Vše o těhotenství a dětech

02. února 2017 08:39
Offline Zina
6324 příspěvků moje polička 01. zaří 2022 15:50

Do 23. září to můžu přerušit, když to nepřeruším, tak musím zaplatit za tenhle semestr (už se na mě nevztahuje bezplatný studium), a kdybych to náhodou nedala, tak i za ten další. Takže když se rozhodnu nepřerušit, tak by to hodně chtělo to dát, jinak to bude bolet :-].

Offline Evaeva
příspěvků moje polička 01. zaří 2022 15:54

Zina říká se, že po přerušení se už k tomu hodně matek nevrátí, tak bych zvážila, jak moc hrozí, že to bude i tvůj případ.

Offline Jos
příspěvků moje polička 01. zaří 2022 15:56

Zina Rekla bych, ze se to trosku zlepsi v tom, ze se dite casem vic zabavi samo.Ale zase se zkrati denni spanek. Ja jsem obecne vykonna malo, protoze si neumim logisticky srovnat ty cinnosti. Na hristi nebo v detskem pokoji pri staveni lega moc produktivnich veci nevymyslis. S tim studiem tezko rict, realne by ses mohla ucit po vecerech. Treba ty dve hodiny denne, ale zase mira soustredeni neni kdovijaka a ta unava k tomu. Mne se vzdycky ucivalo lip vecer, ale pak zad nefunguju rano. 

Offline MP Meri
5672 příspěvků moje polička 01. zaří 2022 15:58

Zina Tak za těch 14 dni podle mě budeš mít jasno. Já osobně bych asi přerušila, precijen vy nejste  standardní situaci a potřebujete ten kontakt a vzájemnou interakci spis dohanet, než omezovat.

Offline moora
8668 příspěvků moje polička 01. zaří 2022 15:59

Zina no, to neni teda moc prostoru pro "zkusime to a uvidime" :(  a prerusit muzes na semestr nebo musis celej rok? V pripade semestru bych sla do preruseni. Pulrok neni tak dlouho a nevypadnes z toho tolik. Cim dyl, tim hur se ti bude vracet. 

Jinak nedavno, pokud vim, skolu dodelala 711990 , ta bude mit cerstve poznatky, jak na to

Offline MPLee
3042 příspěvků moje polička 01. zaří 2022 16:08

Zina no jako ani naše se nezabaví na hodinu uplně sama, že bych se mohla hodinu soustředit na učení. Ale během té hodiny stihnu uklidit/ uvařit nebo něco a když spí, mám pak čas na soustředěniu činnost. Ale během te hodiny 10x odběhnu něco podat, přidělat panáčka na duplo koně, přečíst krátkou knížku, vyndat něco zapadlého pod gaučem  Ale jinak se zabaví sama hezky, pak mi pomůže většinou i naházet hračky do krabic a dobrý. Paradoxně jak se rozchodila, tak se to zlepšilo - spoustu věcí si podá sama a stejně ji nejde stát pořád za zadkem, takže z gauče si padá 5x denně na svojí zodpovědnost

Offline 711990
18326 příspěvků moje polička 01. zaří 2022 16:12

Zina ja jsem zacla chodit do skoly kdyz byl Tondovi rok, ucila jsem se jen vecer - sambo sel uspavat a ja k tomu sedla. Tehdy spal jen kontaktne, takze pres den to pres jeho spanek neslo. Diplomku jsem taky napsala po vecerech, na statnice jsem se ucilantaky po vecerech, posledni tyden intenzivne tak, ze ve 3 si vzal Tondu sambo a ja odjela do knihovny, kde jsem byla do 10-11do vecera, plus cely vikend. Slo to, jenze moje skola se s tvoji neda ani vzdalene porovnat, no....kdyz to prerusis, prijdes o to, co si jakz takz pamatujes doted. Kdyz ty statnice neudelas, budes mit jeste druhej pokus, ne?

Offline notna
9485 příspěvků moje polička 01. zaří 2022 16:17

Čaj ke snídani už nepije z mladší generace snad nikdo. Ani se moc nesnídá. Když jsou u nás kamarádi dítěte, koukají na mě jako z jara, když se zeptám, co budou snídat. My snídáme každý den, většinou i společně. Ještě tak občas někdo snídá nějaké sušenky nebo nějaké ty sladké cereálie. Na pití nechtějí nic. Dítě to te´d v pubertě taky začíná chytat, ale zatím se ke snídani nechá donutit.

Offline Vari
2223 příspěvků moje polička 01. zaří 2022 16:28

Zina a mas tam jeste nejaky jiny studijni povinnosti krome statnic a bakalarky? Jak casto mate statnice? Ptam se tak blbe, protoze u nas byly tri terminy za rok, u sestrenky jen jeden. 

Offline Kokoska
35096 příspěvků moje polička 01. zaří 2022 16:35

notna naše vnoučata teda snídají, většinou nějaké cereálie s mlíkem nebo jogurty, koláč by si taky určitě dali. Nesnědí toho teda moc, většinou kolem desáté se už dožadují jídla, že mají hlad. Naučení jsou na vodu ráno i přes den, ale kakao nebo mlíko k snídani většinou taky berou, aspoň u nás.

Offline Potrefenáhusa
38941 příspěvků moje polička 01. zaří 2022 16:36

Já čaj rano piju rada v zimě a nejlíp když se nikam nejde a jde ho vypít fakt hodně 

dite není ochotný pit nic teplyho, tak se taky k pohoršení babičky neobtezuju, občas udělám nejakej detskej, kterej přes den redim vodou a pije ho studenej, ale to spis pro zpestření 

Offline Evaeva
příspěvků moje polička 01. zaří 2022 16:38

Jos mně třeba vyhovalo sloučení denních spánků na jeden. Spali skoro stejně dlouho, ale v kuse toho člověk víc udělá. Když spali 2x hodinu, tak než jsem se rozkoukala, vstávali

MPLee s chůzí mi to taky přišlo lepší, doma i venku. 

Offline Evaeva
příspěvků moje polička 01. zaří 2022 16:39

Kokoska u nás se taky snídá a mizí to v nich fakt rychle, obvykle mají chleba s medem. A jako v osm se nasbírají a v půl desáté už loudí svačinu

Offline Evaeva
příspěvků moje polička 01. zaří 2022 16:40

Potrefenáhusa jojo, ten management čůrání je problematický

Offline Potrefenáhusa
38941 příspěvků moje polička 01. zaří 2022 16:40
Reakce na Zina:

Ale že by si třeba doma hodinu sám hrál a já si dělala něco do školy a sem tam na něj jenom mrkla, tak to je science fiction.

tohle je sci-fi i s dvouletym. Když ji byl rok, neudělala jsem nic, tohle se teda hodně casem zlepšuje, ale není to na soustředěnou praci. No s kazdej můj úklid někde je vykoupenej tím, ze ona dela bordel někde jinde

Offline letfenixa
10920 příspěvků moje polička 01. zaří 2022 16:55

Zina čo ja viem, ja si z toho obdobia (radsej) skoro nič nepamätám, ale viem, že do synovych 2 rokov som zvládla prečítať len letáky z Lidla. Takže to, že obstaras aj psa, aj máte dom, je pre mňa nadštandard.  A to som nemala, a nemám, tzv. torpedo. 

Offline Zina
6324 příspěvků moje polička 01. zaří 2022 16:58

711990 + Vari Jestli to bdue jako vloni, tak když mě vyhodí od podzimních, tak můžu ještě zkusit zimní (za jedny peníze). 

Vari Nemám, jen dopsat a obhájit bakalářku a tu historii. Já jsem všechno dělala pokud možno v předtermínu, takže teď jsem na začátku třeťáku a už tam mám jen tyhle dvě věci a kreditů mám taky dost. Akorát tam mám předtím jedno nedokončený studium, takže už mám vypleskaný ty roky zdarma a od minulého semestru už si to musím platit.

moora Právě že přerušit musím na rok, kdyby to šlo na půl, tak bych do toho šla spíš.

Offline letfenixa
10920 příspěvků moje polička 01. zaří 2022 16:59

Pinot Noir nebude mať Ríša už 6?

Offline notna
9485 příspěvků moje polička 01. zaří 2022 16:59

Kokoska U nás jsou ty sladké snídaně nejčastěji, když u nás někdo je. Jinak maximálně bílý jogurt s ovocem a vločkama. Běžně máme snídaně slané. Mi to přijde jako děsně moc cukru. Ale dcera má třeba kamarádku, která snídá koblihy, ke svačině má brumíka nebo něco podobně sladkého, na obědy nechodí, odpoledne má zase sladkou svačinu. A je štíhlá jako proutek. Já bych měla tunu.

Offline zelene.oko
651 příspěvků moje polička 01. zaří 2022 17:02

Zina Požádej si o uznanou dobu rodicovstvi (do tri let ditete), vyhneš se tak poplatku za delší studium.