Vše o těhotenství a dětech

02. února 2017 08:39
Offline dynda
7291 příspěvků moje polička 01. zaří 2022 17:08

Zina 

Do statistiky, já bych to studium zkusila urvat bez přerušení. Úleva bude obrovská

Offline Vari
2223 příspěvků moje polička 01. zaří 2022 17:09

Zina Na rok je dlouho, ten pul by byl idealni :-(. A fakt si zkus pozadat o odpusteni poplatku za dalsi studium, kamaradce to na rodicovske taky odpustili.

Offline notna
9485 příspěvků moje polička 01. zaří 2022 17:21

Zina Studium bych zkusila dokončit bez přerušení. Jak píše 711990 , člověk za rok dost zapomene. Mně se dcera narodila v dubnu, v květnu jsem měla dopsat bakalářku, v červnu jsem měla mít státnice. Odložila jsem to, protože jsem ještě u toho pracovala, a to se fakt nedalo. Pak se mi špatně naskakovalo zpět. Odložila jsem to ještě 2x.

Zvládáš velmi dobře. Já jsem sice u mateřské pracovala, ale můj muž taky dost omezil práci a dceru měl na starosti dost často ve všední dní od cca 14. hod. do večera. Bydleli jsme jen ve 2+1, obědy dost často řešili koupeným meníčkem /my dospělí/ a úklid taky nic moc. 

Offline dzizisketa
9006 příspěvků moje polička 01. zaří 2022 17:26

Já nejsem výkonnostní typ, takže jsem tzv. nezvládala už před dětmi, natož teď.

Offline rasaNori
8869 příspěvků moje polička 01. zaří 2022 17:40

Zina posledních 5 let mám trochu v mlze, 2x jsem porodila, odstatnicovala, do toho je tady stále rekonstrukce plus stavba, rajzujeme po svete, pracuju tak nějak stále, ale spíše narazove, no je to docela jizda:D doma je bordel jak v tanku, nejsem schopna to uklidit, protoze uklidim jedno místo a najednou bordel vykrystalizuje na dalších 3 místech, děti občas snidaji piškoty s mlikem protože zapomenu koupit chleba, a taky zijou:D 

Offline tenzie
302 příspěvků moje polička 01. zaří 2022 17:49

Zina když bylo starsimu něco přes rok, chyběly mi poslední státnice na pravech. Udělala jsem to jenom proto, že si manžel vzal tři týdny dovolenou a od rána do večera se o malyho staral. Jinak bych byla bez šance...

Offline Evaeva
příspěvků moje polička 01. zaří 2022 17:55

dzizisketa a jak to šlo ve školce?

Offline žluťásek
8868 příspěvků moje polička 01. zaří 2022 17:59
Reakce na MPLee:

A prosím - tip na pěkné pexeso pro nemenší? Asi ideálně dřevěné nebo látkové a aby na něm nebyla jen zvířata? Se zvířaty má všechno, tak ať rozšiřuje slovní zásobu i v jiných okruzích. Zjistila jsem, že jí krásně jde přiřazování - máme nějaké Baby logic od Headu a pak loto s fotkami zvířat a hezky to trefuje, tak mě napadlo zkusit pexeso se všema obrázkama nahoru... Nebo má třeba @žluťásek  nějaký tip co "hrát" s rok a půl starým dítětem? 

​Pexeso se mi víc než dřevěné nebo látkové osvědčilo z pevného kartonu, přijde mi s tím lepší manipulace. Já jsem pro syna jako první pexeso chtěla nějaké s bílým pozadím a jasné zřetelné obrázky, různý djeco apod se mi zdálo těžké kvůli té stylizaci. Nakonec jsem vybrala od Efko tu baby řadu, ilustrace teda Šplíchal, kterýho v knihách dost nesnáším, ale v pexesu mi tak nevadil

Online Sweet Potato
40568 příspěvků moje polička 01. zaří 2022 18:07

Zina Ani tu domácnost. Buď v klidu.

Offline dzizisketa
9006 příspěvků moje polička 01. zaří 2022 18:16

Evaeva 

Asi dobře, celé odpoledne mi říká paní učitelko

Nakonec ale nespal, ráno učitelka na férovku řekla, že by radši, kdyby noví šli po o, že je tam dnes sama, že druhá učitelka je marod. A asi se mu tam líbilo, jak radostně ráno do třídy vběhl, tak radostně z ní zase vyšel, a říkal, že to bylo dobré, že si hrál, byli na zahradě a že byl na záchodě

Ale zítra už prý nejde. Že stačilo.

Offline Evaeva
příspěvků moje polička 01. zaří 2022 18:21

dzizisketa tak to je dobrý, paní učitelkoU nás noví nespí minimálně první týden, loni jsem se po týdnu ptala a ptali se, jestli musím do práce, že by ještě počkali. 

Offline MP Meri
5672 příspěvků moje polička 01. zaří 2022 18:37

Se omlouvám, že přerušuju, ale nemáte někdo zkušenost s nitrožilní aplikací železa?

Offline 711990
18326 příspěvků moje polička 01. zaří 2022 18:54

Zina zelene.oko jezis jasne, mne to vubec nedoslo! Za dobu MD+RD az do 3.let ditete mas narok na uznanou dobu rodicovstvi, staci to nahlasit ve skole - dolozit rodny list nebo nejaky vas ekvivalent a oni ti uz dalsi poplatky nevymeri. Plati od prevzeti do pece/narozeni ditete. Ja jsem jeste musela pozadat o zruseni uz vymerenyho poplatku, ale slo to hladce.

Offline Pinot Noir
29970 příspěvků moje polička 01. zaří 2022 19:05
Reakce na letfenixa:

Pinot Noir nebude mať Ríša už 6?

​Bude, ale teď nevím, k čemu se ta otázka vztahuje?

Offline Jos
příspěvků moje polička 01. zaří 2022 19:20

Tak jsem vahala nad Firstbikem, jestli to neni brzo (ted mu budou dva). No a sli jsme do Decatlonu. Nejdriv popadl helmu (trefil velikost), pak popadl vystavene odrazedlo a ujel mi pres pul prodejny . No tak mame kopii Woom a ja usetrim, akorat jsme vzali o chlup mensi nez to na fotce a zelenou helmu, uz tak je pro vyechny holka i bez cerveny helmy 

Offline letfenixa
10920 příspěvků moje polička 01. zaří 2022 19:29

Pinot Noir no keď si písala, aké mal miery v roku a že teraz po 4 rokoch riešiš,  že moc narástol. 

Online Sweet Potato
40568 příspěvků moje polička 01. zaří 2022 19:41

Jos Ten je boží!

Offline letfenixa
10920 příspěvků moje polička 01. zaří 2022 19:54

Jos ha ha, perfektný

Offline Pinot Noir
29970 příspěvků moje polička 01. zaří 2022 19:57

letfenixa jo aha, tak já to brala, že se bavíme o ročních dětech a jemu je pět, o přesná čísla mi úplně nešlo.

Offline Zina
6324 příspěvků moje polička 01. zaří 2022 20:00

zelene.oko 711990 Já si nejsem jistá, jestli se to na mě bude vztahovat, když mi ta povinnost placení poplatku vznikla už před svěřením dítěte, už jsem totiž musela platit minulý semestr. Jako určitě by to šlo, kdybych studovala bezplatně, do toho přišel ten rodičák, tak by mi to odpustili, prodloužili, ale takhle nevím?? Ale děkuju za radu, zkusím se na to zeptat na studijním. 

tenzie To u nás nehrozí, muž ani tolik dovolené už nemá, bude mi k těm večerům  muset stačit ten týden volných dopolední, co mi nabídla tchýně, ale tvoje zkouška zase byla určitě o hodně těžší. Ta historie je u nás ve škole teda blbá, i je tím ta fakulta pověstná, ale na zkoušku na právech to asi přece jen nemá.