Vše o těhotenství a dětech

02. února 2017 08:39
Offline betsey
4257 příspěvků moje polička 13. února 2022 11:44

Pinot Noir no Klara na kavu reaguje, dam si poobede kavu a v noci je hore kazdu hodinu, nedam si poobede kavu a je v noci hore kazde tri hodiny

A obe moje deti este teda reagovali na pikantne, tomu sa velmi vyhybam. Pred dvoma tyzdnami som bola u nasich a mama dala do polievky chili. No ten plac po kojeni bol ukrutny

Offline Garfie
28575 příspěvků moje polička 13. února 2022 11:52

Solathis Jé, takže Hanýžka od Martínka mohla být Johana? Ale to se odehrávalo někde na Chodsku? Už si vůbec nejsem jistá.

Offline Miru
16844 příspěvků moje polička 13. února 2022 11:54

Solathis 

napadlo mě to hned, přijde mi to hezký. No, a kdyby jsi chtěla ještě více po americku, tak "dží"...

Offline Solathis
2412 příspěvků moje polička 13. února 2022 11:54

Garfie Podle me jo, ono se Janum na tom novojicinsku rika Hanys pomerne casto, takze jako holcici obdoba. Jeste by to teda mohla byt Jana, samozrejme.

Jestli se to pouziva i jinde, to nevim :) 

Offline Solathis
2412 příspěvků moje polička 13. února 2022 11:59

Miru Bracha (teda jeden z tech, co jsem si "adoptovala") mi rika Jay. (Tedy Džej)

Offline marieu
5155 příspěvků moje polička 13. února 2022 12:13

Mohučanka píšu sz

Offline žluťásek
8867 příspěvků moje polička 13. února 2022 12:26

Solathis Jožka mi přijde náhodou skvělý. Johčo mi vůbec nejde vyslovit

Offline Evaeva
příspěvků moje polička 13. února 2022 13:49

žluťásek ono by to asi správně česky mělo být s tím žJá bych klidně Johaně říkala Hanko, mě se líbí domácké varianty z konce jména jako Teodora - Dorka Solathis 

Offline Evaeva
příspěvků moje polička 13. února 2022 13:50

Solathis a mimochodem Když jsem šel z hub je u nás jedna z must have písniček před spanímvyloženě ukolíbavka totiž

Offline Potrefenáhusa
38887 příspěvků moje polička 13. února 2022 13:51

Evaeva

ja fakt nerozumim duvodu, proč říkat lidem jinejma jmenama? 

Offline Potrefenáhusa
38887 příspěvků moje polička 13. února 2022 13:54

Evaeva p.s. Hana není domácí verze Johany, je to jiný jméno 

Offline Evaeva
příspěvků moje polička 13. února 2022 14:01

Potrefenáhusa a proč neříkat? Mě se to líbí, já bych tak svojí dceři/vnučce říkala, zvlášť u jmen delších než dvě slabiky se většinou hodí použít zkrácenou variantu, třeba mezi kamarády. Já si právě nemyslím, že Hanka musí být jen Hana (to je ségra mimochodem), právě jako Dorka není jen Dorota nebo Dora.

Offline dzizisketa
8976 příspěvků moje polička 13. února 2022 14:04

Jak jsem si tu včera nebo kdy postěžovala, že ty hry se nedají sehnat na bazaru, tak dneska už jsem ten ovocný sad ukořistila

Je to tu fakt zázračné

Offline Potrefenáhusa
38887 příspěvků moje polička 13. února 2022 14:07

Evaeva tak ji můžeš rovnou dat jméno Hana, ne?

Resp teda takhle, samozrejme ať si lidi rikaj jak chtej, zejména svejm dětem, však my ten základní tvar taky ještě nepoužili ani jednou, ale nerada bych aby se jednou musela představovat jako ....Kačenka

Offline Potrefenáhusa
38887 příspěvků moje polička 13. února 2022 14:10

dzizisketa gratuluju! Já už ten náš taky našla, prihodila jsem ho k nějakým kramum, co jsem odklizela z obejvaku kvůli vánočnímu stromečku. 

Offline Evaeva
příspěvků moje polička 13. února 2022 14:11

Potrefenáhusa já bych se toho nebála. My klukům taky základním tvarem neříkáme, ale nepředpokládám, že se jednou budou představovat Teo a Olík, ostatně starší se už teď představuje Oliver, je na to patřičně hrdý, pojmenovává tak všechny panáčky, co namaluje/dostane, včetně příjmení teda

Jinak mě se právě líbí, když má jméno hodně variant, přijde mi to takové milé. 

Offline Potrefenáhusa
38887 příspěvků moje polička 13. února 2022 14:25

Evaeva my teď byli konečně u ty fyzio a ta ji rikala Káťo, to my sice nepouzivame, ale zjistila jsem, ze se mi to líbí taky 

porad totiž ještě sama nechodi, dostali jsme spis tipy než vyloženě cviky a asi už je to nachystany, jen to podpořit a pomoct přepnout v hlavě 

Offline Evaeva
příspěvků moje polička 13. února 2022 14:28

Potrefenáhusa Káťa se mi taky líbí, pro malé holčičky i Kačka (já za tím kachnu nevidím), prostě jste vybrali dobré jméno

A fyzio superhlavně, že je v pořádku, nakonec se rozchodí.

Offline dynda
7291 příspěvků moje polička 13. února 2022 15:14

Potrefenáhusa 

To je dobrý jméno, variant nepočítaně, sama kolikrát nevím, jak se představit.

Když jsem žila v cizině, moji blízcí domorodci věděli, jak se to česky píše, tak to zkracovali v psané konverzaci na Kat . Já už se automaticky cizincům představuju Katerina, že je jako netrápím tím ř a na to oslovení jsem z minulosti zvyklá. Což pak třeba vede k situaci, kdy člověk, který mi říká Katko, se ptá, proč se nepředstavuju KateŘina...

Offline Sweet Potato
40447 příspěvků moje polička 13. února 2022 15:30

continuity Johanka, stejně jako Hanka i mnoho jiných, mi zrovna přijde z těch zdrobnělin, co jsou úplně v pohodě i pro dospělou. Není to Bětulinečka či Moničička.
(Tebe bych si zdrobňovat netroufla. Ale to je tak krásné jméno!)