dzizisketa no jo, naše babičky pracují a moje máma (ta bydlí blízko) vaří večeře jednoduché, to zvládne i muž. Syn tenkrát ještě večeřel kaši pro mimina a obědval ty miminí jídla, takže to nebylo žádné vyvařování. Na víkend byli u tchýně, tak ta jim asi taky něco nabalila. Ale když si vezmu, že muž za mnou skoro každý den jezdil do porodnice, tak stejně nechápu, jak to tak skvěle zvladl![]()
Vše o těhotenství a dětech
No tchýně taky chodí do práce. Však jí to nikdy nezapomenu. A muž taky překvapil, kromě vaření zvládl jít s Rosťou i k zubaři na prevenci a pak k pediatře kvůli akutnímu kašli. Taky když jsem se vrátila, nějakou dobu musel pořád všechno dělat tatínek ![]()
U nasich se mrazilo vsechno mozny, jeste ted kdyz u mamy "stridame sluzby", rika segra, co dala do mrazaku. Spanelsky ptacky, rizky, francouzske brambory, leco.... ja tam teda varim cerstvy jidla, mne to z mrazaku nejak nechutna. Polotovarum bych se nebranila, ale cely hotovy jidlo nejak neni ono. Stejne jde jen o vikendy, v tydnu berem obedy ze skolni jidelny. Coz by kolikrat rohlik se syrem byl snad lepsi :(
Makara hele, po tom kdy jsme včera ve 2 vyjeli z Ostravy a teď se nám podařilo ubytovat v Hurghade, na letišti jsme tvrdli 5 hodin předem, protože mamka měla desy že se nestihneme odbavit, ja si vybrala pěkně poctivě 100 dolarů na viza do Egypta, abych celou tu peněženku slavnostně nechala v odbavenem nezamcenem zavazadle a došlo mi to až ve frontě s obrovským nápisem Visa...dikybohu že mamka měla kartu, takže ji dlužím poplatek za výběr ATM. No jako husty, husty :D a zároveň vím že do Luxoru ani do Káhiry se díky těm dvěma nepodívam, protoze to nedáme...
MPLee kdyz jsem byla v porodnici, muz objednal krabickovou dietu. Vybral program Mama 2000 a na tom byl ziv celych 14 dni meho pobytu na JIRPu
.
Ale vubec to nebylo spatny, bylo to jak domaci strava. Muzu kdyztak dohledat, co to bylo za sluzbu. Zdrave stravovani nebo tak nejak. Byl tam vyber ruznych jidelnicku a diet a nebylo to drahe.
dzizisketa u vás to byla jiná situace, ty jsi opravdu nebyla v kondici, to je jasné (teda mělo by být), že rodina pomůže
Já po těch deseti dnech byla naprosto odpočinutá, mně nic nebylo, po třech dnech šel muž do práce.
No tchýně mi na doma neuvařila nikdy nic. Tak to není povinné, vlastně to nakonec dopadlo dobře, děti nějak v tom kritickém období občas vyzvedla nebo si je brávali na 1-2 dny.
Co mě ale dostalo úplně, že když byli ještě někdy v šestinedělí na návštěvě naši, tak strašně dorážela, že bychom tam mohli všichni přijet a něco na zahradě ugrilovat. A při odjezdu z domu ji volal muž a ona mu řekla, ať nezapomeneme maso.
Takže jsem s novorozencem, pozvana na návštěvu, ještě sháněla maso na gril. ![]()
No byla jsem v tom hormonálním presu vcelku na zřícení.
Omáčky a polívky se dají dobře zamrazit, jenom bych doporučila to ohřívat na plotně, ne v mikrovlnce.
Potrefenáhusa Sambo uměl docela vařit, uvařil třeba plněné papriky s rajskou, od nákupu po úklid, třeba s jedním dotazem. Ale s dětma to úplně zapomněl, myslím, že nezvládal zrychlit a věnovat se víc věcem najednou a teď už říká, že do takových projektů se vůbec nebude pouštět, že už všechno zapomněl:-D Zina Já nejsem moc zastánce mrazení, s dětma bych to dělala tak, že bych koupila co nejčerstvější maso, rozporovala na malé kousky, zmrazila a pak z toho vařila. Můžeš dělat pak různá rizota, kuskusy a sobě si to maso nedáš. Nebo když jsem něco pekla, zabalila jsem třeba králíci nohu s kořenovou zeleninou, troškou oleje do alobalu a upekla souběžně. Nebo jsem pekla něco v takovych těch malych zapekacich mistickach. Chuť neřeš ty kupovaný hotovky taky chutnají všelijak. Mně to druhé dítě hodně rychle přestalo jíst ty miminni sklenky a chtělo to co my, takže jsem ji snad od 8 měsíce dělala jídla co vypadala jako naše ale nebyla:-D:-D
Potrefenáhusa díky za nakopnuti s houbami 
Malenge nadhera!!!!
žluťásek Můžu se zeptat na tu rýži v mikrovlnce? 12 minut na jaký výkon? To už by totiž děti zvládly samy :-)
quebrada prosimte já nevím, na stejný výkon jako ohříváme jídlo na talíři ![]()
Ale zkusila bych to, třeba s menším množstvím a vychytáš to. Někdy je potřeba na konci po těch 12 min prilejt ještě malinko vody a točit další minutu, dvě.
U nás jsem teda bohužel já ta, co vařit neumi a ani me to nebavi, tak nemám ani motivaci se to naučit. Jako děti se mnou hlady neumrou, něco jednoduchyho zvladnu, ale manzel je v tomhle úplně zlatej. Pracuje většinu tydne na HO, tak bezne oběd udělá on (čili přijdeme dopoledne z venku a oběd je hotovej) a velmi často, když má jít do kanclu, tak mi ještě večer uvaří oběd na druhej den... což asi vypovídá, jaká jsem kuchařka :)
Karja U nás je to naopak, mně přijde, že je buď pohodlnej kousat, nebo se tomu vyhýbá kvůli zubům, ale mixuju mu zatím všechno teplý jídlo, jinak to nejí. Kousat je ochotnej akorát do sušenky (má nějaký pro mimina a dostnae tak dve denně) a občas vezme na milost kousek pečiva, ale jinak nerozmixovaný jídlo nechce.
Evaeva A to mám uvařit jenom samotný bez ničeho, nebude to hnusný?
Přiznám se, že my kolikrát v létě na cestách bereme uvařenou rýži s tuňákem z plechovky a hráškem z plechovky jako plnohodnotný oběd
Vedle těch těstovin s omáčkou ze sklenice.
continuity Ty jo, to jsi dobrá, žes je neposlala oba tam, kam slunce nesvítí, já bych to asi neustála :-D.
Zina jestli to je jen pro dítě, tak jemu to hnusný nepřijde, pro dospělého je to bez chuti, ale třeba hovězí takhle upravené mám ráda i já. Dětem jsem to ani nesolila. Tu vyvařenou vodu pak nevylévej, jestli mu jídlo mixuješ, tak to použij do toho, nebo to tím trochu můžeš polít, až bude jíst kousky. K tomu nějaká příloha a zelenina, trošku kvalitního tuku a máš hotovo. Jinak starší syn nekousal snad do 15m, všechno, co nešlo rovnou spolknout, dávil. Kousat se naučil pak z ničeho nic, jeden týden nekousal nic a druhý i maso ![]()
dupali však to je plnohodnotný oběd, ne?
Škoda, že to u nás nikdo nejí.
Zina No jasně, to mě vůbec nenapadlo, že preferuje mixovaná. No tak to pak můžeš prostě dělat věci na té páře a nijak se nesnazit aby to jako byl ,,pokrm,, že jo. Prostě maso, příloha, zelenina aby to šlo pěkně dohromady;-).
tenzie atech vařících manželů je docela dost, třeba z mych 10 kamarádek, u nichz vím, jak to zhruba vypadá doma jsou tři plně vařící manželé. Prostě vaří po práci na další den nebo tak, baví je to.
Nejnovější komentáře k vůním
Nejnovější články
Ataratma – vůně pocitů
Nasaj (vůně) v KORY
Esxence 2026: Zavíračkou to nekončí