Vše o těhotenství a dětech

02. února 2017 08:39
Offline Evaeva
příspěvků moje polička 12. února 2022 20:32

711990 no vidíš! Já mám právě kvůli tomu ta jména v kategorii pro moje děti nepoužitelná, což jsem si teda jednoznačně přinesla z domova.

Offline moora
8668 příspěvků moje polička 12. února 2022 20:37

Tvl moc o necem mluvit-spatny, nemluvit-taky spatny. tezkej je ten zivot! :))

Offline continuity
43168 příspěvků moje polička 12. února 2022 20:37

No já nevím, tyto zdrobněliny. Je dobré asi občas použít tu nezdrobnelou variantu i v případě, že se člověk na dítě zrovna nezlobí. 

Minule mě dost zaskočila jedna paní, ktera říkala,že ji úplně rozhodni oslovení plnou verzi jména a preferuje takovou tu typickou verzi s -ča, v práci. Jméno ma jak pro královnu. Mě to navíc hrozně nejde z pusy, vztah name rýže formální.

Neznasim ani, když takto říkají mým dětem. Naštěstí to jde jenom u jednoho, už to je až moc. Kdyby mě napadlo,jak moc je to rozšírené, vybírám namouduši jiné jméno. 

Offline continuity
43168 příspěvků moje polička 12. února 2022 20:38

moora jak si vůbec tu svoji smečku mohla vychovat, že?

Offline Evaeva
příspěvků moje polička 12. února 2022 20:39

continuity co ty víš, co píšou na nějaké svojí parfumoora ale byla bych v klidu, ono se to tu občas trochu přehání

Offline continuity
43168 příspěvků moje polička 12. února 2022 20:45

Evaeva mě teda doma říkali normálně plnou verzi jména,zdrobnělinou jen někteří příbuzní a jedna kamarádka. I muž mi říká tou základní verzi.

A není to tím, že by nešlo nic vymyslet. Ale ta základní verze je normální hezké jméno, všechno ostatní je už jenom divné a horší. 

Znám teda paní 40+, které nebyla dost dobrá ani zdrobnělina Péťa a rikalo se jí Peťulko. 

Eva je teda máma a normálně všichni až asi na jednu kamarádku a jednu stranu rodiny říkají Eva. Se svojí ségrou se oslovují normálně základní verzi jmen. Teda její sestra má takové delší jméno, které jde zkrátit, aniž by se použila zdrobnělina, tak u ní se používá to. 

Offline Evaeva
příspěvků moje polička 12. února 2022 20:51

continuity u nás doma se používají nejvíc varianty -i, Evi, Zuzi,.. Tak mi říkají rodiče, ségry a nakonec i kamarádi nebo v práci. Evo je takové tvrdé, ale nevadí mi, doma mi tak ale nikdy neřekli, to už spíš Evule (ze strandy). Ale babičky hodně používaly Evičko. Každopádně mi to přijde šumák, neřekla bych, že to ovlivňuje lásku je svému jménu. Říkat si ve třiceti Peťulka, je ujeté.

Offline Solathis
2412 příspěvků moje polička 12. února 2022 21:03

Emi V pondeli 8 tydnu. Zlepsilo se to - bohuzel pote, co jsme ukoncily kojeni, male v tom mlice proste proste neco nesedelo. Pro jistotu jeste drzim bezmlecnou dietu, v pondeli jseme na gastro, to ji budu drzet nejakych 12 dni d uvidime, co se tam dozvime. Nejake mleko nakonec jeste mam, znovu se rozkojit by asi jeste slo. Ale rozdil v chovani na mym mlice a na umelym je fakt obri, konecne se mi dite jeste dve dve hodiny po jidle nesviji! Zacal se objevovat naznak rezimu - tak nam ho dneska babicka kocarkem rozbila (jely ve standardni dobe bdeleho okna male - tak se to cele posunulo/rozhodilo, dnesni noc bude asi zas bolet, dve noci po sobe se mi povedlo 7 hodin, dneska to tak slavne nevidim)

Offline Karja
44734 příspěvků moje polička 12. února 2022 21:06

Solathis Ty jo a mléko máš nejake běžné nebo to na alergie? Jsem zvědavá co vám řeknou, jestli teda vůbec něco nového, je to fakt trápení tera! 

Offline Solathis
2412 příspěvků moje polička 12. února 2022 21:10

Karja V tuhle chvili prave bez te bilkoviny kravskeho mleka, coz je teda duvod, proc furt jeste drzim tu dietu, no, kdyz to ma do mlika tak pomalej nabeh. Dobra zprava je, ze se mala dneska, kdy byla pres 48 hodin plne na umele, konecne sama vykakala - jestli ty zacpy mela z myho mlika (coz by snad melo bejt nemozny!), tak me vomejou a fakt u toho UM zustanem, no.

Offline Karja
44734 příspěvků moje polička 12. února 2022 21:16

Solathis Jo, to víš že jo, hlavně abyste byly spokojené obe dvě. A myslíš, že ji tam budou dělat nějaké vyšetřeni? Asi tak ultrazvuk třeba? U toho alergymleka je dobré, když se s ním začne co nejdřív protože je fakt hnusný (chutnalas ho?) Fakt kekel. Velkemale ho naordinoval i v roce a půl a to fakt nepozřela v žádné úpravě, doktorka mi poradila z toho vařit a to vůbec nešlo. Naštěstí ta její alergie byla lichá, ale na internetech to psali, že ty miminka od narození to v pohodě pijou. 

Offline MPLee
3033 příspěvků moje polička 12. února 2022 21:24

Já měla hrozný problém s výběrem jména kvůli těm zdrobnělinám. Nemám je moc ráda, některé nemůžu vystát. Tak jsem trvala na jménu, které nejde tak lehce zničit. ano, když je někdo kreativní a chce vyrobit zdrobnělinu, tak si vždycky něco najde - na univerzitě jsme měli vyučující co se v tom vyžívala. Po tom, co mě oslovila Lenčičko jsem jí požádala, ať mi buď říká zájladním tvarem jména, nebo vyká. Ale ona mluvila jen ve zdrobnělinách - cvičínečko, hodinečka, chorobička, operacička, nástrojíček, slovíčenko  U mužů a mužských jmen mi to vadí víc, tam to byl velký boj. Dcera má krátké jednoduché jméno, jí teda přímo zatím oslovuju jednoduchou zkráceninou, ale jinak základní jméno používáme často a chci, ať na něj slyší a nemá k němu negativní vztah. 

Offline Kan
9637 příspěvků moje polička 12. února 2022 21:28
Reakce na moora:

Tvl moc o necem mluvit-spatny, nemluvit-taky spatny. tezkej je ten zivot! :))

Offline Evaeva
příspěvků moje polička 12. února 2022 21:33

MPLee operacičkatenhle styl mluvy je fakt hrozný, zrovna včera jsem tak slyšela mluvit asi padesáti letou paní.

Offline Solathis
2412 příspěvků moje polička 12. února 2022 21:40

Karja My ho ozkouseli oba (Nutrillon ADC) a prijde nam chutnejsi nez ten Hipp Combiotik, kterym jsme dokrmovali tu mou chybejici davku az dve od zacatku.

Urcite ji budou delat neco, na co ji budou podavat kontrastni latku, mame prijit s ditetem trochu vyhladlym (na to jsem teda zvedava, jak to skoulime!)

Offline Karja
44734 příspěvků moje polička 12. února 2022 21:46

Solathis Tak vám držím palce! 

Offline continuity
43168 příspěvků moje polička 12. února 2022 21:54

Solathis je dobře, že ji pořádně vyšetří. 

Ať všechno dobře dopadne. 

Offline Solathis
2412 příspěvků moje polička 12. února 2022 22:00

Karja Dik!

continuity A uz vime, ze tim na 99% koncit nebudem, pry jeste detsky proktolog (jsem ani netusila, ze takove takove i existuje!).

Dekujem!

Offline continuity
43168 příspěvků moje polička 12. února 2022 22:03

Solathis jo tam jsme byli taky. Ono to určitě nebude nic vážného, ale budete to mít za sebou a budeš vědět co a jak. Určitě lepší než ordinovat spatra lactulosu.  

Offline Solathis
2412 příspěvků moje polička 12. února 2022 22:52

continuity Jasne. Nechcem ji ublizovat, delame, co jde  aby ji bylo dobre (a ja si, kdyz uz nekojim, dala bublinkovou stavu, i kdybychom znovu zacinaly, coz uz si moc nemyslim, kdyz vidim o kolik lip ji ted je, tak to do pondelka v mlice neprezije)