Vše o těhotenství a dětech

02. února 2017 08:39
Offline viktorka_od splavu
49392 příspěvků moje polička 01. zaří 2022 12:36

Evaeva jj moje babicka byla ze vsech "novot" taky hrozne nadsena a maminka mi do niceho nekecala - o to vic jsem pak byla prekvapena u tchyne

Offline Pinot Noir
29970 příspěvků moje polička 01. zaří 2022 12:39

Tak jsem zjistila, když jsem Ríšovi balila do školky náhradní oblečení, které má zůstat v šatně, že jsou mu všechny tepláky krátké! Má už 118 cm! Takže další kolo hledání hubených kalhot a navlíkání gumy do tunýlků, které jsou prošité skrz na skrz, aby tam nic navlíknout nešlo.

Online letfenixa
10920 příspěvků moje polička 01. zaří 2022 13:13

Pinot Noir viem, že si naštvaná,  u nás naopak, všetko mu je dobre, aj papucky by som si priala, keby podrastol 

Offline Mrakoplas
9996 příspěvků moje polička 01. zaří 2022 13:18

letfenixa presne aj náš. Ked vidim tu fotku zo skolky ako ho aj vsetky dievcata prerastli, dufam, ze aspon v puberte narastie :))

Offline MP Meri
5672 příspěvků moje polička 01. zaří 2022 13:25

K čemu je potřeba ráno teplý nápoj ? (Pokud se teda nebavíme o kafi jako životabudiči) To mi zase něco hodně uniklo

Offline Evaeva
příspěvků moje polička 01. zaří 2022 13:26

viktorka_od splavu a to myslíš tu první nebo druhou? Mně nikdo do ničeho moc nekecá, až na ty ponožky, ale to bylo spíš takové milé. Nedělám si teda iluze, že by naší výchovu tchýně nebo i moje máma s někým neprobírala, ale to je mi fuk. Však to dělám taky

Offline rysamona
1112 příspěvků moje polička 01. zaří 2022 13:27

dynda no měla teď jít včera k dědovi, přes den. Už nemám dovolenou. A chytla mi takový hysterak že jsem se radši domluvila s maminkou jedné dceřiné kamarádky. 

A s tím jídlem přesně. Bučková pomazánka, vyživová hodnota nula prd a třetí den po sobě bych ji taky nejedla. 

Jo a pak se jí ještě babi ptala jak se jí líbilo a dcera řekla že dobrý. Prý aby to babi nebylo líto kdyby řekla pravdu

Offline Evaeva
příspěvků moje polička 01. zaří 2022 13:28

MP Meri no bez toho nemůžeš přežít Já teda ráno "potřebuju" čaj, ale co pijí moje děti, je mi více méně fuk.

Offline Zina
6324 příspěvků moje polička 01. zaří 2022 13:43

My máme babičku jen jednu, a to od muže (moje mamka se toho bohužel nedožila, což mě hrozně mrzí, ona byla úžasnej člověk a hodně akční, doufala, že tu bude tak dlouho, aby naučila vnouče lyžovat, noale nebylo nám/jí to dopřáno). Ale musím říct, že tchýně zatím dobrý. My máme spolu skvělej vztah, tak jsem nečekala, že bude nějak nasazovat proti mně, ale už si svoje odvnoučatovala, švagrová má děti čtyři, a sama tchýně říkala, že ji mimina až tak moc neberou, spíš až ty větší děti. Ale malej si ji docela rychle získal a fakt dobře spolu fungují, jako dělá to s ním trochu jinak, ale nic nám na tom nevadí. Bohužel moc to těžit nebudeme, protože to k nim máme skoro 3 hodiny cesty autem, ale už jsme domluvený, že mi na podzim bude týden každé dopoledne hlídat, abych se mohla intenzivně připravovat na státnici z historie (jestli teda nepřeruším).

Offline Pinot Noir
29970 příspěvků moje polička 01. zaří 2022 13:51

MP Meri já ráno čaj potřebuju (stejně jako dalších pět přes den a několik kýblů kafe), studené vlastně piju jen pivo a víno, ale děti to za své taky nepřijali. Je mi to úplně u pr..... . Ale prarodiče se nad tím taky občas podivují. Resp. podivovali u staršího. Pak přišel Viktor a jakékoliv názory na to, co a jak by mělo a nemělo dítě jíst a pít, totálně rozbořil, takže teď už v celé široké rodině nikdo takové blbosti jako čaj neřeší.

Offline MPLee
3042 příspěvků moje polička 01. zaří 2022 13:52

Pinot Noir mrkni na Decathlon. Koupila jsem tam teď zásobu tepláků a legín, jen mají teda docela probrané velikosti, ale fakt ty slim tepláky jsou slim a mají i docela úzký a pevný pas s tegulačníma knoflíkama. Pro mě objev roku. 

Offline Pinot Noir
29970 příspěvků moje polička 01. zaří 2022 13:58

letfenixa Mrakoplas tomu rozumím, Ríša byl mezi druhým a čtvrtým rokem taky malý, na fotkách ze školky podle ostatních takový drobeček, taky mě to znervózňovalo. Akorát že do přešívání tepláků se mi nechce a bohužel jeho růst nemá na tuhle otravnou aktivitu vliv, nebo spíš jak se vytahuje, budu navlíkat gumy ještě intenzivněji.

Offline Pinot Noir
29970 příspěvků moje polička 01. zaří 2022 13:58

MPLee skvělý, děkuju za tip!

Offline Pinot Noir
29970 příspěvků moje polička 01. zaří 2022 14:02

MPLee jinak u nás jsou pořád top tepláky z Kukadloo, jenomže ve velikosti 122 už stojí bez pár korun 400, a to mi připadá na válení ve školce strašně moc.

Offline MPLee
3042 příspěvků moje polička 01. zaří 2022 14:11

Pinot Noir  my máme tyto  ale koukám, že v těch větších velikostech mají i Levnější a nebo Hřejivé  Teď jsem tam nechala 2000, protože jsou to fakt jediné kalhoty, co jí nepadají. Včera dostala obyč bavlněné legíny z H&M a normálně jí to sjíždělo ke kolenům  Brala jsem teda různé legíny a ty šedé slim tepláky, mikinu, trička... Objev jejich dětske kolekce mě fakt potěšil. 

Offline Zina
6324 příspěvků moje polička 01. zaří 2022 14:13

Jinak trochu blbý dotaz, ale stíhali jste při ročním miminu něco víc udělat? Jako nemyslím domácnost, to jsem myslela, že to bude horší, ale krom toho nedávám nic. Vstávám v půl osmý, pak jdu na cca 3/4 hodiny se psem, přijdu domů, přeberu od muže nakrmený, přebalený, oblečený dítě, pak máme společnej program až do 6, kdy muž končí v práci. No a pak buď jdeme spolu někam celej cirkus, my oba a dítě a pes, nebo si to rozdělíme, že jeden vezme psa na hodinu ven a druhý je doma s malýmkolem půl osmé krmíme, pak koupání  a uspávání . Když to jde dobře, tak kolem půl deváté až deváté prtě spí. Tak nějakej volnej čas na školu nebo nějakou další činnost mám po obědě, cca 1-2 hodiny, když se podaří uspat, kdy většinou likviduju binec a dělám nějakej oběd, a pak po deváté večer, ale to jsem už dost grogy a mentálně mám tak na sledování nějaké blbosti na netflixu.

Tak si říkám, jestli jsem málo výkonná a odolná, když spousta lidí zvládla u dítěte/dětí vystudovat, nebo mám blbej systém? Jako muž se zapojuje dost, ale že by vzal o víkendu malýho na půl dne pryč, to zatím moc nehrozí, možná až bude prtě větší a bude se s ním dát účinně blbnout.

Offline Zina
6324 příspěvků moje polička 01. zaří 2022 14:20

Pinot Noir Moje švagrová se minulý týdne nechala slyšet, že malej vypadá tak max. na půl roku. Jako on možná bude trochu drobnější, ale má ve 13 měsících 9,3 kilo a 76 centimetrů, což mi na půl rok teda úplně nepasuje.

Offline MPLee
3042 příspěvků moje polička 01. zaří 2022 14:21

Zina to hrozně záleží na dítěti a na tom, co konkrétně chceš dělat bych řekla. Naše malá spí po obědě hodinu-3, spát chodí kolem 9. Většinu dní včetně víkendů jí mám na starost sama, včetně venčení psa. Jenže se docela zabaví na chvilku sama, není problém si s ní oběhat svoje pochůzky... 3 dny v týdnu teda zabijeme kroužkama. Ale docela bych řekla, že zvládám - připravuju od února tábory pro 200 dětí, pak se mnou ty tábory odchodí, většinou máme uvařeno a uklizeno ( v rámci možností - myslím jako vysáto a vytřeno, utřený prach. Roztahané hračky po bytě nepočítám, pere často muž). No ale mít dítě, co se na hodinu samo nezabaví, tak jsem v kopru a nemám nic si myslím  Ne, jako tím, že jí mám fakt na starost pořád, včetně odpolední a večerů obvykle, tak jsem se nějak naučila si dělat svoje a jí k tomu nějak přibalit. Že nečekám, že mi ji někdo pohlídá, protože musím k lékaři. Ale prostě najdu kde v okolí je hezké hřiště a spojíme to. A když si maluje, tak si sednu vedle ní a stříhám a kompletuju hru na tábory... Vaření hodně zlepšila učící věž. Každopádně rozhodně nejsi málo výkonná, ono je taky jiné, jak jste do toho spadli rovnou k batoleti

Offline Sairon
1855 příspěvků moje polička 01. zaří 2022 14:24

Zina jestli zvládáš k ročnímu dítěti domácnost a psa, tak je to víc než dost a buď na sebe pyšná jediný, kde můžeš nabrat nějaký čas je, že se naučíš vařit a likvidovat ten binec aspoň částečně za přítomnosti dítěte. U nás to bylo o tom, že jsem nechala dítě dělat nějaký snadno ukliditelný binec (vyházet skřínku v kuchyni) a tím získala prostor na to nachystat nějaké jídlo, případně tu kuchyň trochu poklidit. Pak budeš mít v době spánku více volna. Pro mě byl ohromný pomocník učící věž, tam se oba zabavili a dodnes zabaví nějakou činností na dost dlouho.

Offline Evaeva
příspěvků moje polička 01. zaří 2022 14:30
Reakce na Zina:

Jinak trochu blbý dotaz, ale stíhali jste při ročním miminu něco víc udělat? Jako nemyslím domácnost, to jsem myslela, že to bude horší, ale krom toho nedávám nic.

Nezvládala jsem nic. U nás to navíc bylo i nejhorší období, takže ani mentálně nebyla žádná energie. Snažila jsem se akorát chodit jednou týdně cvičit.