Vše o těhotenství a dětech

02. února 2017 08:39
Offline MPLee
3033 příspěvků moje polička 29. června 2022 14:08

Zuzuli děkuju, Fidellu jsem měla na dceru, ale nedokázaly jsme ani po konzultaci v Zkusnositko nastavit popruhy tak, abych nemela po pul hodine noseni zablokovany krk a pretizene trapezy. Takze jsem misto ni pak koupila moishu. Ze bude to elasticke nositko na chvilku mi nevadi, pak tu prave nositko mam a dceru uz nosit nehodlam. Ja teda celkove nejsem moc nosici typ, ale bude to asi obcas prakticke aspon na nejake krouzky s dcerou a tak  Jestli teda nevyhraju v loterii a nebudu mit druhe spave mimino. 
dzizisketa  mockrat dekuju, mrknu na to a kdyztak napisu! 

A nevim kam si odlozit, jestli sem nebo do stezovaciho vlakna.. Vytazily jsme s dcerou na jednu noc do Brna. V ramci ekologie a uspor jsem zvolila cestu vlakem. Tam s CD v kupe pro deti. Takze do Brna jsme jely krasnych 7 hodin s odklonen pres Olomouc a prestupem v Breclavi. nefungovala klimatizace, vytekl zachod a ve vagonu to pachlo jako po tydnu na festivalovych toitoikach. Do kupe si prisedly 3 duchodkyne, ktere byly pohorsene tim, ze mala muze stat na sedacce (bosa) a ze si hraje s gumovym slimakem a nema panenku (ten slinak je teda dost realistickej a mirne nechutne). Ze plytva samolepkama a jen tak je po sobe lepi a ze porad neco ji. Samozrejme byla unavena a chtela spat, ale kocar se dal parkovat jen vedle toho tekouciho zachodu a v tom jsem odmitla stat u kocaru x hodin. Takze jsem ji zuby nehty udrzovala pri zivote a podle me to teda zvladla skvele. Neplakala vubec, trochu prudila, ale ja bych na jejim miste asi byla uplne nepricetna. Proc si ale duchodkyne sednou do detskeho kupe aby pak mlaskaly kdykoliv dite vyda zvuk a protacely panenky, kdyz mu neco upadne, to nechapu. No nic, prezily jsme a priste radsi D1 autem

Offline Evaeva
příspěvků moje polička 29. června 2022 14:25

MPLee důchodkyně mně se jednou v RegioJetu podařilo omylem rezervovat dětské kupé. Nakonec tam bylo jedno dítě a pět dalších dospělých, asi už jinde nebylo místo. Jinak teda dětské kupé v regio doporučuju, mají tam sklopné sedačky do rovna, dítě se na nich vyspí

Offline Evaeva
příspěvků moje polička 29. června 2022 14:26

MaeGandal ano, žádné průhledné podlahy prosím

Offline Pinot Noir
29959 příspěvků moje polička 29. června 2022 14:27

MPLee ježiš, to je noční můra . Ale malá je teda moc šikovná, báby ať si trhnou. 

Offline Gatita
8648 příspěvků moje polička 29. června 2022 14:33

Mel by nekdo zajem zitra od 9h o Messy play? Nemuzem tam jit, prepustim za dve stovky. 

Offline MPLee
3033 příspěvků moje polička 29. června 2022 15:01

Evaeva moje dite ale neusne jinde nez v kocarku, pripadne teoreticky v nositku. Takze rozhodne ne v kupe plnym dalsich lidi. I u cd jdou ty sedacky sklopit. Zpatky jsme teda mely Regiojet a detske kupe, jelo to vice mene na cas a neda se to porovnat 

Pinot Noir bylamfakt skvělá a že vykřikovala nadšením při nalepení slimáka na okno mě nechávalo klidnou a ani mě nehlo jí krotit. Už tak to byl výkon, jí udržet na sedadle. 

Offline Karja
44778 příspěvků moje polička 29. června 2022 15:26

MPLee No je hodně dobrá! Důchodkynim bych několikrát rekla, že je to dětské kupé. 

Offline Evaeva
příspěvků moje polička 29. června 2022 15:34

MPLee to věřím, za mně čd jen v případě nejvyšší nouze

Offline Pinot Noir
29959 příspěvků moje polička 29. června 2022 15:48

Takže Viktor: autismus byl prakticky vyloučen, i když to není definitivní, protože žádné skutečné vyšetření a testy neproběhly, jelikož odmítl překročit práh pracovny, nebo se byť jen podívat na psycholožku. Z našeho rozhovoru a pozorování jeho hry v čekárně usuzuje na vývojovou dysfázii, bohužel ne jen pouhý opožděný vývoj řeči, ale i porozumění, což už je celkem těžké postižení. Po tom, co jsem si o tom četla, bych snad byla radši za autismus. Autismus už je celkem známý a autisté prostě jen "podivní", ale dysfatici jsou často chápáni jako retardovaní, ačkoliv na intelekt dysfázie nemá vliv. Čekají nás asi dost těžké časy. . Potřebujeme začít s logopedií a ergoterapií, absolvovat foniatrii a neurologii, ale po tom zážitku s odběrem krve na Bulovce je nevyšetřitelný a nespolupracující (to je hodně slabé slovo ale). Nejradši bych ty s prominutím pizdy z Bulovky roztrhla. 

Offline Evaeva
příspěvků moje polička 29. června 2022 15:51

Pinot Noir to je mi líto! Teď to musí být hrozný šok, ale určitě se s tím nakonec naučíte pracovat.

Offline Sairon
1855 příspěvků moje polička 29. června 2022 16:01

Pinot Noir tyjo přeji ať ta vyšetření co nejlépe zvladnete a co nejdřív přijdete na to, jak spokojeně fungovat.

Offline betsey
4257 příspěvků moje polička 29. června 2022 16:08

Pinot Noir uf no dokelu, moc ma mrzí čím si prechádzate a všetky tie vyšetrenia a ambulancie s nespolupracujúcim dieťaťom musia byť strašné. Je mi ĺúto aj teba aj Viktorka

Offline mnum
2141 příspěvků moje polička 29. června 2022 16:16

MPLee tyjo, to byla ale cesta. Babam bych rekla ze jsou v detskem kupe. Mala je strasne sikovna mi k tomu napadlo - nedavno jsem na twitteru cetla stiznost nejakeho rodice nak psal, ze seniorky si na koupalisti vlezou do detskeho brouzdaliste, lehnou si tam a okrikuji deti ze krici a cakaji vodu  Hrozne me v nasledne diskuzi prekvapilo kolika lidem to prislo normalni, ze kdyz tam neni cedule se zakazem vstupu bez ditete a plavcik je nevyhodil, muzou si tam delat co chteji...

Offline mnum
2141 příspěvků moje polička 29. června 2022 16:18

Evaeva regiojetem v detskem kupe jsem absolvovala nekolikrat cestu na/ze Slovenska jeste se starsi, i tech cca 7 hodin zvladla krasne  pristi rok se chystam s obema, letos bychom to jeste nedaly, hlavne s kocarkem

Offline mnum
2141 příspěvků moje polička 29. června 2022 16:26

Pinot Noir je mi to lito. Preji moc moc stesti a trpelivosti pri dalsich vysetrenich a praci na zlepseni Viktorova stavu

Offline letfenixa
10908 příspěvků moje polička 29. června 2022 16:31

Pinot Noir

Mala som žiaka s ťažkou vyvojovou dysfaziou,  teraz ma 18, vodičák,  auto a frajerku. Jeho mama s ním drela, mal úľavy a ohľaduplnosť zo strany spolužiakov a učiteľov.  

Kiežby ste mohli terapie absolvovať v nejakom priateľskom prostredí

Offline MaeGandal
1632 příspěvků moje polička 29. června 2022 16:36

Pinot Noir preju vam, at narazite jen na pratelske a respektujici osoby, at uz lekare/terapeuty a pak hlavne ucitele.

Offline Mohučanka
7364 příspěvků moje polička 29. června 2022 16:40

Pinot Noir to mě mrzí, držím do budoucna palce! Zážitek z Bulovky mi unikl, ale muselo to tedy být dílo, když chudák dítě ani nepřekročí práh jiné ordinace 

Offline Karja
44778 příspěvků moje polička 29. června 2022 16:47

Pinot Noir Ty jo, hrozně moc vám držím palce ať to všechno zvládnete. Ale neves hlavu, není to definitivní, kdovíjak ta další vyšetření dopadnou. Pořád je to jen jedna psycholožka co ho nemohla vyšetřit poradne, třeba to bude něco mnohem lehčího. Moc vám držím palce, ať je to lepsi než se zdá. 

Offline Gatita
8648 příspěvků moje polička 29. června 2022 16:47

Pinot Noir je mi to moc lito, a da se to nejak lecit, nejak to kompenzovat? Promin, nemusis odpovidat. Musi to byt hrozny stres. 

U nas taky na prd,  behame po doktorech s tou toxoplazmozou, uz mi jde hlava kolem. Pristupy z extremu do extremu, nejdriv nic neresit, pak nutne operace, na tu jsme cekali tyden celi sedivi, aby nebylo pozde, pak tedy termin byl, nastoupili jsme do motola, odkud nas  vykopli, ze operace je blbost, ruzne odbery, mraky antibiotik, ted po kontrole to pry mame uz pustit z hlavy... a babicce to prislo podezrele dobre, tak nas protlacila k sobe do nemocnice, kde se zas dozvime kdo vi co. Ja bych tam nejradsi nesla, vazne se bojim, co nam reknou. Vim, ze neni jednoduche zjistit, co diteti vlastne je, ale je to uplne na palici.