednu známou, jejíž dcera se jmenuje Luna.

Offline 999
19821 příspěvků moje polička 15. srpna 2018 14:57

Když moje ségra čekala holčičku, premlouvala jsem ji, ať jí dá jméno Alma, podle Almy Mahlerové... Ségra se smála, že by se to k ní nehodilo, prý kde by se u nich v rodině (velmi spořádané :-)) vzala taková potvora... No a malá se tedy jmenuje jinak, ale ta Alma by k ní sedla jak prdel na hrnec :-).

Offline moonlight
1535 příspěvků moje polička 15. srpna 2018 14:58

Sweet Potato Tak to je taky výkvět, ale nikoho toho jména neznám. Ale zas Kašparovi jde aspoň říkat Kašpárek... což je sice taky dost hrozný, ale aspoň něco. Ale já si neumím představit, podívat se na to miminko a říct Kornel... A je mi jasný, že mimino je jen na chvíli. Prostě na každým jménu, mám pocit, že se nakonec něco pěkného dá najít nebo najít přijatelnou verzi, ale tady mně to prostě nejde.

viktorka_od splavu Tomáš Marný  Já jsem zase slyšela o klukovi Prokop Obraz. Proč si ty rodiče radši tu kreativitu nenechaj na něco jinýho, nechápu...

Offline Potrefenáhusa
38879 příspěvků moje polička 15. srpna 2018 15:02

moonlight tak třeba se jim Tomáš moc líbí a když se jmenujou Marní celej život, tak jim to ani nepřijde?

Offline moonlight
1535 příspěvků moje polička 15. srpna 2018 15:05

Potrefenáhusa Asi jo. Ale normálně lidi právě ta jména dost promýšlí, aby přesně nedocházelo k podobným věcem, ne? Tak nějak to tu zaznívá. Tak asi je to částečně schválně, bych řekla. Jako já bych to asi svýmu dítěti neudělala, ale žádná hrůza to není, jasně, je to vlastně úplně normální jméno.

Offline Potrefenáhusa
38879 příspěvků moje polička 15. srpna 2018 15:09

moonlight chodila jsem s klukama, jejichž příjmení něco znamelo (a dost se dvakrát blížilo tomu Marný) a kdyby na to přišlo a Tomáš bylo nějaký moje vysněný jméno, tak by mě to asi nezastavilo. Zas když v tom člověk žije, tak mu to už ani nepřijde, že to příjmení má nějakej význam.

Offline Potrefenáhusa
38879 příspěvků moje polička 15. srpna 2018 15:10

moonlight jo a někdo mi myslim říkal, že zná Tomáše Fuka :-)

49359 příspěvků moje polička 15. srpna 2018 15:11

Potrefenáhusa ja si prave neumim predstavit mit takovy “vysneny jmeno” ze ho dam vlastnimu decku za kazdou cenu. to je blbost ne?

Offline Potrefenáhusa
38879 příspěvků moje polička 15. srpna 2018 15:12

viktorka_od splavu neni, teda ne za každou cenu, ale vysněný jména existujou

Offline Zu
2779 příspěvků moje polička 15. srpna 2018 15:12

Potrefenáhusa Jméno? Tomášfuk!  To je dobrý ale! 

Offline dzizisketa
8968 příspěvků moje polička 15. srpna 2018 15:14

Pinot Noir 

Olga je super, ale třeba taková Polina, Inessa nebo Uljana se mi lbí prostě víc (hlavně ta Polina, to mi přijde univerzální).

Offline moonlight
1535 příspěvků moje polička 15. srpna 2018 15:14

Potrefenáhusa Jak se jmenuješ? Tomáš Fuk  Tomáš je vlastně dost nebezpečný jméno. V kombinaci teda může být všechno nebezpečný, ale ten Tomáš k tomu fakt vybízí.

Edit - jsem pomalá...

49359 příspěvků moje polička 15. srpna 2018 15:14

Potrefenáhusa samozrejme ze existujou! ale nedam ho tomu nebozatku za kazdou cenu, abych si splnila nejaky svy touhy ze jsem se cojavim strasne chtela jmenovat blazena a vzala jsem si tondu blabolila..(skutecny priklad, prisaham!:-)

Offline Potrefenáhusa
38879 příspěvků moje polička 15. srpna 2018 15:17

viktorka_od splavu když mně to Tomáš Marný právě zas tak hrozný nepřijde. Ale třeba když někdo pojmenuje dítě Petr Petr nebo Dalibor Janda, to už mi ujetý přijde.