Vše o těhotenství a dětech

02. února 2017 08:39
Offline Potrefenáhusa
38941 příspěvků moje polička 04. zaří 2022 11:24

MPLee zas to bude nejspíš jen par dni, jestli neuvaří ani brambory, možná je nejjednodušší ji to jídlo koupit hotovy? 
já prave pamatuju, jak vařil muž v mým sestinedeli, a byla to teagedie, obyčejný věci mu trvaly 4 hodiny apod., vedet to dopředu, navarim do mrazáku pro sebe 

tuhle se taky divil, když jsem rikala, ze udělám diteti k veceri ovesnou kaši, jestli to nebude trvat moc dlouho....a to je normalne sobestacnej, žil několik let sam a přežil i v tyhle díře, kde se jídlo nedá objednat

já jinak moc příznivce mrazeni nejsem, ale ty polivky a bolonskou v mrazáku v dětských porcich jako když najdeš 

Online Evaeva
příspěvků moje polička 04. zaří 2022 11:30

MPLee no mně by to asi hodně znepříjemňovalo život, kdyby muž neuměl ani brambory. (Ne že by byl nějaký velký kuchař, ale s receptem dokáže leccos) Ale to nemyslím nijak špatně, chápu, že každý má jiné kvality.

Já byla podruhé v porodnici deset dní a vlastně ani nevím, jak to muž dělal. Ale je pravda, že syn jedl pořád ty miminí jídla jako příloha, dušené maso a zelenina na páře. Takže maso jsem asi namrazila a zbytek zvládli. Ale určitě jsem nepočítala, že tam budu tak dlouho. 

Online Evaeva
příspěvků moje polička 04. zaří 2022 11:33

Potrefenáhusa můj muž žil kdysi taky sám, ale to už jsme spolu byli, vařit jsem ho naučila já. Jinak by si vozil akorát jídlo od maminky. Škoda, že se neučil od nějaké lepší kuchařky

Offline Jos
příspěvků moje polička 04. zaří 2022 11:33

MPLee Jidla s mlecnou slozkou do mrazaku nee. Zkousela jsem bramboracku a i ta je takova rozblemcla. Akorat mrazeny jogurt s ovocem je dobry treba. Ale jak doporucuji vyse, zeleninove polevky a vyvary, omacka na spagety. Ja treba obcas kupuju ve farmarskem obchode takove lepsi file ve tvaru zviratek, to by muz treba zvladl upect v troube. Naucila bych muze pripravit vajicka na vic zpusobu, uvarit brambory a myslim, ze prezijou. A nerikej, ze neuvari spagety, nepolije je tvoji omackou a nenastrouha nahoru trochu syra. To zvladne! 

Offline žluťásek
8868 příspěvků moje polička 04. zaří 2022 11:35

MPLee kdybys ho chtěla naucit ultra jednoduše rýži, tak do skleněný misky 1:2 s vodou a 12 min v mikrovlnce. Nic se na tom nedá zkazit, dělá se to celý samo :) 

Offline Jos
příspěvků moje polička 04. zaří 2022 11:36

Evaeva Muj muz umi dobre varit, ja driv umela fakt akorat ty spagety, rizky, bramborak... . I ted to neni zadna slava, ale kdyz se nauci aspon par jidel i takovej neumetel jako ja, tak to zvladne kazdy. Normalne mam otevrenou Vankovu kucharku a jedu presne podle instrukci, vzdycky to zatim vyslo. 

Offline Jos
příspěvků moje polička 04. zaří 2022 11:36

žluťásek Nebo nejlevnejsi ryzovar, to je vynalez! 

Offline MPLee
3042 příspěvků moje polička 04. zaří 2022 11:41

Potrefenáhusa Evaeva Jos tak samozřejmě, že když mu nic jiného nezbyde, tak to zvládne. Ale jako u Husy, když minule v šestinedělí chtěl vařit aby mi pomohl, že se to teda naučí... tak i salát byl na 3 hodiny příprav a 10 dotazů. Pro mě je jednodušší si to připravit teď a když to nebudou potřebovat, jen dobře a sníme to pak my/ dcera až budu doma a budeme rozlítané. Navíc představa, že hladové dítě 2 hodiny čeká na jídlo... To by měl doma slušné peklo. Mě to normálně nijak neomezuje - když chci vařit tak uvařím a můžu vařit cokoliv a je nadšený. A když nechci, tak se jídlo objedná nebo na něj zajdeme. Na file zviratka se podivam, ale dcera ji hezky i normalni pecene a grilovane ryby. Takhle, budu doufat, ze bude teplo a budou moct grilovat

Offline Makara
3663 příspěvků moje polička 04. zaří 2022 11:51

Tak jsem zanechala mladšího "chlapečka" na kolejích s krabicemi domácích marmelád, medu a rajčatové omáčky. Naživo ho uvidím snad na Štědrý den. Starší briskně využil, ze moje auto stojí nevyužité před domem, a vyrazil s kamarády na trip do Polska. A nejmladší "dítě" nahlásilo, ze nebude doma, až se vrátíme, ze jede pomáhat na seznamovací kurz primánů. 
Takže Karja rasaNori vydržte, "za chvilku" budete mít doma klid .

Online Evaeva
příspěvků moje polička 04. zaří 2022 12:05

Jos jo, ty základy se naučí každý

MPLee mně se to právě hodí, když chodím večer někam. Obvykle teda uvařím dopředu, ale když ne, tak akorát řeknu, že k večeři si mají udělat těstoviny nebo vajíčka, až přijdou z venku. Nebo když jsem byla těhotná a bylo mi blbě z jídla, tak jsem akorát řekla, že jsem naplánovala to a to v kuchařce na straně 30 a on uvařil.

Offline Zina
6324 příspěvků moje polička 04. zaří 2022 12:45

Já když bych nechala muže samotnýho, tak nakoupí balíky těstovin a skleničky hotových omáček a pojede v tom, ještě umí udělat rýži s parmezánem, takže tak jednou za tři dny by udělal tu. Větší dítě by krmil tím a malý těma skleničkama z DM, pokyny vyndat něco z mrazáku a ještě s tím nějak manipulovat by nejspíš  úspěšně rezistnul. Jo, ještě by si občas objednal na rohlíku něco výživově hodnotnýho, třeba mangovou zmrzlinu.

Offline MPLee
3042 příspěvků moje polička 04. zaří 2022 12:47

Evaeva no on muž většinou neni v čase večerě ani doma, takže mě to žíly netrhá  Ale každá rodina to má jinak. Hele zkusím něco zamrazit a buď to bude jedlé nebo ne, uvidíme

Offline 711990
18326 příspěvků moje polička 04. zaří 2022 12:48

Zina mne prijde tohle uplne v pohode, tejden jist testoviny s omackou:D 

Offline MPLee
3042 příspěvků moje polička 04. zaří 2022 12:51

Zina zmrzlina se u nás přes léto stala pravidelnou odpolední svačinou  Teď je malá na odvykačce, protože jí začla vyžadovat i místo normálního jídla

Offline Zina
6324 příspěvků moje polička 04. zaří 2022 12:55

711990 No nám právě taky. Já se teda pořád odhodlávám na jídla z masa, že bych si toho udělala víc a dala to zmrazit, ale zatím jsem dám nejpokročila, takže maso má z těch hotových jídel z DM a pak od tchýně. Já bych na to přípravu nevege jídel pro batolata potřebovala nějakou fakt blbuvzdornou kuchařku, s masem vůbec neumím dělat a ani nepoznám, jestli je to dobrý, nebo hnusný.

Offline Pinot Noir
29971 příspěvků moje polička 04. zaří 2022 12:56
Reakce na 711990:

Zina mne prijde tohle uplne v pohode, tejden jist testoviny s omackou:D 

Offline MPLee
3042 příspěvků moje polička 04. zaří 2022 12:58

Zina jenom pozor, v těch skleničkách je toho masa fakt málo a nepokryje to potřebu dítěte na železo. Ale třeba baby bio má kapsičky, kde je v podstatě jen maso a dá se to pak přimíchat do jiného hotového jídla... 

Online Evaeva
příspěvků moje polička 04. zaří 2022 13:40

Zina vařit maso pro roční dítě je velmi easy, pokud máš papiňakDáš maso do něj, zaliješ vodou a vaříš po dobu, kterou najdeš třeba v návodu k tomu papiňáku. Pak to mixuješ nebo krájíš podle věku dítěte. Dá se to i zmrazit.

Online Evaeva
příspěvků moje polička 04. zaří 2022 13:42

711990 ten týden dítě přežije klidně i o rohlíku se sýrem, že jo

Offline dzizisketa
9006 příspěvků moje polička 04. zaří 2022 13:45

Evaeva 

Když jsem byla v porodnici, muž se synem normálně chodili na/pro jídlo k mužově mamce. Ta nám pak vařila i když jsem se vrátila, sama bych to nedala.